Pogoji poslovanja

Splošni pogoji
Spletno trgovino Libido.si upravlja podjetje Obelisk d.o.o., Zagreb, Hrvaška
Zaradi erotične vsebine je nakupovanje v naši spletni trgovini dovoljeno samo polnoletnim osebam!

Registracijo ali nakup v spletni trgovini bomo razumeli kot strinjanje s pogoji poslovanja, saj so le ti temelj sklenjene pogodbe med kupcem in trgovcem.

Podatki o podjetju
Obelisk d.o.o.
Savica I. 141
10000 Zagreb, Hrvaška
DDV: SI96364408
email: info@libido.si

Registracija
Za uspešno izveden nakup NI obvezna registracija. Vaši podatki bodo varovani in se bodo uporabljali izključno za obdelavo vaših naročil.

Prikazane cene
Cene prikazane na spletnem naslovu Libido.si, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Ponudba artiklov
Artikli na Libido.si so pogosto ažurirani. Če niso na zalogi, pa je to tudi jasno označeno na spletni strani.

Obveze trgovca
Trgovec se obvezuje, da bo z besedo in sliko predstavil najbolj bistvene značilnosti vsakega izdelka v spletni ponudbi; jasno navedel končno ceno vsakega izdelka; omogočil dostavo naročenih izdelkov v razumnem roku; predstavil kupcu vse dodatne stroške, ki bodo nastali v procesu nakupa; omogočal kupcu neposredno komunikacijo preko elektronske pošte; predstavil kupcu možnosti za vračilo blaga oziroma postopek reklamacije poškodovanega blaga; skrbel za varnost osebnih podatkov v skladu z zakonodajo.

Obveze kupca
Naročeno blago je kupec dolžan prevzeti. Ob prevzemu je kupec dolžan preveriti količino in kvaliteto naročenega blaga. Če naročeno blago ni v skladu z njegovimi pričakovanji, ga lahko kupec na svoje stroške vrne trgovcu. Kupec ob prevzemu plača blago na način, ki ga je izbral ob potrjevanju naročila. Nakupovanje v imenu tretje osebe brez njene vednosti ni dovoljeno.

Promocijske kode
Občasno bralcem e-novičk ali prek drugih komunikacijskih kanalov pošljemo promocijsko kodo. Promocijska koda prinaša različne ugodnosti od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v tem omejenem roku, sicer je neveljavna. Izkoristi se tako, da se na blagajni vnese v posebno okence “KUPON” in potrdi s klikom na gumb “Uporabi kupon”. Promocijske kode med seboj niso združljive. Obiskovalec oz. kupec lahko izkoristi ob vsakem nakupu samo eno promocijsko kodo.

Izjava o zasebnosti in piškotki

Obelisk d.o.o. Savica I. 141, Zagreb, 10000, Hrvaška, OIB: 53029497602 (v nadaljnjem besedilu: Libido.si) pri opravljanju svoje dejavnosti, zbira in obdeluje osebne podatke, ki izpolnjujejo vse ustrezne zakone in predpise.

Prosimo pozorno preberite to izjavo, če želite izvedeti, kako zbiramo, obdelujemo, ščitimo ali kako drugače uporabljamo vaše osebne podatke.

Zavezani smo k uporabi največjih varnostnih ukrepov za zaščito interesov strank in preprečevanje zlorabe informacij. V procesu uresničevanja nakupa bomo uporabili le podatke, ki so potrebni.

Zbiramo le tiste osebne podatke, ki jih prostovoljno zagotavljate in samo za namene, navedene v teh pravilnikih o zaščiti zasebnosti. Od vas ne zahtevamo, da nam pošljete te podatke, da vam omogočimo dostop do naših strani in ne zahtevamo, da razkrijete več podatkov, kot je to resnično potrebno za opravljanje aktivnosti na naši spletni strani.

