Vodnik za začetnike – obroč za penis

penis_prsten

Od davnih časov moški izumljajo načine za izboljšanje svoje spolne moči. Danes so možnosti številne in raznolike, med njimi je tudi penis prstan – ena od preprostejših, a zelo učinkovitih spolnih igračk.

Kaj je penis prstan?

Penis prstan je spolna igračka, katere osnovna vloga je podaljšanje in krepitev erekcije, saj s stvarjanjem pritiska zadrži kri v penisu. Hkrati začasno poveča obseg penisa, kar med drugim vpliva tudi na vizualni užitek in pri penetraciji.
Nekaterim moškim je občutek pritiska, ki se ustvari v penisu, izrazito prijeten. Močnejša erekcija naredi glavico bolj občutljivo, občutek pritiska pa orgazem intenzivira zaradi upora prstana med orgazmičnimi krčenji.

Vrste prstanov:

Penis prstani so razdeljeni na vibrirajoče in nevibrirajoče.

Vibrirajoči penis prstani
Cal Exotics – Fluttering Enhancer obroček

Vibrirajoči penis prstani so namenjeni predvsem stimulaciji klitorisa med seksom, saj je prešibka, nezadostna ali odsotna stimulacija klitorisa pri penetraciji eden najpogostejših vzrokov za izostanek orgazma pri ženskah. Standardnemu penis prstanu je dodan bullet vibrator, ki med penetracijo neposredno stimulira klitoris, upravljanje z vibracijami pa običajno poteka preko gumba na strani.

Dostopnejši penis prstani imajo eno hitrost vibracij in so pogosto poganjani z manjšimi gumbastimi baterijami, medtem ko lahko pri višjem cenovnem razredu pričakujete več hitrosti in vzorcev vibracij, polnilno baterijo, upravljanje prek aplikacije in mnoge druge vrhunske značilnosti.

Vibrirajoči penis prstan je običajno fleksibilnejši in večjega premera od nevibrirajočih, zato se namesti na erekcijski penis. Na penis in prstan nanesite malo maziva, raztegnite prstan in ga namestite na koren penisa. Vibrirajoči dodatek obrnite tako, da stimulira klitoris v določenem položaju ali ga namestite navzdol za stimulacijo testisov. Ko prstan namestite, boste čutili močnejše pulziranje v penisu, kar je rezultat zadrževanja krvi. Nato eksperimentirajte z vibracijami.

Vibrirajoči penis prstan prinaša najboljše rezultate, ko partnerica premika medenico, tj. drgne se ob partnerja, ohranja stik prstana in klitorisa, medtem ko bo klasična penetracija nezadostna zaradi stalnih prekinitev tega stika. Priporočajo se položaji, v katerih je lažje stimulirati klitoris, na primer, ko je ona zgoraj (kaubojka) ali misijonarski položaji.

Nevibrirajoči penis prstani
Performance - Camo penis obroček

Če iščete penis prstan predvsem za krepitev in zamik erekcije ter zaradi občutka pritiska, ki ga zagotavlja, bo vaša izbira verjetno nevibrirajoči penis prstan. Prav tako, če aktivno uporabljate penis črpalko zaradi erektilne disfunkcije, penis prstan pomaga doseči in ohraniti erekcijo.

Nevibrirajoči prstani se namestijo na neerekcijski penis.

Pri nakupu nevibrirajočih penis prstanov je ena od najpomembnejših stvari, ki jih morate preveriti, material izdelave, saj od njega odvisne glavne značilnosti prstana – fleksibilnost in občutek stiskanja.

Če ste popolni začetnik, priporočamo izbiro prstanov iz TPE ali TPR, ki so običajno bolj fleksibilni in manj stiskajo, zato je večja verjetnost, da vam bodo ustrezali, s stiskom, ki verjetno ne bo premočan. Njihova fleksibilnost je močno odvisna od debeline stene – tanjši prstan – večja fleksibilnost.

