Vodnik za začetnike – Analne igračke

Analne igračke

Analne igračke nudijo različne vrste užitka, v katerih lahko uživajo moški in ženske, ne glede na spolno usmeritev. To je ena od stvari, ki jo veliko parov odkriva – užitke analne stimulacije kot del predigre ali del seksa. Če se še nikoli niste odločili za igranje z analno igračko ste mogoče začudeni kaj so te čudne in smešno oblikovane igračke in kako jih sploh uporabljati.

Analna odprtina je polna živčnih končičev, ki ji s stimulacijo lahko nudite veliko zadovoljstva in močnejše orgazme. Nikakršnega razloga ni, da bi vas analne igre odbijale, saj ni nič umazanega ali bolečega v zvezi s tem, če se držite danih navodil.

Najprej malo anatomije & higiene

Veliko žensk in moških je zaskrbljenih ali jim bo analni seks ali igranje z analnimi igračkami povzročalo nelagodje ali bolečino, nekatere skrbi higiena in ali boste “naredili nered”, nekatere skrbi, če bodo kasneje imeli težave z inkontinenco in da bodo preostalo življenje preživeli v plenicah za odrasle.
Tu je odgovor za vse:
Analni seks in igranje z analnimi igračkami ne povzroča škode analni odprtini ali danki, v kolikor se držite osnovnih pravil: sproščenost, potrpežljivost in lubrikant. V kolikor vas skrbi “nered” obstaja za to intimni analni tuš.

Anus je vhod v danko, dolg je okoli 3 cm, obdan z dvema obročema mišic, ki se imenujejo mišice zapiralke (zapirala). Prvo zapiralko (zunanjo) lahko zavestno nadziramo, drugo (notranjo) pa nadzira osrednji centralni živčni sistem, ki je avtomatski kakor na primer mižikanje očesa. Danka je narejena iz zelo mehkega tkiva, ki je obkrožena z mišicami in je zadnji del debelega črevesja, ki se konča z anusom. Glavna naloga danke je, da služi kot “prehod” za fekalije, fekalije se sicer ne zadržujejo v danki, razen preden morate iti na št. 2

Zato je strah pred “neredom” odveč, v kolikor ste opravili vse kar imate za opravit par ur pred začetkom igranja. Pomembno je poudariti, da sproščene mišice zapiralke omogočajo prijetno analno penetracijo, zato se pred začetkom analnih igric dobro sprostite z masažo ali globokim dihanjem.

Intimni analni tuš (anal douche)

Seven Creations – Squeeze Clean - Anal douche

Intimni tuš lahko nekaterim vzbudi nelagodje, vendar je izjemno koristen za fene analnih igračk in analnega seksa. Analno izpiranje lahko ljudjem, ki so zaskrbljeni glede higiene pomaga, da se lažje sprostijo v tej izkušnji.
Na voljo so modeli s trdim dildom, ki jih lahko uporabljate tako za stimulacijo kot za higieno.
Kako jih uporabljati: Analno izpiranje je postopek v katerem vodo vbrizgamo v anus, in ga tako očistimo. Posopek je najenostavneje opraviti sede nad wc školjko, prilagoditi je potrebno kot položaja telesa, nastavku za izpiranje in celoten posopek bo higieničen. Intimni tuš napolnite z mlačno vodo, vrh intimnega tuša in analno odprtino premažite z lubrikantom.Vrh vstavite v analno odprtino in vbrizgajte vodo v danko, ter nato še naprej držite intimni tuš stisnjen in ga povlecite ven (ne izpuščajte v notranjosti, da ne ustvarite vakuma). Kmalu boste začutili potrebo, da vodo izločite in to tudi naredite. Postopek nekajkrat ponovite, dokler voda, ki jo izločite ni čista.
Nekaj dodatnih navodil:
• Ne pretivarajte s prepogosto uporabo intimnih tušev. V danki so naravno prisotne dobre bakterije, ki jih potrebujete, s prepogostim izpiranjem pa jih odstranjujete.
• Za izpiranje ne uporabljajte nič drugega kot čisto mlačno vodo
• Analni tuš opravite cca 1 uro preden začnete z analnimi igricami

Ne pozabite očistiti igračk pred in po uporabi, uporabljajte sredstvo za čiščenje in dezinfekcijo igračk.

Sprostitev, predigra & lubrikanti

Za začetek rešimo del z lubrikantom. Obvezen pripomoček za vse analne igre je lubrikant!
Kvaliteten lubrikant je izjemno pomemben del zabave, saj se anus in danka naravno ne navlažita in sta zelo občutljiva zato je potrebna večja količina lubrikanta kot sicer. Izberite visokokvalitetni lubrikant namenjen posebno za analne igre ali pa poizkusite lubrikant, ki vsebuje sestavine za zmanjševanje občutljivosti (posebej priporočljivo za začetnike). Najverjeteje boste morali dodajati lubrikant med igranjem, ne glede na vrsto, ki jo uporabljate.

