Vodnik za začetnike – Butt plug

Vodnik za začetnike – Butt plug

Butt Plug ili analni čep je vrsta seksualne igračke, posebej zasnovane za vstavljanje v analno odprtino za seksualno zadovoljstvo. Večini (moškim in ženskam) je analna stimulacija in analni seks izjemno prijetna izkušnja zaradi števila živčnih končičev na tem področju. Fiziološko gledano, če se pravilno uporablja, bo butt plug prinesel zadovoljstvo vsakomur.

Ženskam stiskanje sfinkter mišic, ki obdaja analno odprtino, ustvarja občutek ugodja in izpolnjenosti, poleg tega pa ne gre zanemariti dejstva, da uporaba butt pluga med seksom ustvari precej ožji občutek pri vaginalni penetraciji. Poleg tega lahko analna stimulacija z butt plugom močno intenzivira klasični klitoralni ali vaginalni orgazem zaradi upora pri orgazmičnih kontrakcijah in stimulira številne živčne končiče v anusu.

Mnogi moški prav tako uživajo v čarih butt pluga med masturbacijo in spolnim odnosom (in imajo na voljo tudi masažer prostate, ki jim anatomsko prinaša bolj kompleksen užitek). Večina parov prvi butt plug kupi po odkritju čarov prstnih iger (med odnosom ali masturbacijo), kar je odličen uvod v analno stimulacijo.

Butt plugi se lahko razlikujejo po obliki, velikosti, lastnostih in materialu.

Oblika butt pluga in osnove

Najpogostejša oblika butt pluga je vretenasta – ozek vrh se zelo postopoma širi do najširše točke, nato se zoži v “vrat” pred veliko in trdno osnovo. Ta oblika je idealna za občutljivo analno področje, saj omogoča zelo postopno širjenje mišic, medtem ko “vrat” mišicam omogoča sprostitev in zadrži čep stabilno na mestu brez dodatnega krča ali napora.
TABOOM - Diamond Plug Small

Variacije v dizajnu se bodo običajno nanašale na več razširitev namesto ene ali ukrivljenost namesto simetričnega, ravno telo. Funkcija takega ukrivljenja je učinkovitejša stimulacija prostate.

Dizajn osnove je zelo pomemben vidik pri izbiri. Funkcija same razširjene osnove je preprečevanje, da se igračka med orgazmičnimi kontrakcijami ne bi potegnila globoko v anus, kjer je ne boste mogli samostojno izvleči, vendar lahko njena oblika diktira način in možnosti uporabe.

Okrogla osnova je najpogostejša in običajno omogoča tudi sočasno vaginalno penetracijo, saj njena velikost ne blokira dostopa do vagine, medtem ko bo osnova v obliki črke T običajno preprečila penetracijo, vendar bo anatomsko najudobneje zadržala čep na mestu, kar je idealno za na primer dolgotrajno nošenje in stimulacijo čez dan.
Avant - Twilight Butt Plug

Velikost butt pluga

Velikost, ki jo boste izbrali, je seveda v največji meri odvisna od vaše ravni izkušenj. Če ste popolni začetnik, modele, ki jih priporočamo, lahko najdete v kategoriji Butt plug za začetnike. V njej so modeli manjših dimenzij, torej z manjšim maksimalnim premerom. Pri analnih stimulatorjih je premer znatno pomembnejši od dolžine, zato priporočamo, da mu posvetite več pozornosti.

Če ste izkušen uporabnik, verjetno že imate predstavo o želeni velikosti, vendar ne glede na raven izkušenj, je treba posebej poudariti komplete butt plugov – sete, ki vsebujejo več igrač različnih velikosti, tako da lahko začnete z najmanjšo in takoj imate na voljo model, ko napredujete. Poleg tega so kompleti popolna priprava za analni seks, saj lahko takoj sprostite mišice do želene velikosti, da bo penetracija penisa čim bolj prijetna.
Dream Toys - Butt Plug Set

Lastnosti in funkcionalnosti

Primarna uporaba butt pluga je, da se vstavi v anus in nato pusti tam med predigro ali spolnim odnosom. Ročno premikanje in stimulacija sta možna (osebne preference), vendar večinoma nista potrebna. Sfinkter, krožna mišica anusa, reagira na butt plug z refleksnim stiskanjem in sproščanjem, kar zagotavlja posebno dodatno zadovoljstvo.

