Kako izbrati idealen vibrator?

Vibratori

V današnjem času, ko so vibratorji postali vse pogostejši v naših domovih je njihova ponudba večja kot kdajkoli prej in kupovanje tistega pravega je lahko malce zmedena izkušnja. Kako med vsemi temi modernimi napravicami prepoznati tistega pravega za sebe in kako pravzaprav vedeti kaj točno iščemo?

Kakšno stimulacjo želimo?

Prvo vprašanje, ki bi si ga morali postaviti pri izbiri vibratorja je – kakšen občutek želimo. Želimo, da prevladuje zunanja stimulacija klitorisa, kar je pri večini žensk najbolj zaželjeno? Želimo vibrator uporabljati za penetracijo? Ali želimo najboljše od obeh možnosi?

Stimulaciji klitorisa so namenjeni mali (bullet) vibratorji in specializirani stimulatorji klitorisa. Ti so manjših dimenzij (načeloma manj kot 10cm), včasih v obliki šminke ali kakšnega podobnega “nedolžnega” sopotnika v torbici. Torej, bullet vibratorji in stimulatorji klitorisa so zelo diskretni – ne spominjajo na določene dele telesa, so majhni in nemoteči.

Vibratorji namenjeni penetraciji so tisti, ki nam največkrat padejo na pamet, ko pomislimo na vibrator – lahko izjemno realistično spominjajo na penis, z neverjetno pozornostjo na naravne detajle in vensko strukturo (namenjen dodatni stimulaciji pri penetraciji) ali povsem stilizirani, kot malo umetniško delo, ki bi ga lahko brez problema razstavili v dnevni sobi. Izbira med realističnim ali stiliriziranim vibratorjem je stvar posameznikove izbire, vendar ne priporočamo, da se s tem preveč obremenjujete – veliko modelov vibratorjev balansira nekje vmes, med realističnim in stiliziranim videzom in to je velik del njihovega šarma – preprosto, dopustite biti zavedeni določenim modelom in njegovim značilnostim.

Del vibratorjev namenjenih penetraciji ima manjši ali bolj zaukrivljen ali zadebeljen vrh in služi natančni stimulaciji G-točke.
Istočasni stimulaciji klitorisa in penetraciji služijo t.i. rabbit vibratorji, ki izgledajo kot običajni vibratorji, z dodanim manjšim nastavkom za klitoris.

Na koncu pa so tu še vibratorji za pare – neobičajne oblike, ki spominjajo na črko C, uporabljajo se med seksom. En del se vstavi v vagino, drugi pa izvaja stimulacijo klitorisa, medtem pa v vibracijah uživata oba partnerja.

Pri kupovanju prvega vibratorja, vam ni potrebno izbrati najdaljšega in najdebelejšega. Vibrator je igračka, ki največji užitek nudi preko vibracij in dobrim dizajnom, ki sledi oz. se prilagaja linijam telesa, velikost naj ne bo odločilen faktor.

Znani proizvajalci in blagovne znamke igračk so seveda pomembne pri vibratorjih in ti vibratorji so najpopularnejši med vsemi igračkami. Zaupanje, da kupujete igračko, ki ne vsebuje škodljivih snovi, ki ni znana kot hitro pokvarljiva in s katero točno veste kaj dobite, bo kot vedno imela temu primerno tudi ceno, vendar je to dolgoročna invensticija. Kvalitetni modeli vibratorjev bodo imeli višjo brzino, pogosto tudi različno pulziranje in ritmične vzorce, ki nudijo nepopisno, drugačno stimulacijo. Poleg vsega pa so še vodoodporni, kar olajša čiščenje in še posebej bodo všeč ljubiteljicam relaksacije v kadi in odkrivanju novih užitkov pod tušem.

Pazite na material

Ko gre za izdelke, ki pridejo v kontakt s človeško sluznico, je potrebno nekaj več previdnosti pri izbiri materiala iz katerega je vibrator narejen. Najboljši material je zagotovo silikon, zaradi svojih izjemnih lastnosti – lahko ga popolnoma dezifincirate, ni porozen, ne vsebuje nikakršnih škodljivih snovi, je hipoalergenik, brez vonja in okusa in žametno gladek na otip. Poleg tega se hitro prilagodi temperaturi telesa in na ta način nudi odličen občutek na koži, vendar pazite, da z njim kombinirate izključno lubrikante na vodni osnovi.

Osnova vibratorja na kateri so kontrole točke so pogosto narejene iz čvrste in trde ABS plastike, nekateri modeli (bullet vibrator ali stimulator klitorisa) pa so lahko v celoti narejeni iz tega materiala. Pravzaprav je povsem varen in neporozen, ter zelo dobro in natano prenaša vibracije.

Vibratorji narejeni iz TPE plastike in podobnih materialov, odlikuje izrazito realistična tekstura, ki je na otip kot prava koža, zelo mehka in voljna. Pri nakupu se izogibajte vibratorjev izdelanih iz t.i. jelly materialov, saj jih večina vsebuje flatate, aktivne sestavine, ki škodujejo telesu.

Kupovanje vibratorja je zelo delikatna odločitev – zato preverite modele in njihovo dostopnost na tržišču, primerjajte cene, preverite različne funkcije in možnosti in si nudite užitek, ki si ga zaslužite.