Analni seks – vse kar morate vedeti

Analni seks 101

Ko govorimo o prakticiranju analnega seksa obstajajo tri skupine ljudi: tisti, ki ga še nikoli niso poskusili; tisti, ki so ga poskusili in niso bili navdušeni; in tisti, ki ga redno prakticirajo in absolutno uživajo v njem.

Ta članek je namenjen prvi skupini – tistim, ki jih analni seks zanima, ampak niso še dovolj pogumni ali pa tisti, ki imajo o analnem seksu negativno mnenje, kar je verjetno posledica ene neprijetne ali boleče izkušnje.

Taka izkušnja je lahko rezultat premalo priprav ali prisile na analni seks. Največkrat ta prisila prihaja od moškega, ki želi poskusiti analni seks in ženske, ki »popusti«, kar je samo po sebi ultimativni recept za slabo spolno izkušnjo. V takih okoliščinah je priprava minimalna ali je sploh ni (kar si nočemo niti predstavljati), kar se nikakor ne more zaključiti dobro.

Analni seks, ki se zgodi »slučajno«, s pritiskom s strani moškega in brez predhodnega dogovora (ali še slabše, čeprav druga stran tega noče) lahko rezultira samo neugodno in boleče ter potencialno tudi z poškodbami. Če se odločite za analni seks impulzivno in z »naravno lubrikacijo« poleg intenzivne bolečine lahko pride tudi do malih poškodb ali pokanja kože anusa, kar privede do vnetij in infekcij. Za razliko od vaginalnega, analna odprtina nima naravnega vlaženja, in ker je zelo občutljiva, je obvezno in absolutno potrebno uporabljati lubrikant.

Pogovor in raziskovanje

Prvi analni seks ne mora biti spontan in impulziven. Pogovarjajte se, bodite iskreni in raziščite, katere so prednosti analnega seksa – ker proti splošnemu mišljenju, analni seks ni stvar v katerem samo moški uživa, ženska pa trpi oziroma še slabše, z njim »nagrajuje« moškega.
Anus je poln živčnih končičev, katerih stimulacija nam nudi izjemno seksualno zadovoljstvo.

Za moške je analna stimulacija posebno zadovoljujoča zaradi prostate, s stimulacijo katere pridemo do izjemno močnih orgazmov. Z vajo moški lahko doživijo orgazem tudi samo z analno stimulacijo prostate, brez kakšnega koli dražljaja penisa.

Pri analnem seksu pri ženskah pride do posredne stimulacije G-točke in klitoritisa, katerih zaključki segajo do anusa, tako da je v določenih kotih in v nekaterih položajih (recimo z boka) mogoče z analnim seksom stimulirati obe te dve točki. Poleg tega, analni seks s stimulacijo klitoritisa (s prstom ali igračko) pri večini žensk rezultira v izjemno močnem orgazmu.

Poleg samega analnega seksa je pomembno tudi spomniti, da oba spola lahko uživata samo v analni stimulaciji, kjer nam prijetnih občutkov ne nudi samo penetracija, temveč draženje številnih živčnih končičev, kar med seksom ali masturbacijo rezultira v bolj močnih, intenzivnejših in dolgotrajnejših orgazmih. Za to lahko uporabljate prste, butt plug ali analne kroglice, ki jih lahko nežno odstranjujete med orgazmom in njihova krogličasta oblika bo še bolj stimulirala anus in povečala orgazem.

Analni seks – korak po koraku

1. Higiena

Vzdrževanje analne higiene je ključno, da bo prva analna izkušnja potekala brez nelagodja in presenečenj, dovolj je, da greste na veliko potrebo nekaj ur prej in uporabite intimni tuš, tako boste veliko bolj sproščeni, kar bo povečalo možnosti, da bo izkušnja prijetna in neboleča.
Zelo se priporoča prehrana bazirana na vlakninah, ker vam bo olajšala čiščenje. Rektum ne zadržuje fekalij, te se nahajajo v debelem črevesju, dokler ni čas za veliko potrebo. Če ste opravili veliko potrebo in nato analno izpiranje, ni razloga za skrb.
Uporaba intimnega tuša ni nujna vsakič, ko imate analni seks, posebej, če to nameravate pogosto, ker redno izpiranje lahko postavi iz ravnovesja bakterije in poškoduje zaščitno sluznico rektuma, ki je potrebna za pravilno delo črevesja.

2. Priprava

Za udoben, brez bolečine in uspešen prvi analni seks priporočamo:

• 1 kvaliteten lubrikant (obvezno)
• Butt plug za začetnike ali set 3 butt plugov različnih velikosti
• Potrpežljivost in malce prostega časa
• Kondom (zaradi preprečevanja spolno prenosljivih bolezni)
• Trdnejšo blazino (ni obvezno)

Seveda, vse navedeno ni obvezno, a bo vplivalo na to, da vam prva analna izkušnja ostane v dobrem spominu in da se radi vračamo k njemu v prihodnosti. Če moramo izbrati samo eno od navedenih stvari, ki jo bomo prinesli s sabo na pusti analni otok, naj bo to lubrikant.

3. Lubrikacija

Na analno odprtino in na vse s čim jo mislite stimulirati (prst, penis, igračke …) je potrebno nanesti čim večjo količino kvalitetnega lubrikanta. Idealen je malo gostejši lubrikant, ker bo bolj udoben in bo, poboljšal polzenje, ker ustvari tanek prozorni sloj, ki zmanjša trenje.
Po nanosu lubrikanta imejte stekleničko pri roki – mogoče ga boste potrebovali ponovno. Če boste uporabljali igračke, je pričakovano, da boste imeli tudi na prstih in rokah velike količine lubrikanta, ki ga lahko obrišete s papirnatimi brisačami, ker je spolzka roka + spolzek butt plug = nespretno rokovanje in polzenje ter bolečina zaradi vstavljanja pod napačnim kotom in bolečina, bolečina, bolečina.