Na ta način lahko uporabljate vse vrste butt plugov, vendar vibrirajoči ali tisti s posebnimi mehanizmi (vrtečimi kroglicami, t.i. rimming plugi, vrtečim vrhom, možnostjo napihovanja in podobno) lahko zagotovijo dodatno komponento užitka. Vibracije so lahko izjemno prijetne za občutljive analne mišice, še posebej pa se izkažejo pri orgazmu, kjer nudijo nekakšen odpor krčenju telesa in dopolnjujejo občutek.

Ker butt plug po vstavitvi pustite na mestu, bo pri vibrirajočem modelu izjemno praktično upravljanje z daljinskim upravljalnikom ali preko aplikacije – tako vam ne bo treba nerodno tipati po osnovi naprave in iskati kontrole.
Magic Motion - Solstice
Dodatna funkcionalnost, ki jo lahko najdemo pri butt plugih, je rep. Poleg uporabe v kinky scenarijih, ima rep lahko tudi zelo praktičen namen – z nežnim vlečenjem repa lahko v trenutku orgazma dodatno stimulirate nosilca/nosilko.

Vrsta materiala

Pri analnih igračah je izjemno pomembno, da so narejene iz neporoznih materialov – silikona, kovine ali stekla. S temi materiali ni dvoma, da bo plug tudi po več uporabah ostal v popolnem stanju in ne bo s časom pridobil vonjev ali privabil bakterij, kar se lahko zgodi, če uporabljate porozne materiale.

Za začetniške modele bi vedno raje priporočali bolj prožne modele iz silikona, ker se bodo do neke mere prilagodili vašemu telesu, medtem ko so popolnoma trdni in neprilagodljivi kovinski in stekleni modeli idealni za malo izkušenejše. Sama gladkost kovine in stekla je idealna za analno uporabo in bo ob tem senzualno gladka z dodanim bonusom – tako steklo kot kovina sta primerna za temperaturno igro – igračo lahko ohladite ali segrejete in uživate v popolnoma drugačnem občutku.

Vrsta materiala bo določila tudi vrsto maziva, ki ga lahko uporabljate z igračo – zraven silikona lahko uporabljate vodna in hibridna maziva, medtem ko zraven steklenih in kovinskih lahko uporabljate katero koli vrsto maziva.

Kako uporabljati

Kot vedno, ko gre za analno stimulacijo, za sproščen pristop k uporabi priporočamo analno izpiranje, ki bo odstranilo vsak strah glede čistoče.

Nanesite mazivo na igračo in anus. Lahko uporabite tudi aplikator, ki bo mazivo nanesel globlje v telo.

Začnite počasi s penetracijo, vrh pluga prislonite na anus in globoko dihajte, da sprostite mišice analne odprtine (sfinkterje). Idealni položaji za vstavljanje butt pluga so leže na boku, na hrbtu z blazino pod zadnjico in razširjenimi nogami, v čepe ali kleče nad butt plugom.

Ko enkrat obvladate vstavljanje igrače in se z njo počutite udobno, poskusite masturbirati ali imeti odnos, medtem ko je butt plug vstavljen. Presenetila vas bo intenzivnost in trajanje orgazma, ki se bo znatno podaljšal. Pri odstranjevanju pojdite počasi in bodite zelo potrpežljivi, saj se mišice sfinktra refleksno zategnejo pri izvleku.

Čistoča je zelo pomembna: Ko kupite novo igračo, bodite prepričani, da ste jo maksimalno oprali in očistili, ter preverili, da nima razpok ali poškodb. Prav tako po vsaki uporabi igračo temeljito operite, posušite in razkužite s sredstvom za čiščenje igrač. Bakterije, ki srečno živijo v našem rektumu, lahko povzročijo veliko škode, če pridejo v vagino, usta ali oči, zato po odstranitvi igrače bodite previdni pri rokovanju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.