Prvo in osnovno pravilo, da vse kar delate, delate počasi in nežno, nič v povezavi z analno igro ne sme boleti ali biti neprijetno.
Izjemno pomembna je tudi komunikacija, povejte partnerju kaj vam odgovarja in kaj ne.
Drugo pomembno pravilo je, da se sprostite. Celotno igro lahko začnete z masažo zadnjice. Namžite partnerjevo zadnjico in jo nežno premasirajte. Nato, nežno z majhnim prstom masirajte anus in (o tem opozorite partnerja) počasi in čisto malo vstavite prst v anus. S prstom nežno masirajte analno odptino, dokler se vaš partner popolnoma ne sprosti. Če se vaš partner v kakšnem trenutku počuti nelagodno, se ustavite in upočasnite. Tako boste vedeli kako globoko lahko na začetku vstavite analno igračko. Ko uporabljate svoje prsto je pomembno, da pazite na svoje nohte. Morajo biti pristriženi in brez ostrih robov. V kolikor imate dolge nohte, vas prosimo, da še posebej pazite. Tkivo danke je zelo delikatno. Ostri robovi ga lahko poškodujejo.

Vrste igračk

Analne igračke lahko razdelimo v 4 glavne kategorije: Analne kroglice (anal beads), analni čepi (butt plugs), maserji prostate, analni vibrator in dildo.
Potrebno je opozoriti, da če igračka, ki se vstavlja v analno odprtino nima penetracijskega omejevalnika, se v njem lahko tudi izgubi.

Analne kroglice (anal beads)

Anal Fantasy – Boyfriend Beads analne kuglice

Ena boljših začetniških analnih igračk je poseben model, pri katerem se serija kroglic postopno povečuje. Obstajajo različne vrste, trde in mehke, vibrirajoče in ne vibrirajoče, do povezanih z malo vrvico ter poveznim materialom iz katerega so narejene. Vedno bodite pozorni, da če uporabljate kroglice, ki na koncu nimajo omejevalnika penetracije, da zadnje kroglice ne uporabite.

Kako jih uporabljati: Počasi vstavljajte kroglico po kroglico, dopustite partnerju da se privadi na občutek. Če Vam partner da signal, da mu je občutek s kroglicami “ok”, prenehajte z vsatavljanjem in jih pustite notri med seksom. Ko Vaš partner začne doživljati vrhunec, počasi izvlecite kroglice ven, eno po eno, naravnost navzdol, ter pričakujte eksplozivno zadovoljstvo.

Analni čepi (butt plugs)

Anal Collection – Pointy Plug

Analni čepi so namenjeni, da ostanejo na svojem mestu med seksom ali mastrubacijo. To so igračke, ki se jim postopno poveča obseg, nakar se zožijo in imajo omejevalnik penetracije. Obstajata različici z ali brez vibracij. Za začenike je boljše, da začnejo z manjšim, in postopoma napredujejo k večjim igračkam.
Kako jih uporabljati: Lahko jih pustite v notranjosti med seksom oz. mastrubacijo in tako okrepite svoj orgazem. Začnite počasi, dihajte globoko in sprostite obročne mišice analne odprtine (sphincter) med vstavljanjem igračke. Ko igračko dobro namestte, se Vam bodo mišice sprostile točno pod najširšim delom, ki drži butt plug na svojem mestu.

Maserji prostate

Nexus - Neo, crni

Ena igračka, rezervirana posebej za moški del. Če še niste doživeli vzburljive masaže prostate, vsekakor veliko zamujate! Za začetek opravimo z največjim stereotipom, ki ga je na žalost tako označila družba, to pa je, da če moški uživa v analni stimulaciji pomeni, da pripada gay populaciji. Gay populacija goji čustva do istega spola, ne pa do analne stimulacije. Ta interna moška erogena cona se imenuje tudi znamenita G-točka, z masiranjem jo lahko privedete do ekspluzivnih večkratnih orgazmov, za katere je težko da jih moški drugače občuti. Prostato ni težko odkriti, zadovoljiti jo na prijeten in erotičen način pa zahteva nekaj časa in vaje. Na Vašo srečo obstajajo številne igračke, ki Vam pri tem lahko pomagajo.
Kako jih uporabljati: Uležite se na hrbet, noge pritegnite k telesu za lažjo uporabo igračke. Počasi vstavite igračko premazano z lubrikantom, dihajte globoko, dokler se ne namesti na svoje mesto. Dokler se ne privadite občutka v sebi naj vaši gibi na začetku ne bodo prehitri. Idealen je za uporabo med seksom ali pa med oralnim seksom.

Analni vibrator i dildo

Anal Fantasy – Vibrating Curve

Standardni dildo in vibrator se lahko uporabljata tudi za analne igre, vendar za mnoge začetnike so lahko prenapredni. Namreč debelina igra veliko vlogo, predvsem pri začetnikih. Za začetek raje izberite izdelek z manjšim obsegom in postopoma napredujte. Vibracije so nekaterim všeč, nekaterim pa ne, tako da boste morali malo raziskati, da boste prišli do Vaših skrivnih zadovoljstev. Kako jih uporabljati: Če igračka služi za penetracijo, je potrebno začeti počasi in z veliko količino lubrikanta. Za začetek vstavite samo vrhnji del in nadaljujte vzporedno z občutkom. Če ima igračka čez celo dolžino enak obseg, obvezno pazite na globino vstavljanja, saj se igračka v analni odprtini lahko “izgubi.”

Analne igračke nudijo fantastičen občutek in eksplozivne orgazme. Privoščite si eno izmed analnih igračk in pozabite na tabuje iz strani družbe, ki gleda na analne igračke kot na nekaj prepovedanega in umazanega.

Image: mikeaubry/Bigstock.com