Izjava o zasebnosti in piškotkih

Obelisk d.o.o. Savica I. 141, Zagreb, 10000, Hrvaška, OIB: 53029497602 (v nadaljnjem besedilu: Libido.si) pri opravljanju svoje dejavnosti, zbira in obdeluje osebne podatke, ki izpolnjujejo vse ustrezne zakone in predpise.

Prosimo pozorno preberite to izjavo, če želite izvedeti, kako zbiramo, obdelujemo, ščitimo ali kako drugače uporabljamo vaše osebne podatke.

Zavezani smo k uporabi največjih varnostnih ukrepov za zaščito interesov strank in preprečevanje zlorabe informacij. V procesu uresničevanja nakupa bomo uporabili le podatke, ki so potrebni.

Zbiramo le tiste osebne podatke, ki jih prostovoljno zagotavljate in samo za namene, navedene v teh pravilnikih o zaščiti zasebnosti. Od vas ne zahtevamo, da nam pošljete te podatke, da vam omogočimo dostop do naših strani in ne zahtevamo, da razkrijete več podatkov, kot je to resnično potrebno za opravljanje aktivnosti na naši spletni strani.

Z registracijo na spletni strani www.libido.si, z nakupom kot gost ali z dostopom do spletne strani stranka daje soglasje, da Libido.si lahko obdeluje njihove osebne podatke, navedene v registracijskem obrazcu, informacije o naročilih, podatke o plačilu in druge informacije. Ti podatki se uporabljajo za namen sklenitve pogodbe, in da bi se Libido.si seznanil z nakupovalnimi metodami kupcev, kot tudi za namene obveščanja in obveščanja javnosti o storitvah in izdelkih prodajalca.

Libido.si se zavezuje, da bo ohranjal zasebnost vseh osebnih podatkov vseh strank in z njimi ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ali drugimi veljavnimi predpisi.

Otroci in mladoletniki
Osebam, mlajšim do 18 let ni dovojeno brskanje ali nakupovanje na spletni strani www.libido.si, podjetja Obelisk d.o.o., ki služi kot elektronsko prodajno mesto – internetna trgovina.

Upravitelj obdelave osebnih podatkov
Obelisk d.o.o. je upravljavec obdelave osebnih podatkov v skladu z zakonom in predpisi o varstvu osebnih podatkov. Obelisk d.o.o. kot upravljavec obdelave osebnih podatkov določa namen in sredstva za obdelavo osebnih podatkov in je odgovoren za vodenje in uporabo osebnih podatkov v papirni in / ali elektronski obliki. O morebitnih vprašanjih glede obdelave osebnih podatkov ali uveljavljanja vaših pravic do varstva osebnih podatkov nas lahko kontaktirate na info@obelisk.hr.

Osebni podatki, ki jih zbiramo
Osebni podatki so vse informacije v zvezi z osebo, katere identiteta je znana ali jo je mogoče identificirati. Posameznik, katerega identiteto je mogoče določiti, je oseba, ki jo je mogoče identificirati, neposredno ali posredno, zlasti s pomočjo identifikatorjev, kot so ime, identifikacijske številke, podatkov o lokaciji, identifikatorja omrežja ali enega ali več dejavnikov, značilnih za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

Vaše osebne podatke zbiramo samo, če nam takšne podatke sporočite prostovoljno. Podatke o vas zbiramo, ko izpolnite spletni obrazec ali ko se prijavite na glasilo.
Upoštevati morate, da se lahko osebni podatki in drugi podatki samodejno zbirajo prek naših internetnih strežnikov ali z uporabo »piškotkov«.

Primeri informacij o vaši uporabi spletne strani vključujejo: najbolj obiskane in najbolj ogledovane strani in povezave na naši spletni strani, število izpolnjenih obrazcev, čas, porabljen na spletni strani, najbolj priljubljene ključne besede, ki jih uporabniki iščejo na naši spletni strani, vaš IP naslov, informacije, ki so zbrane s piškotki, podatki o napravi, kot so nastavitve strojne opreme, sistemska dejavnost, vrsta brskalnika itd.

