Vodnik za nakup darila za njo

Poklon za nju

Izbira idelanega darila za njo lahko na prvi pogled izgleda težka naloga – obstaja mnogo vrst igračk in mnogo opcij in ravno zaradi tega smo naredili popis najpogostejših in najpopularnejših izdelkov za ženske.

Vibratorji & dildo

Različne oblike,velikosti in materiali, vibratorji in dildoti so najbolj vsestranske igračke za ženske.
Med izbiranjem je potrebno razmislti in poskusiti od partnerice izvedeti nekaj njenih osnovnih prioritet tako, da boste lažje izbrali idealen izdelek zanjo.

Nekatere ženske imajo rajši diskretno stimulacijo klitorisa, nekatere vaginalno penetracijo, nekatere oboje. Določene ženske se odlično odzovejo na stimulacijo G-točke, vendar statistično največ žensk doživi orgazem s stimulacijo klitorisa. Nekaterim ženskam ne odgovarja stimulacija z vibracijam, torej je za njih prava izbira dildo. Na vas je da izveste katera vrsta stimulacije najbolj odgovarja vaši partnerki.

VRSTE VIBRATORJEV

 

Klasični vibrator
Idealen za stimulacijo s penetracijo, lahko pa se uporablja tudi kot stimulator klitorisa
The Collection - Limited Edition Vibe Lattice

Rabbit vibrator
Dvostranska stimulacija, s penetracijo in stimulacijo klitorisa
Jack Rabbit – Elite Warming Rabbit

Stimulator klitorisa
Zunanja stimulacija, najpogosteje pod kotom za boljši dostop do klitorisa
Cashmere – Velvet Curve

Bullet/mini
Majhen vibrator, najpogosteje iz gladkih in trdih materialov, zaradi diskretene oblike je odličen na potovanjih
The Realm - Silver Bullet Rechargeable Vibe

G-spot
Vibratorji imajo zaukrivljen zgornji del za stimulacijo G-točke
Nomi Tang – Getaway Plus 2

Realistični
Najpogosteje v obliki pravega penisa, v glavnem iz mehkih materialov
Dr. Skin - Dr. Ethan Gyrating Vibrator

Vibrirajoča jajčka
Majhen penetracijski vibrator v obliki jajčka, z daljinskim upravljalcem, idealen za igro v dvoje
SVAKOM - Elva Vibrating Egg

Wand vibratorji
Maser za standardno masažo in stimulacijo klitorisa
Lelo - Smart Wand Massager Medium, crni

VRSTE DILDA

Realistični
Oblika pravega penisa, večinoma iz mehkih materialov
Lovetoy - Dual Layered Silicone Dildo, 25 cm

Nerealistični
Dizajnirana oblika, iz različnih materialov
Gildo - Glass Dildo No. 5

Med izbiranjem bodite pozorni na sledeče:

Velikost
Pri kupovanju vibratorja ali dilda se mnogi prenaglijo in želijo kupiti čim večji primerek, predpostavljajo, da večji primerek pomeni tudi več zadovoljstva, kar pa pogosto ne drži. Vsaka ženska ima drugačne želje in prioritete in bi bilo pred nakupom dobro izvedeti k čem se bolj nagiba, ali kupiti izdelek srednje (povprečne) velikosti. V opisu vsakega našega izdelka boste našli natančne mere kar vam olajša izbiro.

Materijal
Material
Material iz katerega je narejena igračka je pomemben element – zato da boste vedeli kateri lubrikant lahko uporabljate, kakšna bo igračka na dotik (povsem trda, povsem mehka ali nekaj vmes) in kako bo prenašala vibracije ter kako se shranjuje. Podrobnosti o vrstah materiala iz katerih so narejene igračke lahko preberete tukaj.

Realistični ali nerealistični?
Eden od najpomembnejših faktorjev pri izbiri vibratorja ali dilda je ali želite, da s svojo obliko spominja na pravi penis ali želite nekaj stiliziranega iz svoje domišljije. Mnenja so si različna, nekatere ženske imajo raje “parvo stvar”, druge pa želijo namišljeno obliko s katero bodo zadovoljile svoje skrivne fantazije.

Erotično perilo

sexy_rublje

Sexy perilo je fenomenalna začimba v odnosu, saj se z njim pokažete v novi luči, preizkušate lastne meje in kot rezultat se počutite samozavestno in seksi, kar odlično deluje na oba partnerja.

Sicer odvisno kakšen scenarij ste si zamislili, vendar pa lahko izberete sexy perilo, ki je bolj diskretno zapeljiv in ga lahko nosite tudi zunaj spalnice ( na primer v klubu) ali pa bolj sexy perilo, ki je brezkompromisno nabit s čisto, surovo strastjo. Med odločanjem ustvarjajte sexy fantazijo, ki jo boste delili s partnerjem in katera vam bo nudila nepozabne skupne trenutke in vas bo še dolgo navdihovala.

