Vodnik za začetnike – Analne igračke

Analne igračke

Analne igračke nudijo različne vrste užitka, v katerih lahko uživajo moški in ženske, ne glede na spolno usmeritev. To je ena od stvari, ki jo veliko parov odkriva – užitke analne stimulacije kot del predigre ali del seksa. Če se še nikoli niste odločili za igranje z analno igračko ste mogoče začudeni kaj so te čudne in smešno oblikovane igračke in kako jih sploh uporabljati.

Analna odprtina je polna živčnih končičev, ki ji s stimulacijo lahko nudite veliko zadovoljstva in močnejše orgazme. Nikakršnega razloga ni, da bi vas analne igre odbijale, saj ni nič umazanega ali bolečega v zvezi s tem, če se držite danih navodil.

Najprej malo anatomije & higiene

Veliko žensk in moških je zaskrbljenih ali jim bo analni seks ali igranje z analnimi igračkami povzročalo nelagodje ali bolečino, nekatere skrbi higiena in ali boste “naredili nered”, nekatere skrbi, če bodo kasneje imeli težave z inkontinenco in da bodo preostalo življenje preživeli v plenicah za odrasle.

Na kratko, ne skrbite – niste ne prvi ne zadnji s podobnimi skrbmi ali strahovi, in za vsakega od njih obstaja lahko dostopna rešitev, zato začnimo po vrsti.

Analni seks in igranje z analnimi igračami ni na noben način škodljivo za analno odprtino ali rektum, če se držite osnovnih pravil: sproščenost, potrpežljivost in lubrikanti.

Če vas skrbi higiena, vsekakor priporočamo uporabo analnega tuša, da bi se celotni izkušnji lahko približali bolj sproščeno.

Na koncu, tveganja za inkontinenco ni, če se ne podate v intenzivno in redno ekstremno analno razširjanje z velikimi igračami ali fistingom.

Anus je vhod v rektum, obdan je z dvema obročastima mišicama, ki se imenujeta sfinkter mišici. Prvi sfinkter (zunanji) lahko nadzorujemo zavestno, medtem ko drugi (notranji) nadzoruje centralni živčni sistem, tj. deluje avtomatično, nekako kot utripanje očesa. Rektum je narejen iz zelo mehkega tkiva, ki je obdano z mišicami in je končni del debelega črevesa, ki se konča z anusom. Glavna vloga rektuma je, da služi kot „prehod“ za fekalije, vendar se fekalije običajno ne zadržujejo v rektumu, razen preden morate opraviti veliko potrebo.

Zato strahu pred „neprijetnostmi“ ni, če ste vse, kar morate opraviti, opravili nekaj ur pred začetkom igre. Pomembno je omeniti, da sproščenost sfinkter mišic omogoča prijetno analno penetracijo, zato se pred začetkom analnih iger dobro sprostite z masažo in globokim dihanjem.

Intimni analni tuš (anal douche)

Seven Creations – Squeeze Clean - Anal douche

Intimni tuš lahko nekaterim vzbudi nelagodje, vendar je izjemno koristen za fene analnih igračk in analnega seksa. Analno izpiranje lahko ljudjem, ki so zaskrbljeni glede higiene pomaga, da se lažje sprostijo v tej izkušnji.
Na voljo so modeli s trdim dildom, ki jih lahko uporabljate tako za stimulacijo kot za higieno.
Kako jih uporabljati: Analno izpiranje je postopek v katerem vodo vbrizgamo v anus, in ga tako očistimo. Posopek je najenostavneje opraviti sede nad wc školjko, prilagoditi je potrebno kot položaja telesa, nastavku za izpiranje in celoten posopek bo higieničen. Intimni tuš napolnite z mlačno vodo, vrh intimnega tuša in analno odprtino premažite z lubrikantom.Vrh vstavite v analno odprtino in vbrizgajte vodo v danko, ter nato še naprej držite intimni tuš stisnjen in ga povlecite ven (ne izpuščajte v notranjosti, da ne ustvarite vakuma). Kmalu boste začutili potrebo, da vodo izločite in to tudi naredite. Postopek nekajkrat ponovite, dokler voda, ki jo izločite ni čista.
Nekaj dodatnih navodil:
• Ne pretivarajte s prepogosto uporabo intimnih tušev. V danki so naravno prisotne dobre bakterije, ki jih potrebujete, s prepogostim izpiranjem pa jih odstranjujete.
• Za izpiranje ne uporabljajte nič drugega kot čisto mlačno vodo
• Analni tuš opravite cca 1 uro preden začnete z analnimi igricami

Ne pozabite očistiti igračk pred in po uporabi, uporabljajte sredstvo za čiščenje in dezinfekcijo igračk.

Sprostitev, predigra & lubrikanti

Ne glede na to, ali nameravate analno uporabljati igrače ali penetrirati s prstom ali penisom, je lubrikant popolnoma nujen, saj anus ali rektum naravno ne mazita. Priporočamo, da izberete kakovosten lubrikant, ki je posebej namenjen za analne igre (zaradi optimalne sestave in konsistence) ali preizkusite stimulans, ki v svoji sestavi vsebuje sredstvo za zmanjševanje občutljivosti, da bi nekoliko ublažili občutek.

Najverjetneje boste morali lubrikant dodajati naknadno, ne glede na vrsto, ki jo uporabljate. Za lažje in natančnejše dodajanje lahko priporočimo uporabo aplikatorja, ki bo lubrikant nanesel globoko, natančno tja, kjer želite, da je.