Z registracijo na spletni strani www.libido.si, z nakupom kot gost ali z dostopom do spletne strani stranka daje soglasje, da Libido.si lahko obdeluje njihove osebne podatke, navedene v registracijskem obrazcu, informacije o naročilih, podatke o plačilu in druge informacije. Ti podatki se uporabljajo za namen sklenitve pogodbe, in da bi se Libido.si seznanil z nakupovalnimi metodami kupcev, kot tudi za namene obveščanja in obveščanja javnosti o storitvah in izdelkih prodajalca.

Libido.si se zavezuje, da bo ohranjal zasebnost vseh osebnih podatkov vseh strank in z njimi ravnal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ali drugimi veljavnimi predpisi.

Otroci in mladoletniki
Osebam, mlajšim do 18 let ni dovojeno brskanje ali nakupovanje na spletni strani www.libido.si, podjetja Obelisk d.o.o., ki služi kot elektronsko prodajno mesto – internetna trgovina.

Upravitelj obdelave osebnih podatkov
Obelisk d.o.o. je upravljavec obdelave osebnih podatkov v skladu z zakonom in predpisi o varstvu osebnih podatkov. Obelisk d.o.o. kot upravljavec obdelave osebnih podatkov določa namen in sredstva za obdelavo osebnih podatkov in je odgovoren za vodenje in uporabo osebnih podatkov v papirni in / ali elektronski obliki. O morebitnih vprašanjih glede obdelave osebnih podatkov ali uveljavljanja vaših pravic do varstva osebnih podatkov nas lahko kontaktirate na info@obelisk.hr.

Osebni podatki, ki jih zbiramo
Osebni podatki so vse informacije v zvezi z osebo, katere identiteta je znana ali jo je mogoče identificirati. Posameznik, katerega identiteto je mogoče določiti, je oseba, ki jo je mogoče identificirati, neposredno ali posredno, zlasti s pomočjo identifikatorjev, kot so ime, identifikacijske številke, podatkov o lokaciji, identifikatorja omrežja ali enega ali več dejavnikov, značilnih za posameznikovo fizično, fiziološko, genetsko, duševno, ekonomsko, kulturno ali družbeno identiteto tega posameznika.

Vaše osebne podatke zbiramo samo, če nam takšne podatke sporočite prostovoljno. Podatke o vas zbiramo, ko izpolnite spletni obrazec ali ko se prijavite na glasilo.
Upoštevati morate, da se lahko osebni podatki in drugi podatki samodejno zbirajo prek naših internetnih strežnikov ali z uporabo »piškotkov«.

Primeri informacij o vaši uporabi spletne strani vključujejo: najbolj obiskane in najbolj ogledovane strani in povezave na naši spletni strani, število izpolnjenih obrazcev, čas, porabljen na spletni strani, najbolj priljubljene ključne besede, ki jih uporabniki iščejo na naši spletni strani, vaš IP naslov, informacije, ki so zbrane s piškotki, podatki o napravi, kot so nastavitve strojne opreme, sistemska dejavnost, vrsta brskalnika itd.

Libido.si za poslovne namene zbira naslednje uporabniške podatke:

• Ime in priimek
• Naslov in kraj bivanja
• E-poštni naslov
• Kontaktno telefonsko številko
• Geslo v šifrirani obliki

Ne odgovarjamo za točnost vnesenih podatkov, ki so jih vnesli uporabniki.

Namen obdelave osebnih podatkov
Razlogi za obdelavo osebnih podatkov v namen izpolnjevanja pogodbenih obveznosti so:
• Ustvarjanje uporabniških profilov na spletni strani
• Obdelava naročila prek spletne trgovine in dostava naročenih izdelkov
• Oddajanje komercialnih sporočil prek elektronske pošte, mobilne telefonije ali tradicionalne pošte ali kurirske dostave (v mejah vašega soglasja)
• Zagotavljanje odgovorov na vaša povpraševanja, nasvet, komentarje, pritožbe itd.
• Reševanje vseh sporov ali pritožb, ki se nanašajo na Obelisk d.o.o.
• Spodbujanje naših storitev in izražanje namena sklenitve pogodbe
• Prodajne in tržne aktivnosti Libido.si

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov
Stranka z vnosom svojih osebnih podatkov in s strinjanjem z (klik) Pogoji nakupa in Izjavo o zasebnosti ustvarja pogodbeno razmerje, ki je podlaga za nakup izdelkov in storitev, ki jih stranka izbere na spletni strani Libido.si, in je vsebovana v pogojih nakupa in je zato obdelava takšnih osebnih podatkov zakonita, ker so ukrepi, sprejeti na zahtevo kupca za izvedbo nakupa izdelkov in storitev po specifikaciji kupca.

