Pogoji poslovanja

Splošni pogoji
Spletno trgovino Libido.si upravlja podjetje Obelisk d.o.o., Zagreb, Hrvaška
Zaradi erotične vsebine je nakupovanje v naši spletni trgovini dovoljeno samo polnoletnim osebam!

Registracijo ali nakup v spletni trgovini bomo razumeli kot strinjanje s pogoji poslovanja, saj so le ti temelj sklenjene pogodbe med kupcem in trgovcem.

Podatki o podjetju
Obelisk d.o.o.
Savica Šanci 141
10000 Zagreb, Hrvaška
email: info@libido.si

Osnovni podatki:
Davčna št.: HR53029497602
Matična št.: 2805685

Registracija
Za uspešno izveden nakup NI obvezna registracija. Vaši podatki bodo varovani in se bodo uporabljali izključno za obdelavo vaših naročil.

Prikazane cene
Cene prikazane na spletnem naslovu Libido.si, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Ponudba artiklov
Artikli na Libido.si so pogosto ažurirani. Če niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno na spletni strani.

Obveze trgovca
Trgovec se obvezuje, da bo z besedo in sliko predstavil najbolj bistvene značilnosti vsakega izdelka v spletni ponudbi; jasno navedel končno ceno vsakega izdelka; omogočil dostavo naročenih izdelkov v razumnem roku; predstavil kupcu vse dodatne stroške, ki bodo nastali v procesu nakupa; omogočal kupcu neposredno komunikacijo preko elektronske pošte; predstavil kupcu možnosti za vračilo blaga oziroma postopek reklamacije poškodovanega blaga; skrbel za varnost osebnih podatkov v skladu z zakonodajo.

Obveze kupca
Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti. Ob prevzemu je kupec dolžan preveriti količino in kvaliteto naročenega blaga. Če naročeno blago ni v skladu z njegovimi pričakovanji, ga lahko kupec na svoje stroške vrne trgovcu. Kupec ob prevzemu plača blago na način, ki ga je izbral ob potrjevanju naročila. Nakupovanje v imenu tretje osebe brez njene vednosti ni dovoljeno.

Promocijske kode
Občasno bralcem e-novičk ali prek drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence “KUPON” in potrdi s klikom na gumb “Uporabi kupon”. Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.
Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Obelisk d.o.o ne odstopa osebnih podatkov kupca tretji osebi, brez predhodnega, izrecnega ali pisnega soglasja kupca, ki prejme izključno osnovne podatke o kupcu / uporabniku.
Zavezujemo se uporabi maksimalne stopnje varnosti, za zaščito kupca in preprečevanje morebitnih zlorab informacij. V postopku realizacije nakupa, bomo uporabili samo nujne informacije.
Zaposleni spletne trgovine Libido.si niti v enem trenutku nimajo dostopa do številk Vaše kreditne kartice. Dostopna jim je le številka pooblaščene transakcije. Podatki o karticah se ne shranjujejo v našem sistemu, številka kreditne kartice se neposredno preverja in avtorizira v pooblaščenem centru kartične enote. Številke kreditne kartice ne pišite nikamor, razen v za to predvideno polje.

Piškotki
Na spletni strani www.libido.si se uporabljajo t.i. piškotki (cookies) – besedne datoteke, ki jih večina spletnih mest, naloži v naprave uporabnikov, ko ta obišče določeno spletno mesto. Datoteke nastajajo kadar. brskalnik na napravi uporabnika zazna spletno mesto, ki jo je ta obiskal in nato te datoteke pošljejo informacije brskalniku, ki nato ustvari besedilno datoteko (piškotke). Ob vsakem ponovnem obisku bo spletno mesto pridobilo podatek o naloženem piškotku in prepoznalo napravo uporabnika, ter mu tako omogočala več spletnih funkcij in boljšo uporabniško izkušnjo.

Izpostavili bi, da spletna stran www.libido.si ne more dostopati do drugih datotek na računalniku uporabnika ali pridobiti dostop do informacij, katerih nam uporabnik sam pred tem ni posredoval. Spletna stran www.libido.si NE uporablja piškotkov, ki omogočajo dodajanje programa ali vstavljajo virus v Vaš računalnik.

