Analno izpiranje – kako in zakaj?

Analno ispiranje

Analno izpiranje je običajna praksa pri ljudeh, ki izvajajo analni seks ali uporabljajo analne spolne igračke. To pomeni čiščenje zadnjične odprtine pred in po analni penetraciji. Analno izpiranje ni enako klistiranju, čeprav je osnovni princip enak, vendar je klistiranje intenzivnejša metoda (uporabljajo se večje količine vode, ki se vnaša v globlje dele črevesja).

Analno izpiranje je postopek s katerim izperemo in čistimo izstopno cev črevesja in danko, kot tudi dele telesa odgovornih za zbiranje blata, ter s tem odstranimo vse morebitne ostanke.

Za začetek naj izpostavimo neka dejstva: vsi opravljamo veliko potrebo. Ne obstaja oseba s popolnoma čisto danko. Analno izpiranje nam omogoča, da preprečimo nezaželene “neprijetne situacije”. Izpiranje lahko naredi celotno doživljanje analnega seksa mnogo bolj prijetno za oba partnerja. Občutek, da pristopite k analni igri “spodaj čisti” povečuje možnosti za maksimalno uživanje v njej. Zato ne mislite, da analno izpiranje velja samo za vas. Potrebno je vsakomur, ki se odloči za analne pustolovščine.

Pribor za analno izpiranje

Najpogostejše sredstvo za izpiranje je običajna voda, vendar nekateri uporabljajo in priporočajo slano vodo ali fiziološko raztopino (slana raztopina v kateri je koncentracija soli enaka kot v človeškem telesu). No, voda bo povsem dobro opravila svoje delo.

Pribor, ki ga potrebujete za analno izpiranje je:

• Pumpica za analno izpiranje (katera koli vrsta “anal douche seta”, obstajajo različni modeli na tržišču)
• Mlačna voda

Za uspešno analno izpiranje je potrebno izbrati primeren pribor. Torej ne uporabljajte improviziranih pumpic, ampak uporabljajte izključno analne pumpice, ki so namenjene prav v ta namen. Pri izbiri pribora bodite pozorni da nastavek za pumpico nima ostrih robov s katerimi bi se lahko opraskali ali porezali. Najboljše so gumijaste, elastične, z lahko snemljivim nastavkom, ali pa plastični nastavki zaobljenih robov.

Colt - Anal douche

Preden začnete z analnim izpiranjemje je potrebno vedeti neke osnove anatomije, tako da si lahko predstavljate kaj in zakaj to delamo.

Z izpiranjem čistimo anus in danko (izstopno cev črevesja). Ne želimo ulivati vode globlje od debelega črevesja, ker bomo s tem spodpudili in izzvali delovanje črevesja ( to bi bil potem t.i. klistir) in potem naši zadevi ne bi bilo konca (izzvali bi črevesje), voda mora napolniti le del izstopne cevi črevesja, do točke kjer končni del črevesja preide v vstopni del črevesja, to je cca 15 cm globoko.

Korak za korakom

Torej, kupili ste set za analno izpiranje. Kaj pa sedaj? Pojdimo korak za korakom:

• Postopek je najboljše izvesti 45 min pred analnim seksom
• Vzemite pumpico iz škatle in jo očistite z nalivanjem vode v pumpico in s stiskanjem nastavka tako, da boste prepričani, da je popolnoma čista.
• Ko je pumpica pripravljena za uporabo, jo napolnite z vodo telesne temperature (cca 36 – 37°C)
• Na zgornji del nastavka in anus nanesite majhno količino lubrikanta in jo vsavite v anus. Stisnite pumpico, da voda iz nje preide v danko.
• Ta del postopka je najenostavneje izvajati nad wc-jem, prilagoditi je potrebno kot položaja telesa, nastavku za izpiranje. Če se pojavi kakšna bolečina ali neugodje, takoj prekinite s postopkom.
• Zadržite vodo, dokler ne začutite potrebo, da jo izločite.
• Postopek nekajkrat ponovite, dokler voda, ki jo izločite ni čista.

In kakor pri vsaki stavri, je tudi tu potrebna zmernost. Občasno izpiranje s pravilno uporabo pumpice, vam nikakor ne bo škodovala. Seveda pa s tem postopkom ni potrebno pretitavati. Danka ima zaščitni sloj, ki ščiti sluznico, kot tudi “dobre bakterije”, ki so naravno prisotne v črevesju in so potrebne za pravilno delovanje organizma. S prepogostim izpiranjem lahko izperete ta zaščitni sloj, kar lahko privede do manjše poškodbe sluznice danke.

Image: chaoss/Bigstock.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.