Prejemanje oglaševalskih akcij na e-poštni naslov (glasilo)
Če se odločite za registracijo na naš seznam novic, bo e-poštni naslov, ki ste nam jih poslali, posredovan programski platformi, ki nam zagotavlja storitve e-poštenga marketinga. E-poštni naslov, ki nam ga pošljete, ne bo shranjen v naši lastni bazi podatkov in v nobenem od naših notranjih računalniških sistemov.

Vaš e-poštni naslov bo ostal v bazi podatkov navedene platforme, dokler bomo uporabljali storitve te platforme za namen e-poštnega marketinga ali dokler ne zahtevate odjave s seznama novic. To storite tako, da sledite povezavi za odjavo, ki se nahaja v vseh glasilih, poslanih na vaš e-poštni naslov, ali pa tako, da nam pošljete zahtevek, za odjavo vašega e-poštnega naslova.

Uporabnik, ki se prijavi na prejemanje informacij o izdelkih in akcij z vnosom svojih podatkov na spletni strani Libido.si in dvojno potrjuje pravilnost poštni naslov, ki daje soglasje za obdelavo njihovih osebnih podatkov.

Posredovanje podatkov tretjim osebam
Obelisk d.o.o. ne bo delil osebnih podatkov kupca z drugimi strankami, razen v primerih, ki so opisani v naslednjih poglavjih, in v primerih, ko tako zahtevajo pravni predpisi.
Obelisk d.o.o., bo v zahtevi za realizacijo pogodbe nakupa izdelkov ali storitev ob naročilu stranke, posredoval osebne podatke kupca:

• Ponudnikom storitev distribucije blaga, s katerimi ima pogodbo za nedoločen čas in za izpolnjevanje naročil, dostavo paketov, pošiljanje pošte ali e-pošte. Ponudnik storitev lahko od stranke zahteva, da ob dostavi paketa izkaže svojo identiteto z osebno izkaznico, vse z namenom realizacije dostave paketa in evidence, kdo je prevzel paket. Če kupec ne želi posredovati teh podatkov, mu paket ne bo dostavljen. Distributer blaga lahko na e-poštni naslov kupca pošlje povezavo, za sledenje statusa polšiljke.

Obdelava osebnih podatkov v postopku plačevanja z kreditnimi in debetnimi karticami
Libido.si uporablja plačilni sistem PayPal in med plačevanjem je sistem Paypal ta, ki obdeluje podatke.

Brisanje osebnih podatkov (pravica do izbrisa, pravica umika)
Če kupec ne želi več, da prodajalec uporablja njegove osebne podatke, in zahteva izbris podatkov, mora prodajalcu poslati e-poštno sporočilo na info@obelisk.hr

Pravica do ugovora
Če ne glede na vsa prizadevanja za zavarovanje osebnih podatkov menite, da imate podlago za pritožbo, se obrnite na upravljavca za obdelavo osebnih podatkov na info@obelisk.hr
Ugovor za obdelavo osebnih podatkov, lahko vložite tudi pri nadzornem organu, Agenciji za varstvo osebnih podatkov (ZVOP).

Dostop do osebnih podatkov in popravek osebnih podatkov
Naročnik in stranke imajo v vsakem trenutku možnost dostopa do svojih osebnih podatkov, registracijske strani in dostop do vpogleda v “Moj račun”, kjer lahko stranka popravi svoje osebne podatke, ki jih deli z Obelisk d.o.o. Naročnik in stranka lahko zahtevata in pridobita od družbe Obelisk d.o.o. popolne informacije o shranjenih osebnih podatkih, kot tudi njihov popravek, tako, da pošljete e-pošto upravitelju osebnih podatkov na: info@obelisk.hr

Obdobje shranjevanja osebnih podatkov
Vaše podatke bomo hranili tako dolgo, kolikor je to potrebno, da bi dosegli namen, s katerim se ukvarjamo. Merila, na podlagi katerih smo se odločili za obdobje hrambe osebnih podatkov je ravno namen zbiranja in rok, v katerem želite uporabljati naše storitve.

