Navodila za začetnike – Čiščenje in vzdrževanje spolnih igračk

ciscenje

Čiščenje in vzdrževanje spolnih igračk vključuje mnogo stvari, vendar s temi hitrimi in preprostimi koraki si boste zagotovili varno uporabo, maksimalno učinkovitost, ter podaljšali življensko dobo vaše najljubše igračke.

Verjamemo, da tega niti ni potrebno pisati, da ko prejmete svojo novo igračko, jo pred prvo (in tudi po vsaki) uporabo operete z mlačno vodo in antibakterijskim šamponom. Če čistite vibrator odstranite baterije. Če igračka ni vodoodporna ne splakujte delov kjer je nameščen električni motor, reža za baterije, itd. Igračko lahko obrišete s suho in čisto brisačo, papirnatimi brisačkami ali pa počakate, da se osuši na zraku ( pustite jo na kuhinjski papirnati brisački). Zelo pomemno je, da ostranite ves prah in bakterije iz vaše igračke pred in po vsaki uporabi.

Opomba:
• Ne pospravite igračke, dokler ni čisto suha
• Po možnosti uporabljajte specializirane antibakterijske preparate za čiščenje spolnih igračk
• Igračk ne puščajte blizu radiatorja in drugih toplotnih izvorov, prav tako jih ne puščajte na soncu

Izbira lubrikanta

Vsak material igračk zahteva določeno vrsto lubrikanta, kar lahko dodatno preverite med kupovanjem. Najvarneje je ob vsaki igrački uporabiti lubrikant na vodni osnovi. Možno je, da se med uporabo začne blago sušiti, vendar ga lahko ponovno aktivirate s par kapljicami vode.

Deljenje igračk

Če igračke delite z enim ali več partnerjem, se zavedajte, da je dodatna higiena posebno pomembna! Priporočamo, da uporabljate neporozne igračke, narejene iz silikona, kovine, stekla ali keramike, ali pa uporabite kondome, da bi jih še bolje zaščitili.
Opomba za uporabo kondoma skupaj z igračko:
Pazite, da kupite kondome, ki niso naoljeni ali kondome za katere posebaj piše, da so iz vodnega lubrikanta. Pogosto naoljeni kondomi vsebujejo silikonske lubrikante, ki lahko reagirajo s silikonsko igračko.

Shranjevanje igračk

Ko shranjujete, pospravite vsako igračko v svojo vrečko ali škatlo, da se materiali ne bi naslanjali en na drugega in na ta način medsebojno reagirali. V kolikor je igračka na baterije, obvezno pred shranjevanjem odstranite baterijo, da ne bi prišlo do uhajanja v notranjost naprave.

Nekatere igračke kot je Flashlight mastrubator, zahtevajo uporabo pudra, da bi material ostal v prvotnem stanju. In nikar ne pozabite, po vsaki uporabi Flashlight mastrubatorja natančno oprati, osušiti in posipati s pudrom Fleshlight Powder Renewer. Pri večini igračk, ki zahtevajo posebno vzdrževanje, ob nakupu prejmete navodila kako jih pravilno vzdrževati, zato jih obvezno preberite.

Seveda, vsi želimo ohraniti svoje igračke izjemno čiste in higienske, kar je tudi možno s pravim preparatom in malo dobre volje. Čiščenje, vzdrževanje in shranjevanje spolnih igračk je najnujnejši faktor za dolgotrajnost vaših igračk, zato predlagamo, da ne zanemarite ta pomemben segment, pri polnjenju vaše kolekcije erotskih igračk.