Silikonski penis prstani, zlasti če so debelejši, bodo veliko manj fleksibilni, vendar jih priporočamo izkušenejšim uporabnikom, saj zagotavljajo veliko močnejši, trajni stisk z običajnimi lastnostmi silikona – niso porozni, so neuničljivi, nudijo žametni občutek na dotik, varnost do telesa itd. Za silikonski penis prstan je nujno izmeriti obseg penisa in nakup omejiti na tiste, ki so le malo ožji od lastnega penisa. Enako navodilo velja tudi za uporabo kovinskih prstanov, ki so popolnoma trdi in nefleksibilni.

Poleg standardnih, preprostih penis prstanov boste na trgu našli tudi nekoliko drugačne modele. Na primer, zelo priljubljeni so večkratni penis prstani (ali kompleti več prstanov), ki se hkrati namestijo na bazo penisa, na testise ter za penis in testise, kar omogoča veliko intenzivnejšo stimulacijo in močnejše orgazme. Takšni penis prstani so pogosto oblikovani kot ballstretcherji. Penis prstani lahko vključujejo tudi dodatek za stimulacijo prostate, torej butt plug.
Cal Exotics – Alpha Scrotum Ring

Kot posebno vrsto lahko izpostavimo še enega favorita – regulirajoči penis prstan. Ta je popoln za začetnike, saj se lahko zoži ali razširi, kot tudi za uporabnike, ki želijo prstan, ki ga bodo (običajno) lahko uporabljali tako za penis kot za testise.
Cal Exotics – Ultimate Lasso vibrirajoči obroček

Kako izbrati

Pri izbiri prstana je zelo pomembno, da izberete pravo velikost, da ne pride do poškodb penisa ali testisov, oziroma da boste prstan sploh lahko uporabljali.

Najprej izmerite svoj penis v erekciji – to lahko storite z uporabo koščka vrvice ali krojaškega metra. Če merite z vrvico, jo ovijte okoli korena penisa in nato izmerite dolžino vrvice, ki ste jo potrebovali, da obujmite penis. S to metodo boste dobili obseg penisa, če to številko delite s 3,14, pa boste dobili (približni) premer in ste pripravljeni za nakup.

V vsakem našem opisu izdelka za penis prstane so navedene mere – premer in obseg v neraztegnjenem stanju. Fleksibilnost, kot smo že omenili, je odvisna od materiala, iz katerega je izdelan, ter debeline stene.

Če ste popolni začetnik, priporočamo, da izberete prstan, ki je le malo ožji od vašega penisa. Prav tako začetnikom ne priporočamo uporabe popolnoma nefleksibilnih prstanov (na primer, kovinskih), ker zagotavljajo trden, intenziven stisk in jih ni mogoče hitro odstraniti kot bolj fleksibilne prstane.

Kako uporabljati

Odvisno od modela, penis prstan namestite na bazo (koren) penisa ali čez penis in testise.

Na prstan nanesite manjšo količino lubrikanta, da olajšate nameščanje in kasnejše premikanje, če bo to potrebno. Prstan namestite na neerekcijski penis – raztegnite ga in namestite na bazo penisa. Ko dobivate erekcijo, bo prstan nudil upor in postajal vse tesnejši.

Če nameščate prstan na penis in testise, je postopek enak – nanesite lubrikant in prstan pozicionirajte za penisom in testisi, medtem ko penis ni v erekciji. Najprej skozi prstan potegnite testise, nato še penis.

Ker penis prstan zadržuje kri v telesu penisa, ga naredi večjega in bolj izrazitega, vene so bolj vidne in podobno, ni priporočljivo, da ga nosite dlje kot 20 minut.

Če občutite bolečino, nelagodje, spremembo barve penisa ali glavice (v modrikasto ali vijolično), vidno zoženje penisa na mestu prstana ali če vas karkoli moti, takoj odstranite prstan.