Varnostni ukrepi za zaščito osebnih podatkov – šifriranje
Vaši podatki in vse strani www.libido.si spletne trgovine, so zaščiteni z uporabo Secure Socket Layer (SSL) protokola z 128-bitnim šifriranjem. SSL šifriranje šifrira podatke za preprečevanje nepooblaščenega dostopa do podatkov, med njihovim posredovanjem.

Kršitev zasebnosti podatkov
V primeru vsake kršitve zasebnosti podatkov iz naše baze ali baz katerega koli od naših partnerjev, bomo obvestili vse osebe, ki jih to zadeva in pristojne organe v 72 urah od kaznivega dejanja, če je očitno, da so bili ukradeni shranjeni podatki na način, ki lahko razkrije identiteto upravljavca podatkov.

Spremembe izjave o zasebnosti
Ta izjava o zasebnosti se lahko občasno spremeni v skladu z zakonodajo ali razvojem industrije. O teh spremembah uporabnikov in uporabnikov našega spletnega mesta ne bomo izrecno obveščali. Namesto tega priporočamo, da za kakršne koli spremembe v izjavi občasno preverite to stran.

Vaša privolitev
Z uporabo te spletne strani se strinjate s tem pravilnikom o zasebnosti.

Uporaba piškotkov
Na www.libido.si uporabljamo tako imenovane piškotke – besedilne datoteke, ki jih uporabnik / obiskovalec namesti na spletni strežnik, ki ga uporablja. Datoteke so ustvarjene, ko uporabnik z nameščenim brskalnikom na svoji napravi obišče spletno stran, ki nato pošlje podatke brskalniku, ta pa nato ustvari besedilno datoteko (piškotek). Brskalnik pridobi in pošlje datoteko na spletni strežnik (kraji, mesta), ko se uporabnik vrne na omenjeno spletno mesto, strežnik ponuja uporabniku več spletnih funkcij in boljšo uporabniško izkušnjo.

Opozoriti je treba, da www.libido.si spletna stran ne more dostopati do drugih datotek na uporabnikovem računalniku ali dostopati do informacij, ki jih je uporabnik prej ni podal. Spletna stran www.libido.com ne vsebuje piškotkov, ki bi vam onemogočali zagon programov ali namestili virus na vaš računalnik.

Zbrani podatki vključujejo IP naslov uporabnika, podatke o brskalniku, jezik operacijskega sistema in druge standardne statistične podatke, ki se zbirajo in analizirajo samo v anonimni in množični obliki. Spletna stran www.libido.si uporablja statistiko Google Analytics. Podatke o tem, kako uporabniki uporabljajo naše spletne strani, se lahko občasno zbirajo tudi z drugimi orodji, podobnimi storitvi Google Analytics.

Tudi za načrtovanje objav z vsebinami, ki so ustrezne vašim interesom in za namene prihodnjih tržnih kampanj uporabljamo storitev Google Analytics Demographics in Interest Reporting, s katerima lahko podatke Google oglaševanj uporabimo na podlagi interesa ali podatkov o občinstvu neke druge strani (npr. starost, spol in interese), in ki jih pridobimo z Google Analytics. Podrobne informacije glede drugih spletnih strani, o tej storitvi, kot tudi uporabnikovi možnosti urejanja nastavitve piškotkov, so na voljo na spletni strani: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html.

Poleg uporabe Google Analytics, uporabljamo tudi sistem anonimnih vprašalnikov Hotjar, ter Tawk.to sistem za spletni klepet (chat).

Če se ne strinjate z uporabo piškotkov, jih lahko v računalniku ali mobilni napravi s pomočjo nastavitev brskalnika enostavno izbrišete (ali preprečite).

