Razmerje brez seksa

Veza bez seksa

Realnost je, da so zelo redka razmerja in zakonske veze, ki so absolutno popolni in v katerih je vse idilično, kot tudi v spolnem odnosu. Veliko parov v današnjem času se sooča z različnimi težavami v spolnem odnosu: nesoglasja v kakovosti odnosa, zamere zaradi pogostosti spolnih aktivnosti, medsebojno nerazomevanje glede potreb in želja, hiter in stresen način življenja, nervoza, napetost, preobremenjenost z obveznostmi, delom. Vse te težave lahko resno načnejo naše spolno življenje in pripeljejo celo do popolnega pomankanja spolnih aktivnosti.

V kolikor eden od partnerjev iz nezadovoljstva ali pritiska določenih problmov izgubi voljo, željo in potrebo za kakršno koli obliko spolnega delovanja, drugi partner pa ima še vedno spolni apetit, takrat so težave neizogibne.

Težko je in verjetno nemogoče pomisliti na življenje brez spolnega odnosa, ker je poleg čustvene povezanosti zelo pomembna tudi tista fizična, spolna bližina. Ali to pomeni, da je potrebno izraz seks v zakonu in daljših vezah povezovati z ljubeznijo? Lahko rečemo, da je to individualen pristop. Nekateri ljudje imajo redke spolne odnose, ampak si s partnerjem izkazujeta neizmerno ljubezen na drugačen način: spoštovanje, lepe besede, pozornost, razumevanje. Vendar si drznemo reči, da je to zelo pri redkih.

Večina je vseeno mišljenja, da ljubezen in seks težko delujeta eden brez drugega, torej če v vezi ni seksa, nastane panika, partnerja obtožujeta en drugega za vse mogoče in tudi za pomankanje ljubezni. Kakor koli, veza brez spolnih aktivnosti težko deluje. Partner, ki ni po svoji volji prikrajšanj za spolno pozornost, se bo počutil nezaželjenega, zanemarjenega, neprivlačnega, najpogosteje bo krivil sebe in mislil, da ni dovolj privlačen, čeprav morda noben od teh razlog ni krivec za spolno nekativnost.

Zato je v primeru redkih ali popolnoma neobstoječih spolnih odnosov, ključnega pomena odprt pogovor med partnerjema. Partner, ki je iz nekega razloga izgubil voljo in željo do seksa, bi moral odkrito izraziti svoje razloge pa, če so še tako neprijetni in težki, saj je to edino kar je primerno in korektno do druge osebe v vezi.

Če se je spolna želja ugasnila zaradi stresa, problemov, obveznosti, bi bilo zaželjeno, da partnerja s skupnimi močmi poskušata premagati težave in se potrudita čim bolj zmanjšati vpliv na spolne odnose v vezi. Pravzaprav, je idelana rešitev poskušati oživeti strast v postelji, saj razvnete strasti s seboj prinesejo samo dobro; sproščanje, osvoboditev stresa, občutek zadovoljstva. Če še niste, poizkustite z ekspiremintiranjem spolnih igračk, saj boste po vseh teh nekoliko divjih situacijah, v postelji probleme in obveznosti videli v drugi luči in se jim boste lahko posvetili brez nervoze in napetosti.

Vsekakor bomo zaključili z mnenjem, da je spolna aktivnost nujni del vsakega odnosa in da veza brez seksa, enako negativno učinkuje na oba partnerja. Iz tega razloga je potrbno doseči neko spolno harmonijo, v zadovoljstvo obeh partnerjev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.