Vodnik za začetnike – bondage

Bondage

Odkrijte, raziskujte in zavrzite vse svoje dvome glede bondage-a. Bondage je dolgo časa veljal za neobičajen in nevsakdanji spolni pojav, katerega prakticirajo čudaki, vendar ta pogled na bondage vedno bolj slabi, deloma tudi zaradi popularnega romana 50 odtenkov sive. To ne pomeni, da so popularni vsi vidiki bondage-a, vendar pa drži, da vse več parov preizkuša in vnaša nekatere elemente v svoje spolno življenje, ter uživajo v novih dražljajih in raznolikosti.

Preveza za oči

Sportsheets - Kožni povez za oči

Preveza za oči je eden najpopularnejših pripomočkov, ki takoj asociira na bondage in na igro občutkov – preveza za oči partnerju/ici zmanjša čutilo vida in zaradi tega on/ona postane bolj občutljiv na vse ostale dražljaje, ter na drugačen način doživlja vonj, okus ali dotik. Preveza za oči je lahko podobna maski za spanje ali pa je v obliki traku, izbira med tem dvema tipoma je stvar osebnih želja.

Vezanje

X-Play – Ljubavne lisice

Vezanje je odličen dodatek v odnosu, kateremu so naklonjeni mnogi pari, ki so željni odkrivanja dodatnih dražljajev in nepričakovanih občutkov ali pa želijo svoj odnos s partnerjem poglobiti s popolnim fizičnim prepuščanjem in zaupanjem.
Trakovi in vrvi za vezenje se na prvi pogled zdi samoumevno, da kupimo v lokalni železarni, vendar je potrebno paziti na mehkobo in fleksibilnst – vrv mora biti dovolj prožna, da z njo lahko naredite čvrst in varen privez, še posebej če načrtujete zapleteno vezanje.
Ne priporoča se uporaba lepilnega traku za vezanje okončin, ker cuka in je zelo neprijetno za uporabo – ljubitelji trakov bi si morali omisliti posebene trakove, ki se lepijo same na sebe.
Sistem za vezanje vključuje dva para lisic za roke in noge ter set vozlišč, ki kasneje omogočajo različna vezanja, pritrdi pa se pod posteljo ali pod žimnico, tako kot tudi tiste v obliki mreže, s katerimi je mogoče okončine vezati pod različnim kotom.

Drugi tip sistema vezanja predstavlja odlično rešitev za izboljšanje poz, ki olajša stimulacijo G-točke, in izboljšajo določene poze (doggy, na primer), namestijo se brez vrtanja v stene ali površine kot so vrata.

Lisice so lahko “klasične” lisice kakršne videvamo v filmih, to so kovinske, vključuje tudi par ključev, pogosto imajo mehanizacijo za hitro popuščanje. Lahko so oblečene v mehek material, da je nošenje bolj prijetno.

Drugi tip lisic, ki so dostopne na tržišču so mehke lisice narejene iz čvrstega tekstila z mehko notranjo oblogo. So veliko bolj prijetne za nošenje kot pa kovinske, moč stiska pa lahko prilagodimo.

Biči

Bijoux Indiscrets – Lilly Whip

Biče najpogostejemo povezujemo z bondage, vendar malo neupravičeno – osnova bondage ni srednjeveško, surovo izvajanje sile.

Paddlerji, slapperji in ravnila služijo nežnemu ali močnejšemu spankingu – leseni ali usnjeni, so trdi na dotik in njihov udarec boli topo vendar intenzivno, pri tem nastane značilen zvok. Uporablja se samo na zadnjici in stegnih.

Floggerji so vrsta biča z veliko resicami – lahko jih uporabljate kot klasične biče, zadaja intenzivno, ostro bolečino, lahko pa se uporablja kot nežna stimulacija v igri občutkov, pri čemer lahko z njegovimi vrvicami stimulirate in dražite hrbet, zadnjico in stegna.

Biči- običajno izdelani iz gume ali (umetnega) usnja, uporabljajo se za najmočnejšo (in najbolj bolečo) stimulacijo od zgoraj navedenih. Za pravilno uporabo je potrebno nekaj prakse, tako da ne preizkušajte takoj na partnerju.

Peresa

Les Petits Bonbons - Tickle Me peruška

Čeprev peresa uvrščamo pod bondage je njihova primarna naloga igra občutkov, popolnoma drugačna stimulacija živčnih končičev med predigro. Užitek, ki vam ga nudi pero je popolnoma drugačen od vseh ostalih občutkov in je obenem uporaben v večih spolnih scenarijih – od nežne erotike, do dodatne stimulacije partnerja, kateremu je odvzeto čutilo vida, do tega da obnorite zvezanega partnerja.
Zaradi svoje raznolike uporabe je perje nežen dodatek k predigri, vseeno pa je potrebno malo kreativnosti in igrivosti, da se ta nežni predmet transformira v močno orožje.

Gagi

Bad Kitty - Red Silicone Ball Gag

Cilj gagov je onemogočiti govor, medtem ko so partnerjeva usta odprta. Obstaja več različic – kot ball gag, žogica (začetnikom se priporoča manjša, da ne bi prišlo do naprezanja mišičnih vilic), ki je lahko luknjasta, da olajša dihanje skozi usta. Kdor nosi gag ne more govoriti in on/a mora na drugačen način pojasniti svoje želje in obratno, dominantna stran pa mora prepoznati te znake.