Ker je namen piškotkov izboljšanje in omogočanje uporabe našega spletnega mesta in njenih procesov, imejte v mislih, da lahko s preprečevanjem ali brisanjem piškotkov, onemogočite delovanje funkcij te spletne strani ali povzročite, da ta deluje drugače in ima v brskalniku drugačen videz.

Z uporabo te spletne strani se strinjate z načinom zbiranja in uporabe podatkov, ki so opisani v tej izjavi, ter shranjevanje in dostop do piškotkov na vaši napravi.

Ko prvič odprete spletno stran, boste prejeli obvestilo, ki kaže na obstoj piškotkov in zahteva vaše soglasje, in vam ponudi možnost za njihovo sprejetje. Če nadaljujete s brskanjem po spletnem mestu, se strinjate z uporabo piškotkov. Če je uporaba piškotkov ni v vaši napravi omogočena nakup preko Libido.si internetne trgovine, niti oblikovanje seznama želja, ne bo mogoč.

Začasni piškotki (seje)
Ko zaprete spletni brskalnik, se ti samodejno odstranijo iz računalnika. Ta spletna mesta hranijo začasne podatke (npr. izdelke v košarici)

Stalni piškotki
Ko zaprete spletni brskalnik, ti ostanejo shranjeni v računalniku. Spletna mesta shranjujejo vaše podatke – najpogosteje so to vaše nastavitve pri uporabi spletnega mesta. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku, dokler jih ročno ne odstranite, ali po preteku njihovega roka.

Piškotki začetne strani
Izhajajo iz spletne strani, ki jo gledate, so lahko začasni ali trajni. Z njimi spletna mesta hranijo podatke, kot so vaše ime in geslo, to pa vam omogoča, da se vam pri vsakem obisku ni potrebno prijaviti.

Piškotki tretjih oseb
Spadajo na različna področja, kot je je to prikazano v naslovni vrstici. Spletna mesta lahko vsebujejo vsebino z drugih področij (kot so banneri), kar odpira možnost sledenja zgodovini brskanja uporabnikov. Nastavitve zasebnosti v večini sodobnih brskalnikov vam omogočajo blokiranje piškotkov tretjih oseb.

Kako onemogočiti piškotke?
Če želite onemogočiti shranjevanje piškotkov v računalniku, lahko to seveda storite. Onemogočanje piškotkov lahko negativno vpliva na uporabo spletnega mesta. Če želite onemogočiti piškotke, morate to določiti v nastavitvah in konfiguraciji vašega spletnega brskalnika. V meniju brskalnika izberite pomoč in informacije o piškotkih in sledite navodilom.

Avtorske pravice
Spletna trgovina Libido.si in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Koliko časa traja garancija na izdelek?
Za vse izdelke velja jamstvo do 24 mesecev, od dneva izdanega računa. Če se med garancijskim časom zgodi, da je izdelek spremenil lastnosti ali prenehal delovati, ga lahko vrnete in izdelek bo zamenjan za isti ali sorodni izdelek. V primeru, da nimamo možnosti storiti zgoraj navedenega, vam povrnemo znesek vrednosti izdelka, v roku 14ih delovnih dni, od prijave reklamacije. V primeru reklamacije, vas prosimo, da nas pred vračilom robe obvestite z e-mailom in opisanim problemom.

Odstop od pogodbe
Potrošnik ima pravico, da v 14 ih dneh od prevzema blaga podjetju pisno sporoči (na kontaktni e-naslov), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila blaga.
O odstopu od pogodbe nas lahko obvestite preko elektronske pošte info@libido.si

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju najkasneje v 15 dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen, če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala ne da bi za to bil kriv potrošnik.