4. Sproščanje mišic

Mišice anusa moramo najprej sprostiti – navlažen prst (pazite, da so nohti urejeni in popolnoma gladki) ali manjši butt plug so za to idealni. Najboljša priprava so absolutno spolne igračke – imajo manjši premer od penisa, velikokrat imajo zožen vrh, ki olajša penetracijo in razširjeno bazo, zato so primerni za analno uporabo in za razliko od prsta nimajo nohtov in ostalih detajlov, ki lahko poškodujejo občutljivo kožo.

Anus pri orgazmičnih krčih (in če se držite teh korakov, ni možnosti, da ostanete brez orgazma) pulsira in ker so mišice rektuma zelo, zelo močne nastaja vakuum. Ta vakuum bo z neverjetno močjo potegnil v anus vse, kar ste v njega dali, če to nima baze oziroma prepreke ali ni pritrjeno na nekaj čvrstega (kakor penis na moškega). Odstranjevanje takih predmetov je avantura na urgenco, ker bo predmet zaradi pulsiranja potoval vse bolj globoko izven dosega. Vrnimo se na temo.

Masirajte ritko, krožite okoli anusa in sproščajte mišice, ter rahlo penetrirajte s prstom ali igračko manjšega premera. To delajte zelo počasi in pustite mišicam, da se navadijo in sprostijo. Za dodatno sprostitev stimulirajte tudi druge erogene cone. Pojdite še korak dlje – tradicionalni neanalni orgazem vas bo še bolj sprostil.

Če imate set butt plugov različnih velikosti, lahko, po uporabi najmanjšega, ko se počutite prijetno, ponovite proces z drugim, da naučite anus na nekaj večjega premera in se pripravite na penetracijo nečesa, kar ima večji obseg.

Ko vam je prijetno z butt plugom, poskusite različne dražljaje – dajanje ali prejemanje oralnega seksa, masturbacija ter vaginalni seks, pri katerem bo partner občutil butt plug na penisu in zaradi premikanja le tega pri penetraciji nudi posebno stimulativno izkušnjo.

5. Penetracija

Ko ste dovolj sproščeni in navajeni na občutek analne stimulacije se priporoča penetracija s penisom, dildom ali strap-onom. Pri tem koraku je potrpljenje izjemnega pomena.

Nasprotno od običajnega mišljenja, doggy položaj ni najboljša izbira, ker pri tem tisti, ki penetrira odloča o tempu, hitrosti, pritisku, kotu vhoda in o vseh malih, ampak zelo pomembnih parametrov užitka. Namesto doggyja izberite drug položaj, pri katerem je kontrola v rokah partnerja, v katerega se penetrira.

Doggy sam po sebi ni slaba izbira, a dajte ga dopolniti s trdnejšo blazino pod trebuhom. Na ta način večino teže prepustite na blazini in se lahko sprostite in določite kot, v katerem vam penetracija odgovarja, a v tem primeru je pomembno, da vam partner popolnoma prepusti kontrolo.

Najboljši položaj za prvi analni seks je ležeče na boku (popularni »spooning«). V tem položaju se lažje sprostite, kot pa v primeru, ko klečite ali čepite nad partnerjem in se lahko koncentrirajte samo na užitek. Prav tako lahko v tem položaju partner z lahkoto stimulira druge erogene cone in vas dodatno sprošča in vzburja.

Penetracija mora biti počasna in postopna, brez premikanja naprej in nazaj ali izzivanja z odstranitvijo penisa ven in ponovnem vhodu. Partner naj prisloni glavico na anus in prepusti kontrolo vam – dopustite, da se mišice sprostijo in da je penetracija lahka in nežna. Glavica je najširši del penisa (in pogosto tudi dilda) in ko je noter se bo prva nelagodnost zmanjšala. Če v katerem koli trenutku začutite bolečino ali nelagodje, odnehajte in se poskušajte sprostiti.

Globoko dihajte in se začnite nežno premikati in šele, ko je penis ali dildo do konca naj se pri premikanju pridruži tudi partner – do tedaj je najbolje, da je on samo miren in premikanje prepusti vam. Niste v porno filmu – izogibajte se penetraciji s celo dolžino penisa (do konca noter in potem ven), ker to lahko privede do bolečine – naj bodo premiki majhni.

Med penetracijo se lahko pojavi občutek, da morate na veliko potrebo, a to je normalno zaradi pritiska na mišico zapiralko. Če ste prej opravili veliko potrebo vas to nima, kaj skrbeti.

Ko vam rahlo premikanje nudi užitek, ste na dobri poti – menjajte tempo, kot vam odgovarja, poslušajte svoje telo in uživajte.

Za konec…

Če se odločite za analni seks s partnerjem, kateremu je pomemben tudi vaš užitek (drugače niti ne priporočamo), bodite potrpežljivi in komunicirajte med dogajanjem in ni razloga, da vam analni seks ne bi bil všeč.

Če ste se držali naših napotkov in je bilo vse v redu, a ste zaključili, da to ni za vas – tudi to je v redu. Vsi smo različni in ni treba, da nam je vse všeč.

Un pensiero su “Analni seks – vse kar morate vedeti

  1. Albin č. dice:

    Mogoče pod 4- sproščanje mišic: Če s prstom pridemo od zadaj s hrbtne strani k anusu, potisnemo prst le nekoliko notri, potegnemo nazaj in držimo, anus popusti in dovoli vstop. Z malo vaje in nežnosti je lepše in občutek nečesa novega, kako prelisičil anus. Najbolje preiskusiti za vajo na sebi !
    Z dobrim namenom!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.