Zbrani podatki, vključujejo z IP naslovom uporabnika, informacije o brskalniku, jeziku, operativnem sistemu in ostale standardne statistične podatke, se zbira in analizira izključno v anonimni in masovni obliki. Internetna stran www.libido.si uporablja Google Analytics statistiko. Z informacijo o tem kako uporabniki uporabljajo našo spletno stran, lahko občasno izberemo tudi kakšna druga orodja podobna Google Analytics.

Tudi za namen načrtovanja vsebinskih objav primernih Vašim interesom in prihodnjim tržnim kampanjam uporabljamo orodje Google Analytics Demographics and Interest Reporting, kjer lahko uporabljamo podatke Googlevega oglaševanja na podlagi zanimanja ali informacij o publiki tretje strani (npr. starost, spol, interesi), s storitvijo Google Analytics. Podrobne informacije tretje strani o tej storitvi, kot tudi o možnostih uporabnika, pri urejanju nastavitev piškotkov, ki so potrebni za to, so dostopni na: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Če se ne strinjate z uporabo piškotkov, jih lahko izbrišete (ali preprečite) na Vašem računalniku ali mobilni napravi s pomočjo Vašega spletnega brskalnika.
Ker je namen piškotkov izboljšanje in omogočanje potreb našega spletnega mesta in njegovih procesov se zavedajte, da s preprečevanjem ali brisanjem piškotkov lahko onemogočite delovanje lastnosti te strani ali povzročite njeno drugačno delovanje in izgled v vašem pregledniku.

Z uporabo te spletnih strani ste soglašate z načinom pridobivanja in uporabe podatkov opisanih v tej Izjavi, s shranjevanjem in dostopom piškotkov na Vaši napravi.

Avtorske pravice
Spletna trgovina Libido.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Koliko časa traja garancija na izdelek?
Za vse izdelke velja jamstvo do 24 mesecev, od dneva izdanega računa. Če se med garancijskim časom zgodi, da je izdelek spremenil lastnosti ali prenehal delovati, ga lahko vrnete in izdelek bo zamenjan za isti ali sorodni izdelek. V primeru, da nimamo možnosti storiti zgoraj navedenega, vam povrnemo znesek vrednosti izdelka, v roku 14ih delovnih dni, od prijave reklamacije. V primeru reklamacije, vas prosimo, da nas pred vračilom robe obvestite z e-mailom in opisanim problemom.

Odstop od pogodbe
Potrošnik ima pravico, da v 14 ih dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči (na kontaktni e-naslov), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga.
O odstopu od pogodbe nas lahko obvestite preko elektronske pošte info@libido.si

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju najkasneje v 15 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala ne da bi za to bil kriv potrošnik.

• Pod nepoškodovano blago je mišljeno blago, ki je zapakirano v nepoškodovani originalni embalaži in izdelka še niste uporabljali

• Zaradi higienskih razlogov Libido.si v nobenem primeru ne bo sprejel vrnjenih izdelkov, ki so odprtih in / ali uporabljeni

• Vrnjenemu izdelku mora biti priložena kopija računa, ki ste ga prejeli ob nakupu v naši spletni trgovini

• Če nam v zgoraj navedenem roku niste sporočili, da ste prevzeli poškodovano blago in/ali blago v zmanjšani količini, z vašim podpisom o prevzemu pošiljke potrjujete, da je bilo dostavljeno brezhibno blago in v količini, ki ste jo naročili

• Če trgovec oceni, da blago ni vrnjeno v enakem (originalnem) stanju, kot je bilo ob prodaji posredovano kupcu, si slednji pridržuje pravico do odškodnine oziroma do ponovne – in tokrat nepreklicne – dostave takšnega blaga kupcu na njegove stroške

• V primeru vračila blaga se v skladu z vašimi željami dogovorimo za zamenjavo blaga z drugim blagom oz. vam vrnemo denar na TRR (vračanemu izdelku priložite kopijo računa na katerega navedite vaš TRR). Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu.

• Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno Libido.si embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).

• Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo.

• Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo

• Možnost vračila ne velja za video filme, knjige in revije

• Stroške vračila blaga krije potrošnik.