Libido.si za poslovne namene zbira naslednje uporabniške podatke:

• Ime in priimek
• Naslov in kraj bivanja
• E-poštni naslov
• Kontaktno telefonsko številko
• Geslo v šifrirani obliki

Ne odgovarjamo za točnost vnesenih podatkov, ki so jih vnesli uporabniki.

Namen obdelave osebnih podatkov
Razlogi za obdelavo osebnih podatkov v namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti so:
• Ustvarjanje uporabniških profilov na spletni strani
• Obdelava naročila prek spletne trgovine in dostava naročenih izdelkov
• Oddajanje komercialnih sporočil prek elektronske pošte, mobilne telefonije ali tradicionalne pošte ali kurirske dostave (v mejah vašega soglasja)
• Zagotavljanje odgovorov na vaša povpraševanja, nasvet, komentarje, pritožbe itd.
• Reševanje vseh sporov ali pritožb, ki se nanašajo na Obelisk d.o.o.
• Spodbujanje naših storitev in izražanje namena sklenitve pogodbe
• Prodajne in tržne aktivnosti Libido.si

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov
Stranka z vnosom svojih osebnih podatkov in s strinjanjem z (klik) Pogoji nakupa in Izjavo o zasebnosti ustvarja pogodbeno razmerje, ki je podlaga za nakup izdelkov in storitev, ki jih stranka izbere na spletni strani Libido.si, in je vsebovana v pogojih nakupa in je zato obdelava takšnih osebnih podatkov zakonita, ker so ukrepi, sprejeti na zahtevo kupca za izvedbo nakupa izdelkov in storitev po specifikaciji kupca.

Prejemanje oglaševalskih akcij na e-poštni naslov (glasilo)
Če se odločite za registracijo na naš seznam novic, bo e-poštni naslov, ki ste nam jih poslali, posredovan programski platformi, ki nam zagotavlja storitve e-poštenga marketinga. E-poštni naslov, ki nam ga pošljete, ne bo shranjen v naši lastni bazi podatkov in v nobenem od naših notranjih računalniških sistemov.

Vaš e-poštni naslov bo ostal v bazi podatkov navedene platforme, dokler bomo uporabljali storitve te platforme za namen e-poštnega marketinga ali dokler ne zahtevate odjave s seznama novic. To storite tako, da sledite povezavi za odjavo, ki se nahaja v vseh glasilih, poslanih na vaš e-poštni naslov, ali pa tako, da nam pošljete zahtevek, za odjavo vašega e-poštnega naslova.

Uporabnik, ki se prijavi na prejemanje informacij o izdelkih in akcij z vnosom svojih podatkov na spletni strani Libido.si in dvojno potrjuje pravilnost poštni naslov, ki daje soglasje za obdelavo njihovih osebnih podatkov.

Posredovanje podatkov tretjim osebam
Obelisk d.o.o. ne bo delil osebnih podatkov kupca z drugimi strankami, razen v primerih, ki so opisani v naslednjih poglavjih, in v primerih, ko tako zahtevajo pravni predpisi.
Obelisk d.o.o., bo v zahtevi za realizacijo pogodbe nakupa izdelkov ali storitev ob naročilu stranke, posredoval osebne podatke kupca:

• Ponudnikom storitev distribucije blaga, s katerimi ima pogodbo za nedoločen čas in za izpolnjevanje naročil, dostavo paketov, pošiljanje pošte ali e-pošte. Ponudnik storitev lahko od stranke zahteva, da ob dostavi paketa izkaže svojo identiteto z osebno izkaznico, vse z namenom realizacije dostave paketa in evidence, kdo je prevzel paket. Če kupec ne želi posredovati teh podatkov, mu paket ne bo dostavljen. Distributer blaga lahko na e-poštni naslov kupca pošlje povezavo, za sledenje statusa polšiljke.

