Vodnik za začetnike – vibrator & dildo

Vibrator & dildo

V kolikor ste novi v svetu spolnih igračk ali pa razmišljate, da bi nadgradili svojo kolekcijo z novim ljubezenskim dodatkom, potem vam bo sledeči tekst pomagal pri izbiri.

Večina ljudi se ne počuti prijetno v pogovoru s prodajalcem, v trgovini s spolnimi igračkami o tako delikatni stvari, pa vendar kot katerikoli drugi izdelek, ki ga kupite na spletu, želite biti z njim popolnoma zadovoljni.

Spolne igračke so zvesti sopotniki ženskam že dolga leta. Lahko vam pomagajo da se naučite doživeti orgazem, kot tudi kako ga lažje doživeti. Lahko vam pomagajo doživeti orgazem, ko ste same ali pa s partnerjem med seksom. Raziskave so potrdile, da ženske in moški, ki uporabljajo spolne igračke bolj uživajo v seksu in da so aktivnejši v smislu spolnega zdravja, kakor pa tisti, ki jih ne uporabljajo. Se vam zdi to čudno? Razmislite o tem, uporabniki spolnih igračk se bolj zavedajo svojih želja, vzburjenja in tudi različnih načinov doživljanja orgazma. Zdi se,da spolne igračke vodijo k bolj srečni in zdravi osebnosti.

Vibrator ali dildo?

Vse v enem, dildo in vibrator se v vsakem primeru razlikujeta. Dildo običajno ne vibrira, medtem ko vibrator seveda vibrira. V vsakem primeru boste z vibratorjem lažje stimulirali klitoris, v kolikor je to ena izmed vaših želja, medtem, ko bo dildo zadovoljil vašo željo po penetraciji. Seveda, kot pri vseh spolnih igračkah gre tudi tukaj za osebne preference, katere je potrebno malo raziskati, da ugotovite kaj vam najbolj odgovarja.

Penetracija ali stimulacija?

Vrsta igračke, ki jo boste izbrali, je v prvi vrsti odvisna od tega kako jo želite uporabljati. Za penetracijo, stimulacijo klitorisa ali oboje? Ker večina žensk orgazem najlažje doseže z neposredno stimulacijo klitorisa, bo stimulator klitorisa idealen za takšno vrsto eksplozivnih orgazmov, medtem ko bosta dildo in vibrator odlično zadovoljila vse tiste željne penetracije in mogoče nekoliko intenzivnejše stimulacije G-točke. Seveda, ne smemo izpustiti eno izmed najpopularnejših igračk za ženske – rabbit vibrator. Rabbit vibrator je namenjen simultani penetraciji in stimulaciji klitorisa. V tem primeru dobite najboljše iz obeh svetov. Rabbit vibrator lahko vključuje kroglice, ki se obračajo med penetracijo za dodatno stimulacijo.

Velikost?

Kako veliko igračko želite? Diskreten vibrator, velikosti “ravno prav za v majhno torbico” je idealen za orgazme v kakršni koli situaciji. V kolikor igračka ne bo zapuščala vaše spalnice, vam ni potrebno skrbeti glede kompaktnosti igračke. V kolikor nameravate uporabljati vibrator ali dildo za penetracijo, je obseg igračke mogoče bolj pomemben kot pa intenzivnost vibracije. V kolikor niste prepričani kateri obseg vam najbolj odgovarja, raje izberite manjši obseg, kot pa večjega, da ne boste pretiravali in vam na koncu igračka ne bo odgovarjala.

Izberite pravi material

Razmislite o tem kako želite občutiti igračko, od vseh dotopnih materialov ima vsak svoje prednosti in nudi užtke, ki nekaterim bolj, drugim manj odgovarjajo. Na primer, dildo je narejen iz silikona, gume in podobnih mehkih materialov, ki ga naredijo mehkega in fleksibilnega, za razliko od plastičnih materialov, kovin, keramike, steklenih in jeklenih, ki so trdi in nefleksibilni. Ali vam je bolj všeč mehko in fleksibilno ali pa vas misel na nekaj trdega bolj vzburi? Kvaliteten material je izjemno pomemben, pri vaši izbiri zato se izogibajte igračk, ki vsebujejo mehčalce plastike (ftalate), primer takšnih igračk so jelly materiali. Vrhunski izdelki so narejeni iz medicinskega silikona. Silikon je popularen material za kvalitetne spolne igračke zaradi večih razlogov: ne vsebuje ftalatov, je hipoalergenik, ni porozen, je higienski, enostaven za čiščenje, nima vonja in nudi odličen občutek, ker se hitro segreje na telesno temperature in jo ohranja. Seveda, silikon doprinese malce višjo ceno, ki pa je popolnoma razumna glede na kvaliteto in trajnost. Vsekakor je potrebno razmisliti tudi o izdelkih narejenih iz kvalitetne gume, ki ne vsebuje ftalatov, in imajo zelo dostopne cene.

