Vodnik za začetnike – Keglove / vaginalne kroglice

Kegel kuglice

Seks naj bi bil čutna izmenjava med vam in vašim partnerjem. Tako moški kot ženske lahko izboljšajo fizični vidik svojih spolnih funkcij in užitkov z izvajanjem Keglovih vaj za krepitev medeničnih mišic.

Ginekolog dr. Arnold Kegel je ustvaril vadbo za krepitev medeničnih mišic, ki pomaga pri nekontroliranem uriniranju žensk po porodu, vagino vrača v stanje pred porodom z zategovanjem vaginalnih mišic, ter olajša doseganje orgazma in poveča uživanje v njem. Pri moških pa prispeva k boljši kontroli orgazma, pomaga pri težavi s prehitro ejakulacijo, ter poveča moč erekcije.

Kaj je pubokokcigealna mišica?

Da bi našli svojo Keglovo mišico, poskušajte med uriniranjem zaustaviti tok urina. Mišica s katero vam je to uspelo (pubokokcigealna mišica), je ključna za izvajanje Keglovih vaj. Enostavna vaja, ki jo lahko izvajate vsak dan, je stiskanje Keglovih mišic, kot da bi želeli zaustaviti tok med uriniranjem – zadržite koncentracijo 4 do 5 sekund, nato popustite mišice na 3 sekunde. Celoten postopek ponovite 15krat, 3krat dnevno. Postopoma lahko povečate koncentracijo zadrževanja mišic na 10 sekund.

Kako uporabljati kroglice?

Veliko učinkovitejši in enostavnejši način vadbe za ženske, je vadba z vaginalnimi kroglicami. To sta ponavadi dve povezani, votli kroglici, ki imata v sebi manjše kroglice, ki z obračanjem ustvarjajo vibracije in vam ob tem nudijo zelo neobičajen občutek. Pred uporabo na vaginalne kroglice nanesite lubrikant, nato jih vstavite v vagino in bodite pozorni, da je trakec s katerim jih izvlečete ven obrnjen na spodnjo stran. Ko so kroglice udobno nameščene, lahko hodite, tečete, plavate ali pa se enostavno lotite vsakodnevnevnih opravil. Pomembno je, da ste med samo uporabo v gibanju. Med gibanjem bodo kroglice nagnjene k “izpadanju” ampak ve jih boste zadržale s stiskanjem vaginalnih mišic, na ta način pa jih krepite. To delajte 20-30 minut dnevno, vsak dan. Obremenitev lahko povečate tako, da trakec rahlo povlečete ven in v istem času stiskate mišico.

Zakaj uporabljati kroglice?

Redna uporaba vaginalnih kroglic, bo zožala in okrepila mišice vaše vagine, ter vam omogočila močnejše orgazme z boljšim nadzorom. Nekatere ženske poročajo, da so svoje prve orgazme doživele prav zaradi krepitve svojih vaginalnih mišic. Če to ni razlog za vajo, vas mogoče prepriča dejstvo, da bo stiskanje vaginalnih mišic med spolnim odnosom popolnoma obnorel vašega moškega in mu nudil resnično ozek občutek.

Zaradi vaše varnosti, vedno uporabljajte kvalitetne igračke, preverjenih proizvajalcev, izdelanih iz kvalitetnih materialov kot je silikon, ne pozabite na uporabo visoko kvalitetnih lubrikantov na vodni osnovi za vaše intimne trenutke, ki povačajo užitek pri uporabi igračk in dodajo nov nivo v predigri in ljubljenju. Da vaši ljubezenski dodatki ostanejo skriti pred radovednimi očmi v vašem domu (predvsem otrokovih), jih imejte shranjene v skrivnem kotu s ključem ali v neopaznem vzglavniku, ki se bo podal v vsako spalnico. Ne samo, da bo zabavno polniti vašo skrivno škatlo, vse skupaj bo tudi vznemerljivo.

Image:  Eillen/Bigstock.com