Obdelava osebnih podatkov v postopku plačevanja z kreditnimi in debetnimi karticami
Libido.si uporablja plačilni sistem PayPal in med plačevanjem je sistem Paypal ta, ki obdeluje podatke.

Brisanje osebnih podatkov (pravica do izbrisa, pravica umika)
Če kupec ne želi več, da prodajalec uporablja njegove osebne podatke, in zahteva izbris podatkov, mora prodajalcu poslati e-poštno sporočilo na info@obelisk.hr

Pravica do ugovora
Če ne glede na vsa prizadevanja za zavarovanje osebnih podatkov menite, da imate podlago za pritožbo, se obrnite na upravljavca za obdelavo osebnih podatkov na info@obelisk.hr
Ugovor za obdelavo osebnih podatkov, lahko vložite tudi pri nadzornem organu, Agenciji za varstvo osebnih podatkov (ZVOP).

Dostop do osebnih podatkov in popravek osebnih podatkov
Naročnik in stranke imajo v vsakem trenutku možnost dostopa do svojih osebnih podatkov, registracijske strani in dostop do vpogleda v “Moj račun”, kjer lahko stranka popravi svoje osebne podatke, ki jih deli z Obelisk d.o.o. Naročnik in stranka lahko zahtevata in pridobita od družbe Obelisk d.o.o. popolne informacije o shranjenih osebnih podatkih, kot tudi njihov popravek, tako, da pošljete e-pošto upravitelju osebnih podatkov na: info@obelisk.hr

Obdobje shranjevanja osebnih podatkov
Vaše podatke bomo hranili tako dolgo, kolikor je to potrebno, da bi dosegli namen, s katerim se ukvarjamo. Merila, na podlagi katerih smo se odločili za obdobje hrambe osebnih podatkov je ravno namen zbiranja in rok, v katerem želite uporabljati naše storitve.

Varnostni ukrepi za zaščito osebnih podatkov – šifriranje
Vaši podatki in vse strani www.libido.si spletne trgovine, so zaščiteni z uporabo Secure Socket Layer (SSL) protokola z 128-bitnim šifriranjem. SSL šifriranje šifrira podatke za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do podatkov, med njihovim posredovanjem.

Kršitev zasebnosti podatkov
V primeru vsake kršitve zasebnosti podatkov iz naše baze ali baz katerega koli od naših partnerjev, bomo obvestili vse osebe, ki jih to zadeva in pristojne organe v 72 urah od kaznivega dejanja, če je očitno, da so bili ukradeni shranjeni podatki na način, ki lahko razkrije identiteto upravljavca podatkov.

Spremembe izjave o zasebnosti
Ta izjava o zasebnosti se lahko občasno spremeni v skladu z zakonodajo ali razvojem industrije. O teh spremembah uporabnikov in uporabnikov našega spletnega mesta ne bomo izrecno obveščali. Namesto tega priporočamo, da za kakršne koli spremembe v izjavi občasno preverite to stran.

Vaša privolitev
Z uporabo te spletne strani se strinjate s tem pravilnikom o zasebnosti.

Uporaba piškotkov
Na www.libido.si uporabljamo tako imenovane piškotke – besedilne datoteke, ki jih uporabnik / obiskovalec namesti na spletni strežnik, ki ga uporablja. Datoteke so ustvarjene, ko uporabnik z nameščenim brskalnikom na svoji napravi obišče spletno stran, ki nato pošlje podatke brskalniku, ta pa nato ustvari besedilno datoteko (piškotek). Brskalnik pridobi in pošlje datoteko na spletni strežnik (kraji, mesta), ko se uporabnik vrne na omenjeno spletno mesto, strežnik ponuja uporabniku več spletnih funkcij in boljšo uporabniško izkušnjo.

Opozoriti je treba, da www.libido.si spletna stran ne more dostopati do drugih datotek na uporabnikovem računalniku ali dostopati do informacij, ki jih je uporabnik prej ni podal. Spletna stran www.libido.com ne vsebuje piškotkov, ki bi vam onemogočali zagon programov ali namestili virus na vaš računalnik.