Lubrikanti

Če dodate lubrikant, lahko spremenite celotno izkušnjo pri uporabi igrač. Nekatere ženske ga imajo rade in ga potrebujejo, druge ga nerade uporabljajo in ga niti ne potrebujejo, to je popolnoma osebna izbira. Ob uporabi trde igračke iz stekla, keramike, trde, gladke plastike in jekla lahko uporabite oljni lubrikant, silikonskega ali pa na vodni osnovi. Ob večini ostalih, pa priporočamo uborabo lubrikanta na vodni osnovi, da ne bi materiali iz katerih so narejene igračke reagirale z lubrikantom.

Realistični ali nerealistični?

Eden najpomembnješih faktorjev pri izbiri vibratorja ali dilda je, ali želite da je podoben penisu ali želite nekaj stilskega iz svoje domišljije. Mnenja so različna, saj imajo določene ženske rajši “pravo stvar”, druge pa želijo namišljeno obliko, s katero bodo zadovoljile svoje skrivne fantazije.

Vrste izdelkov

Predvidevamo, da ste precej zmedeni glede različnih vrst, velikosti, oblik in funkcijami, ki jih lahko najdete med kategorijami dildo in vibrator, zato dovolite, da gremo skozi nekatere in jih malo razjasnimo. Približali vam bomo čemu kateri od njih služi in kako se uporablja.

V današnji ponudbi vsak lahko najde nekaj za izpolnjevanje svojih želja, od natančne stimulacije klitorisa, stimulacije G-točke, do zelo realističnih dildov ali vibratorjev, ki z obliko in materialom spominjajo na pravi penis. Vendar ne pozabimo na mini (bullet) vibrator, ki spade pod kategorijo stimulatorjev klitoresa in je odličen sopotnik na vaših poslovnih potovanjih.

Vrste vibratorjev

• G-spot – Maserji z ukrivljenim zgornjim delom za stimulacijo G-točke

S3000010275
• Rabbit vibrator – Dvostranska stimulacija s penetracijo in stimulacijo klitorisa

The Rabbit Company - The Beaded Rabbit
• Stimulator klitorisa – Zunanja stimulacija, običajno pod kotom za boljši dostop do klitorisa

Ovo - S1
• Bullet/mini – Mali vibratorji, običajno iz gladkih in trdih materialov, odlični sopotniki

Adrien Lastic - Univibe Bullet
• Realistični – Običajno v obliki pravega penisa in iz mehkih materialov

Classic Slim Silicone Vibrator
• Ljubezenska jajčka – Majhni penetracijski vibrator v obliki jajca

Seven Creations – Vibracijsko jajce
• Wand – Maser za standardno masažo in stimulacijo klitorisa

EasyToys – Mini Wand Vibrator

Vrste dilda

Realistični – Oblika pravega penisa, večinoma iz mehkega materiala

King Cock – Dildo 20 cm
Nerealistični – Stilska oblika, iz različnih materialov

Lelo - Ella
Strap-on dildo – Dildo, ki se zaveže okoli pasu (harness)

Fetish Fantasy – Vibrirajoči strap-on z režo, 18 cm

Strap-on je zelo popularen izdelek za ženske, ki imajo žensko partnerico, za moške, ki želijo svoji partnerici nuditi čare dvostranske stimulacije (analno in vaginalno), za moške, ki imajo težavo z erektilno disfunkcijo (strap-on reža) in za moške, ki želijo občutiti čar analne stimulacije iz strani svoje partnerice.

Kako uporabljati vibrator ali dildo?

Ker vsako telo drugače reagira na dražljaje, boste morali malo ekspiremintirati, da boste prišli do odgovora kaj vam najbolj odgovarja. Tukaj je nekaj nasvetov za začetek: Začnite počasi, v kolikor izberete vibrator, lahko z vibracijam simulirate tudi bradavičke, notranji del stegna ali pa raziskujete še neodkrite erogene cone. Na začetku pazite glede jakosti stimulacije klitorisa, večina žensk bo na začetku direktno stimulacijo občutila premočno. Če to velja za vas, ga lahko na začetku uporabljate preko spodnjic.
Ekspiremintirajte z jakostjo in načinom vibriranja, vašega vibratorja.

Če izberete igračko za penetracijo, bodite na začetku nežni in si zapomnite, da se večina živčnih in občutljivih končičev nahaja prvih 5 – 8cm v notranjosti vagine. Vibrator ali dildo sta ljubezenski dodatek, ki ju lahko uporabljate sami ali s partnerjem. Povabite svojega partnerja, naj se vam pridruži. Pokažite svojemu partnerju kaj in kako vam je všeč.

Spolne igračke, ne glede na obliko, vsaki osebi vzbujajo domišljijo kaj in na kakšen način bi jo uporabil. Raziščite kakšna vrsta stimulacije vam odgovarja in si privoščite tisto kar si zaslužite!

Image: diego cervo/Bigstock.com