Prvo in osnovno pravilo je, da vse, kar počnete, počnete počasi in nežno, nič v zvezi z analnimi igrami ne sme boleti ali biti neprijetno.
Pri vsem je izjemno pomembna komunikacija, povejte partnerju, kaj vam ustreza in kaj ne.
Drugo pomembno pravilo je, da se morate sprostiti. Celotno predigro lahko začnete z masažo zadnjice. Namažite partnerjevo zadnjico in jo nežno masirajte. Nato nežno z majhnim prstom masirajte anus in (po tem, ko obvestite o tem partnerja) nežno vstavite prst v anus, samo malo. Nežno masirajte analno odprtino s tem, da prst vstavljate zelo nežno, dokler se vaš partner popolnoma ne sprosti. Če se vaš partner kadarkoli začne počutiti nelagodno, se ustavite in upočasnite. To vam bo tudi pokazalo, kako globoko lahko na začetku vstavite analne igrače. Ko uporabljate svoje prste, je pomembno omeniti, da pazite na nohte. Morajo biti urejeno odrezani brez ostrih delov. Če imate dolge nohte, prosimo, še posebej pazite. Tkivo rektuma je zelo občutljivo, ostri predmeti ga lahko poškodujejo.

Vrste igračk

Analne igrače lahko razvrstimo v 5 glavnih kategorij: analne kroglice (anal beads), analni čepki (butt plugs), masažerji prostate, analni vibratorji in analni dildi.
Treba omeniti, da se igrače, vstavljene v analni otvor, lahko zlahka izgubijo v njem, če nimajo omejevalnika penetracije, saj pri orgazmičnih kontrakcijah v anusu pride do vakuuma, ki igračo potegne globlje.

Analne kroglice (anal beads)

Toy Joy – Bottom Beads

Ena boljših začetniških analnih igračk je poseben model, pri katerem se serija kroglic postopno povečuje. Obstajajo različne vrste, trde in mehke, vibrirajoče in ne vibrirajoče, do povezanih z malo vrvico ter poveznim materialom iz katerega so narejene. Vedno bodite pozorni, da če uporabljate kroglice, ki na koncu nimajo omejevalnika penetracije, da zadnje kroglice ne uporabite.

Kako jih uporabljati: Počasi vstavljajte kroglico po kroglico, dopustite partnerju da se privadi na občutek. Če Vam partner da signal, da mu je občutek s kroglicami “ok”, prenehajte z vsatavljanjem in jih pustite notri med seksom. Ko Vaš partner začne doživljati vrhunec, počasi izvlecite kroglice ven, eno po eno, naravnost navzdol, ter pričakujte eksplozivno zadovoljstvo.

Analni čepi (butt plugs)
Anal Fantasy – Silikonski Butt Plug, mini

 

Analni čepi so namenjeni, da ostanejo na svojem mestu med seksom ali mastrubacijo. To so igračke, ki se jim postopno poveča obseg, nakar se zožijo in imajo omejevalnik penetracije. Obstajata različici z ali brez vibracij. Za začenike je boljše, da začnejo z manjšim, in postopoma napredujejo k večjim igračkam.
Kako jih uporabljati: Lahko jih pustite v notranjosti med seksom oz. mastrubacijo in tako okrepite svoj orgazem. Začnite počasi, dihajte globoko in sprostite obročne mišice analne odprtine (sphincter) med vstavljanjem igračke. Ko igračko dobro namestte, se Vam bodo mišice sprostile točno pod najširšim delom, ki drži butt plug na svojem mestu.

Maserji prostate

Nexus - Neo, crni

Ena igračka, rezervirana posebej za moški del. Če še niste doživeli vzburljive masaže prostate, vsekakor veliko zamujate! Za začetek opravimo z največjim stereotipom, ki ga je na žalost tako označila družba, to pa je, da če moški uživa v analni stimulaciji pomeni, da pripada gay populaciji. Gay populacija goji čustva do istega spola, ne pa do analne stimulacije. Ta interna moška erogena cona se imenuje tudi znamenita G-točka, z masiranjem jo lahko privedete do ekspluzivnih večkratnih orgazmov, za katere je težko da jih moški drugače občuti. Prostato ni težko odkriti, zadovoljiti jo na prijeten in erotičen način pa zahteva nekaj časa in vaje. Na Vašo srečo obstajajo številne igračke, ki vam pri tem lahko pomagajo.
Kako jih uporabljati: Uležite se na hrbet, noge pritegnite k telesu za lažjo uporabo igračke. Počasi vstavite igračko premazano z lubrikantom, dihajte globoko, dokler se ne namesti na svoje mesto. Dokler se ne privadite občutka v sebi naj vaši gibi na začetku ne bodo prehitri. Idealen je za uporabo med seksom ali pa med oralnim seksom.

Analni vibrator i dildo

Anal Fantasy – Vibrating Curve

Standardni dildo in vibrator se lahko uporabljata tudi za analne igre, vendar za mnoge začetnike so lahko prenapredni. Namreč debelina igra veliko vlogo, predvsem pri začetnikih. Za začetek raje izberite izdelek z manjšim obsegom in postopoma napredujte. Vibracije so nekaterim všeč, nekaterim pa ne, tako da boste morali malo raziskati, da boste prišli do Vaših skrivnih zadovoljstev. Kako jih uporabljati: Če igračka služi za penetracijo, je potrebno začeti počasi in z veliko količino lubrikanta. Za začetek vstavite samo vrhnji del in nadaljujte vzporedno z občutkom. Če ima igračka čez celo dolžino enak obseg, obvezno pazite na globino vstavljanja, saj se igračka v analni odprtini lahko “izgubi.”

Analne igračke nudijo fantastičen občutek in eksplozivne orgazme. Privoščite si eno izmed analnih igračk in pozabite na tabuje iz strani družbe, ki gleda na analne igračke kot na nekaj prepovedanega in umazanega.

Image: mikeaubry/Bigstock.com