Zbrani podatki vključujejo IP naslov uporabnika, podatke o brskalniku, jezik operacijskega sistema in druge standardne statistične podatke, ki se zbirajo in analizirajo samo v anonimni in množični obliki. Spletna stran www.libido.si uporablja statistiko Google Analytics. Podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo naše spletne strani, se lahko občasno zbirajo tudi z drugimi orodji, podobnimi storitvi Google Analytics.

Tudi za načrtovanje objav z vsebinami, ki so ustrezne vašim interesom in za namene prihodnjih tržnih kampanj uporabljamo storitev Google Analytics Demographics in Interest Reporting, s katerima lahko podatke Google oglaševanj uporabimo na podlagi interesa ali podatkov o občinstvu neke druge strani (npr. starost, spol in interese), in ki jih pridobimo z Google Analytics. Podrobne informacije glede drugih spletnih strani, o tej storitvi, kot tudi uporabnikovi možnosti urejanja nastavitve piškotkov, so na voljo na spletni strani: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Poleg uporabe Google Analytics, uporabljamo tudi sistem anonimnih vprašalnikov Hotjar, ter Tawk.to sistem za spletni klepet (chat).

Če se ne strinjate z uporabo piškotkov, jih lahko v računalniku ali mobilni napravi s pomočjo nastavitev brskalnika enostavno izbrišete (ali preprečite).

Ker je namen piškotkov izboljšanje in omogočanje uporabe našega spletnega mesta in njenih procesov, imejte v mislih, da lahko s preprečevanjem ali brisanjem piškotkov, onemogočite delovanje funkcij te spletne strani ali povzročite, da ta deluje drugače in ima v brskalniku drugačen videz.

Z uporabo te spletne strani se strinjate z načinom zbiranja in uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi, ter shranjevanje in dostop do piškotkov na vaši napravi.

Ko prvič odprete spletno stran, boste prejeli obvestilo, ki kaže na obstoj piškotkov in zahteva vaše soglasje, in vam ponudi možnost za njihovo sprejetje. Če nadaljujete s brskanjem po spletnem mestu, se strinjate z uporabo piškotkov. Če je uporaba piškotkov ni v vaši napravi omogočena nakup preko Libido.si internetne trgovine, niti oblikovanje seznama želja, ne bo mogoč.

Začasni piškotki (seje)
Ko zaprete spletni brskalnik, se ti samodejno odstranijo iz računalnika. Ta spletna mesta hranijo začasne podatke (npr. izdelke v košarici)

Stalni piškotki
Ko zaprete spletni brskalnik, ti ostanejo shranjeni v računalniku. Spletna mesta shranjujejo vaše podatke – najpogosteje so to vaše nastavitve pri uporabi spletnega mesta. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku, dokler jih ročno ne odstranite, ali po preteku njihovega roka.

Piškotki začetne strani
Izhajajo iz spletne strani, ki jo gledate, so lahko začasni ali trajni. Z njimi spletna mesta hranijo podatke, kot so vaše ime in geslo, to pa vam omogoča, da se vam pri vsakem obisku ni potrebno prijaviti.

Piškotki tretjih oseb
Spadajo na različna področja, kot je je to prikazano v naslovni vrstici. Spletna mesta lahko vsebujejo vsebino z drugih področij (kot so banneri), kar odpira možnost sledenja zgodovini brskanja uporabnikov. Nastavitve zasebnosti v večini sodobnih brskalnikov vam omogočajo blokiranje piškotkov tretjih oseb.

Kako onemogočiti piškotke?
Če želite onemogočiti shranjevanje piškotkov v računalniku, lahko to seveda storite. Onemogočanje piškotkov lahko negativno vpliva na uporabo spletnega mesta. Če želite onemogočiti piškotke, morate to določiti v nastavitvah in konfiguraciji vašega spletnega brskalnika. V meniju brskalnika izberite pomoč in informacije o piškotkih in sledite navodilom.