Odstop od pogodbe v zgoraj navedenem zakonskem roku sporočite na naslov:
Obelisk d.o.o.
Savica Šanci 141
10000 Zagreb, Hrvaška
email: info@libido.si

Obrazec za vračilo

Reklamacije, reševanje sporov
Vsako reklamacijo ali pritožbo bomo poskušali rešiti kar najhitreje in v korist kupca. Reklamacije na kupljeno blago se upoštevajo v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot). Trgovec si pridržuje pravico do zavrnitve pošiljk z odkupnino. Pisne reklamacije in pritožbe lahko naslavljate na naš elektronski naslov info@libido.si

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Družba Obelisk d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Diskretnost
Razumemo, da Vam je popolna zasebnost in diskretnost izjemno pomembna. Da bo vaša intima ostala samo vaša, bomo vse proizvode zapakirali IZJEMNO diskretno, s standardno netransparentno kartonsko škatlo.
Na paketu so navedeni izključno Vaši podatki in podatki podjetja, ki pošilja paket, Obelisk d.o.o.
Nikjer na paketu ni navedeno “Sex shop”, “Libido.si”. ali pa kakršnakoli asociacija od kje prihaja paket in nihče (vključno z dostavljalcem) ne more predvidevati vsebino paketa ali kdo ga pošilja.
Vsi izdelki se med pakiranjem zavijejo v zaščitni papir, ki prazen prostor v škatli zapolni s polnilnim materjalom, tako da dodatno zaščitimo proizvod med transportom.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
• Plačevanje z gotovino ob prevzemu naročila (po povzetju)
• Z bančnim nakazilom (po zaključku naročila nam plačilo nakažete preko svoje eBanke ali položnice), takoj ko je plačilo vidno, izdelke pošljemo priporočeno na željeni naslov.
• S PayPal sistemom (varno plačevanje preko spleta s kreditno kartico – za več informacij preverite na www.paypal.com)

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z jasno razčlenjenimi stroški in davki.

Dostava
Stroški pošiljanja znašajo 3,90 EUR
Brezplačna poštnina velja pri nakupu nad 50 EUR

Naročila od ponedeljka do petka do 14:00 ur odpošiljemo še isti dan in dostavimo in 1-2 delovni dneh.
V primeru popoldanskih naročil se dostava opravi drugi delovni dan.
Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenia, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Na e-mail naslov, ki ste ga uporabili pri naročanju, vam bo po odpremi pošiljke, dostavna služba poslala e-mail obvestilo, v katerem je navedena številka pošiljke in link na Track & Trace sistem, preko katerega lahko spremljate potek odpreme paketa.

Prevzem paketov in možnosti preusmeritve
Lahko na dostavo paketa vplivate tako, da izbirate med številnimi dostavnimi možnostmi v aplikaciji GLS FlexDelivery.

Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi:
• dostava na isti naslov na določen datum
• dostava na novi naslov
• dostava v GLS Paketno trgovino
• dostava v GLS Paketomat

Najdi GLS Paketno trgovino ali GLS Paketomat
GLS parcelshop

• Pri prevzemu paketa v Paketni trgovini se morate identificirati. Zato potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list.
• Pri prevzemu paketa v Paketomatu, boste potrebovali kodo za dostop, ki jo prejmete preko SMS sporočila oz. e-pošte.
• Prevzem paketov je nato mogoč v naslednjih petih delovnih dneh v Paketnih trgovinah in v štririh delovnih dnevih v Paketomatih.

Ali dostavljate tudi na drug naslov (na primer, na delovno mesto?)
Za dostavo na delovno mesto, vas prosimo, da nam v opombi navedete ime podjetja, saj dostavljalci avtomatsko iščejo priimek na navedenem naslovu.

Kaj če me ne bo na naslovu, ko pride dostavljalec?
V kolikor vas ni bilo na naslovu, ko je dostavljalec poskušal dostaviti, vam bo pustil obvestilo o dospeli pošiljki, na kateri je označena številka pošiljke in telefonska številka servisa za uporabnike. Pošiljka bo vrnjena v regionalni zbirni center. Vse kar morate storiti je, da se obrnete na servis za uporabnike in se dogovorite za nov čas dostave.

Še vedno nisem dobil/a svojega paket. Zakaj?
Na navedeni e-mail naslov, ki ste ga uporabili pri naročanju, vam bo po odpremi pošiljke, dostavna služba poslala e-mail obvestilo, v katerem je navedena številka pošiljke in link na Track & Trace sistem, preko katerega lahko spremljate potek odpreme paketa. Na voljo smo vam za vsa dodatna vprašanja na e-mail: info@libido.si