Maske

Fetish Fantasy Extreme - Latex Ball Gag Mask

Maske so pomemben pripomoček v igri dominacije in odnosa moči – maske lahko prekrijejo celoten obraz, ki kaže podrejenost partnerju, ter mu odvzame čutilo vida, vendar pod raztegljivo tkanino lahko brez oteženosti diha. Maske z odprtino za oči in usta in pri nekaterih tudi za nos, se odlično prilega vsaki fetiš fantaziji.
Za končni podrejeni vtis, maski dodajte nek kos oblačila iz latexa ali vratnico s povodcem ali pa verižico za bradavičke.

Ovratnice in povodci

Sportsheets - Kožna ogrlica i povodac

Ovratnica in povodec sta kazalec odnosa moči – podrejeni partner z ovratnico dokazuje svojo pozicijo, dominantni pa ga nadzoruje s povodcem. Najpogosteje so izdelani iz pravega, kvalitetnega usnja, omamnega vonja z obveznim kovinskim dadatkom, lahko pa so tudi iz gume.
Zapnejo se z zaponko ali na ježek in večinoma imajo vsi O ring za katerega se zapne povodec. Pri povodcih je pomembno, da ima dovolj prostora za vrat, da ne bi oteževali goltanja.

Stimulacija bradavic

Fetish Fantasy – Štipaljke za bradavice

Bradavice so ena izmed najobčutlivejših točk na telesu in ne boste zgrešili če jim boste med predigro ali seksom posvetili nekaj pozornosti, pri tem pa so vam lahko v veliko pomoč ščipalke za bradavice. Najpogosteje imajo regulator navoja s katerim dozirate pritisk na bradavico.

Pomemben element stimulacije bradavic je teža katero oddaja ščipalka. Ščipalka na bradavici je lahko sma po sebi zelo vzburljiva, dodatna obremenitev (kot so verižice, uteži) pa bo vsak vaš gib pospremila s stimulativnim nihanjem in povečanim zadovoljstvom.

Urethra play

Steel Power Tools - Penis Plug s prstenom, 28 mm

Urethra play ali stimulacija sečnice je postopek širjenja sečnice penisa s čepi različnih širin in daljin. Krajši čepi se uporabljajo za notranjo stimulacijo glave ali sečnice, ki je polna živčnih končičev in njena stimulacija, lahko privede do užitka. Lahko so ravni ali nagubani za dodatno stimulacijo ali pa se postopno širi. Nekateri vsebujejo obroč, da ga lažje izvlečete (izgleda kot piercing), nekateri pa imajo tudi luknjo za uriniranje in ejakulacijo.

Z daljšim penis čepom, ti. urethra palica, se sečnica širi kot pri vzemanju urološkega brisa, ampak zaradi spolne stimulacije, ki mnogim uporabnikom sama izzove orgazem, brez kakršnega koli drugega dražljaja. Z dolgo palico, izkušeni uporabniki lahko stimulirajo prostato in sečni mehur na nov in drugačen način, izjemno pomembno je da se sprostite pri širjenju sečnice s primernim orodjem- kovinski čep, ki je preozek lahko poškoduje oz. preluknja sečnico, preširok čep pa lahko privede do pokanja zaradi preobremenitve.
Vse igračke za vstavljanje morajo biti sterilne in uporabljene skupaj z lubrikantom, da poleg zgoraj navedenih poškodb ne bi prišlo do okužbe urinarnega trakta.

Chastity

CB 6000 Chastity Cage

Chastity na splošno povezujemo s pripomočki, ki omogočajo (ali uvedejo) abstinenco, vendar tukaj ne gre le za vzdržnost od seksa.
Ženski chastity pripomočki imajo enak princip srednjeveških oskrbnikov ženske nedolžnosti – nemogoče jih je odstraniti brez ključa, kot tudi ne vstaviti ničesar preko določene debeline. Današnje, za razliko od srednjeveških nimajo rezil ali konic kot dodatno opremo. Med nošenjem lahko opravite nujno potrebo, čeprav niso predvidene za dolgotrajno nošenje – so masivne, debele, iz čvrstega usnja in zaradi tega ni razvidno pod obleko in bistveno omeji gibanje.

Moški chastity pripomočki so podobni ženskim, razen pasa, ki se zaveže okoli penisa in testisev in na ta način prepreči stimulacijo in možnost penetracije s strani nosilca.
Drugi tip pripomočka za moški chastity je cage oz. kletka, ki če se pravilno namesti, popolnoma prepreči možnost kakršnega koli spolnega kontakta, kot tudi vzdrževanja erekcije. Kletka je lahko v večih različicah – plastična, silikonska ali kovinska. Plastične in silikonske so namenjene dolgotrajnemu (večdnevnemu ali tedenskemu) nošenju brez občutka nelagodja in so popolni za moške, ki želijo nadzor svoje spolnosti v celoti prepustiti nekomu drugemu. Kovinska kletka ni namenjena dolgotrajnemu nošenju (izkušeni uporabniki jo lahko nosijo nekej 1 dan).

Image:Maks08/Bigstock.com