• Pod nepoškodovano blago je mišljeno blago, ki je zapakirano v nepoškodovani originalni embalaži in izdelka še niste uporabljali

• Zaradi higienskih razlogov Libido.si v nobenem primeru ne bo sprejel vrnjenih izdelkov, ki so odprtih in / ali uporabljeni

• Vrnjenemu izdelku mora biti priložena kopija računa, ki ste ga prejeli ob nakupu v naši spletni trgovini

• Če nam v zgoraj navedenem roku niste sporočili, da ste prevzeli poškodovano blago in/ali blago v zmanjšani količini, z vašim podpisom o prevzemu pošiljke potrjujete, da je bilo dostavljeno brezhibno blago in v količini, ki ste jo naročili

• Če trgovec oceni, da blago ni vrnjeno v enakem (originalnem) stanju, kot je bilo ob prodaji posredovano kupcu, si slednji pridržuje pravico do odškodnine oziroma do ponovne – in tokrat nepreklicne – dostave takšnega blaga kupcu na njegove stroške

• V primeru vračila blaga se v skladu z vašimi željami dogovorimo za zamenjavo blaga z drugim blagom oz. vam vrnemo denar na TRR (vračanemu izdelku priložite kopijo računa na katerega navedite vaš TRR). Kupnino vam bomo povrnili najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu.

• Priporočamo, da uporabite dostavno službo, ki omogoča sledenje pošiljke in da artikle ustrezno pripravite za transport (pri tem lahko uporabite originalno Libido.si embalažo oziroma drugo ustrezno varno embalažo).

• Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo.

• Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo

• Možnost vračila ne velja za video filme, knjige in revije

• Stroške vračila blaga krije potrošnik.

Odstop od pogodbe v zgoraj navedenem zakonskem roku sporočite na naslov:
Obelisk d.o.o.
Savica I. 141
10000 Zagreb, Hrvaška
email: info@libido.si

Obrazec za vračilo

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe, ki ga določa 43. člen ZVPot:

1. o blagu ali storitvah, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
2. o blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
3. o blagu, ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
4. o opravljanju storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
5. o dobavi zapečatenih avdio- ali videoposnetkov in računalniških programov, če je potrošnik po dostavi odprl varnostni pečat;
6. o dobavi časopisov, periodičnega tiska ali revij razen pri naročniških pogodbah za dobavo takih publikacij;
7. o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
8. o dobavi blaga, ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
9. o dobavi alkoholnih pijač, katerih cena je dogovorjena ob sklenitvi prodajne pogodbe in ki se lahko dostavijo po 30 dneh, njihova dejanska vrednost pa je odvisna od nihanj na trgu, na katera podjetje nima vpliva;
10. sklenjenih na javnih dražbah;
11. pri katerih je potrošnik izrecno zahteval obisk podjetja na domu zaradi izvedbe nujnega popravila ali vzdrževanja. Če podjetje pri takem obisku opravi še dodatne storitve, ki jih potrošnik ni izrecno zahteval, ali dostavi blago, ki ne predstavlja nadomestnih delov, nujno potrebnih za vzdrževanje ali popravilo, ima potrošnik za navedene dodatne storitve in blago pravico do odstopa od pogodbe;
12. o nastanitvi, ki ni namenjena stalnemu bivanju, prevozu blaga, najemu vozil, pripravi in dostavi hrane, ali storitvah za prosti čas, pri katerih se podjetje zaveže, da bo izpolnilo svojo obveznost ob točno določenem datumu ali v točno določenem roku;
13. o dobavi digitalne vsebine, ki se ne dostavi na otipljivem nosilcu podatkov, če se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Reklamacije, reševanje sporov
Vsako reklamacijo ali pritožbo bomo poskušali rešiti kar najhitreje in v korist kupca. Reklamacije na kupljeno blago se upoštevajo v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot). Trgovec si pridržuje pravico do zavrnitve pošiljk z odkupnino. Pisne reklamacije in pritožbe lahko naslavljate na naš elektronski naslov prigovori@obelisk.hr

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Družba Obelisk d.o.o. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Diskretnost
Razumemo, da Vam je popolna zasebnost in diskretnost izjemno pomembna. Da bo vaša intima ostala samo vaša, bomo vse proizvode zapakirali IZJEMNO diskretno, s standardno netransparentno kartonsko škatlo.
Na paketu so navedeni izključno Vaši podatki in podatki podjetja, ki pošilja paket, Obelisk d.o.o.
Nikjer na paketu ni navedeno “Sex shop”, “Libido.si”. ali pa kakršnakoli asociacija od kje prihaja paket in nihče (vključno z dostavljalcem) ne more predvidevati vsebino paketa ali kdo ga pošilja.
Vsi izdelki se med pakiranjem zavijejo v zaščitni papir, ki prazen prostor v škatli zapolni s polnilnim materjalom, tako da dodatno zaščitimo proizvod med transportom.

Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
• Plačevanje z gotovino ob prevzemu naročila (po povzetju)
• Z bančnim nakazilom (po zaključku naročila nam plačilo nakažete preko svoje eBanke ali položnice), takoj ko je plačilo vidno, izdelke pošljemo priporočeno na željeni naslov.
• S PayPal sistemom (varno plačevanje preko spleta s kreditno kartico – za več informacij preverite na www.paypal.com)

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z jasno razčlenjenimi stroški in davki.

Dostava
Stroški pošiljanja znašajo 3,90 EUR
Brezplačna poštnina velja pri nakupu nad 50 EUR

Naročila od ponedeljka do petka do 12:00 ur odpošiljemo še isti dan in dostavimo in 1-2 delovni dni.
V primeru popoldanskih naročil se dostava opravi drugi delovni dan.
Naročila prejeta ob sobotah, nedeljah in praznikih bodo realizirana prvi delovni dan.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS Slovenia, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

Na e-mail naslov, ki ste ga uporabili pri naročanju, vam bo po odpremi pošiljke, dostavna služba poslala e-mail obvestilo, v katerem je navedena številka pošiljke in link na Track & Trace sistem, preko katerega lahko spremljate potek odpreme paketa.

Prevzem paketov in možnosti preusmeritve
Lahko na dostavo paketa vplivate tako, da izbirate med številnimi dostavnimi možnostmi v aplikaciji GLS FlexDelivery.

Izbirate lahko med naslednjimi možnostmi:
• dostava na isti naslov na določen datum
• dostava na novi naslov
• dostava v GLS Paketno trgovino
• dostava v GLS Paketomat

Najdi GLS Paketno trgovino ali GLS Paketomat
GLS parcelshop

• Pri prevzemu paketa v Paketni trgovini se morate identificirati. Zato potrebujete veljavno osebno izkaznico ali potni list.
• Pri prevzemu paketa v Paketomatu, boste potrebovali kodo za dostop, ki jo prejmete preko SMS sporočila oz. e-pošte.
• Prevzem paketov je nato mogoč v naslednjih petih delovnih dneh v Paketnih trgovinah in v štririh delovnih dnevih v Paketomatih.
• Če želite paket prevzeti na Petrol poslovnicah, Petrol bo dodatno zaračunal storitev vročanja paketa kupcu (0,45 €) in storitev obdelava odkupnine (1,05 €). Za vročitev paketa brez odkupnine, bo tako potrošnik plačal 0,45 €, za vročitev paketa z odkupnino pa 1,50 €. Znesek velja za vsak posamezni vročeni paket.

Ali dostavljate tudi na drug naslov (na primer, na delovno mesto?)
Za dostavo na delovno mesto, vas prosimo, da nam v opombi navedete ime podjetja, saj dostavljalci avtomatsko iščejo priimek na navedenem naslovu.

Kaj če me ne bo na naslovu, ko pride dostavljalec?
V kolikor vas ni bilo na naslovu, ko je dostavljalec poskušal dostaviti, vam bo pustil obvestilo o dospeli pošiljki, na kateri je označena številka pošiljke in telefonska številka servisa za uporabnike. Pošiljka bo vrnjena v regionalni zbirni center. Vse kar morate storiti je, da se obrnete na servis za uporabnike in se dogovorite za nov čas dostave.

Še vedno nisem dobil/a svojega paket. Zakaj?
Na navedeni e-mail naslov, ki ste ga uporabili pri naročanju, vam bo po odpremi pošiljke, dostavna služba poslala e-mail obvestilo, v katerem je navedena številka pošiljke in link na Track & Trace sistem, preko katerega lahko spremljate potek odpreme paketa. Na voljo smo vam za vsa dodatna vprašanja na e-mail: info@libido.si