V primeru, da sexy perilo podarjate se zdi, da je izbira težka naloga. Dejstvo pa je, da če vsaj malo veste kaj ima vaša partnerica rada ali v čem bi jo vi želeli videti, je že pol narejenega. Druga polovica pa se tiče velikosti, vendar tudi tukaj brez skrbi – vsak naš kos sexy perila vsebuje preglednico s podrobnim opisom mer, s katerimi lahko preverite katero velikost izbrati. Če ste popoln laik, je vseeno priporočljivo pokukati v njeno omaro in preveriti katere črke prevladuejejo.

Vaginalne kroglice

kegel

Keglove kroglice so zelo pozorno in priročno darilo. Z izvajanjem keglovih vaj je veliko več možnosti, da po porodu ostanemo fit – keglove vaje skozi celotno življenje pomagajo okrepiti vaginalne mišice, vadba pa v odnosu privede do mnogo močnejših in intezivnejših orgazmov. Po porodu keglove vaje pomagajo povrniti tonus vaginalih mišic, kasneje v življenju pa keglove vaje pomagajo rešiti težave z inkontinenco.

Keglove kroglice olajšajo izvajanje keglovih vaj zahvaljujoč svoji teži in posebnem dizajnu – zunanje kroglice so pogosto votle, z manjšimi notranjimi kroglicami. Manjša kroglica se premika glede na gibe ženske, ki jih nosi in kroglice ponavdi naravno (zahvaljujoč gravitaciji) izpadejo ven. S stiskanjem vaginalnih mišic kroglicam preprečimo, da bi izpadle in na ta način lažje in kvalitetnejše izvajamo keglove vaje.

Keglove kroglice so lahko v dveh oblikah – kot ena ali dve medsebojno povezani večji kroglici z zanko za lažjo ekstrakcijo in kot ena ali dve male, nepovezane kroglice brez zanke. Začetnicam se priporoča nakup večjih kroglic z zanko, saj je večje kroglice lažje zadržati v vagini, tudi ni potrebno da so mišice dobro natrenirane, vadba bo prijetnejša, z zanko pa bo lažje izvleči kroglice in tudi vlečenje kroglic ven okrepi in obenem stiska mišice. Zelo majhne kroglice, ki so brez zanke so namenjene izkušenim uporabnicam, ker je za njihovo zadrževanje v vagini potrebno mišice stisniti bolj čvrsto. Ker nimajo zanke, nekatre ženske skrbi kako bodo kroglice izvelekle, kar pa je povsem neutemeljen strah – kroglice se v vagini nimajo kje “izgubiti” (za razliko od anusa) in najlažje jo boste dobili ven z uporabo pritiska (kot pri porodu) v čepečem položaju.

Analne igračke

anal

Glede na število živčnih končičev v anusu mnoge ženske uživajo v čarih analne stimulacije in je nakup takšne igračke idealno darilo za njo.

Analne igračke lahko razvrstimo v naslednje kategorije: analne kroglice (anal beads), analni čepi (butt plugs), ter analni dildo.

Med izbiranjem bodite pozorni na velikost in material iz katerega je narejena, začetnicam bodo vsekakor bolj odgovarjale manjše igračke. Torej ne prezrite materiala iz katerega je narejena, priporočamo nakup izdelka, ki je narejen iz silikona saj velja za najboljši material za izdelavo spolnih igračk, je popolnoma neporozen in varen za telo.

Igra občutkov

osjetila

Igra občutkov je zelo popularen dodatek za k predigri, ker nas potegne iz rutine in doprinese nekaj drugačnega in razburljivega v naš spolni vsakdan. Temljijo na ideji, da nam odvzamejo enega od čutil in tako ojačajo ostala čutila, zato so odlična osnova za nepozabno predigro in sijajen način za vnašanje novih elementov v razmerje.

Igra občutkov praviloma vključuje prevezo za čez oči, ki nam odvzame čutilo vida. Partner/ica je v poziciji sladkega pričakovanja in trepeta pred vsakim vašim dotikom, poljubom, draženjem s peresom oz. podobnim predmetom. Koža bo takrat bolj občutljiva in intenzivneje bo reagirala na dažljaj, kar bo privedlo do nevsakdanjega vzburjenja in predigro, ki je ne bomo pozabili.

V kolikor vključite še lisice, partnerju/ici omejite gibanje in ga/jo podredite popolnoma po svoji volji, njihov užitek bo odvisen od vaših želja in tudi obratno.

Čutne masaže

System JO – Aromatix Massage Oil Chocolate 120 ml

Čutne masaže so zelo priljubljena predigra zaradi večih razlogov – masaža je odlična priprava na spolni odnos, saj pomirja, zmanjšuje napetost in vzbuja občutek zadovoljstva in sproščenosti. Skupno masiranje zbližuje partnerja.

Obvezno zatemnite prostor ali prižgite sveče, ter zavrtite lahkotno glasbo, za dobro masažo je priporočljivo uporabljati olje, da bo masaža prijetna in čutna, ne pa boleča in nelagodna.

Poleg prstov in rok lahko uporabite tudi maserje izdelane posebej za sproščanje bolečih mišic in zategnjenih predelov telesa. Hkrati se lahko uporabljajo kot odličen zunanji vibrator tako, da po masaži ne pozabite tudi na masažo klitorisa.