Vodnik za začetnike – izdelki za zakasnitev ejakulacije

zakasnitev ejakulacije

Prezgodnja ejakulacija in nezadovoljstvo s trajanjem odnosa sta eni izmed najpogostejših spolnih težav, s katerimi se srečujejo moški. Zmanjšanje občutljivosti penisa z različnimi geli in pršili ter treniranje zakasnitve ejakulacije z masturbatorjem so le nekateri izmed načinov, ki rešujejo omenjeni težavi. Več o prehitri ejakulaciji in tehnikah, s katerimi lahko le-to zakasnite, najdete v našem članku.

Delay geli

Delay geli iz naše ponudbe vsebujejo sestavine, ki so izključno na rastlinski osnovi. Te aktivne sestavine prodrejo v tkivo penisa in zmanjšajo njegovo občutljivost ter kažejo svoj učinek v dolgotrajnih erekcijah in zakasnelem orgazmu.

Kako uporabljati delay gel

Manjšo količino delay gela ali pršila nanesite na penis, ko je ta v stanju erekcije. Osredotočite se predvsem na glavico, saj je tam občutljivost največja. Ker je občutek občutljivosti zelo individualiziran in se spreminja, je od vsakega posameznika posebej odvisno, kakšna količina gela ali pršila mu ustreza. To boste odkrili po nekajkratni uporabi gela ali pršila.
Ko delay gel preizkušate prvič, je pomembno, da najprej preverite, če ste mogoče alergični na katero izmed sestavin, ki jo ta vsebuje. To preprosto storite tako, da manjšo količino gela nanesete na podlaket in počakate par minut. Če je prišlo do alergijske reakcije (pojav rdečine), preparat nemudoma prenehajte uporabljati. Prav tako imajo vsi naši delay geli in ostali preparati za zmanjšanje občutljivosti na embalaži jasno navedene sestavine. Če so vam vaše alergije znane, preverite embalažo in se izognite preizkušanju sestavin na podlakti.
Ko ste manjšo količino delay gela že nanesli na penis, še posebej na glavico, čez nekaj minut z njega z robčkom ali brisačo nežno odstranite višek gela. Pri tem penisa ne drgnite. S tem boste zavarovali svojega partnerja ali partnerico pred učinki samega gela, saj bi ta učinkoval tudi na njih in zmanjšal občutljivost njihovih erogenih con.

Masturbatorji

Uporaba masturbatorja za reševanje težav s prehitro ejakulacijo je odlična rešitev za vse, ki prehiter orgazem doživijo zaradi treme ali neizkušenosti. Masturbator omogoča nadzor nad orgazmom in treniranje v manj stresnem okolju, brez bremena in čustvenega pritiska. Moški bo na tak način spoznal znake, ki opozarjajo na približevanje orgazma, in se naučil, kako se v primernem času zadržati. V takšnih situacijah lahko uporabi in trenira tehniko zadrževanja orgazma, ki se imenuje »edging«.

Kako uporabljati masturbator

Pred uporabo masturbator sperite z vodo in antibakterijskim milom ali sredstvom za čiščenje erotičnih igračk. Zatem v masturbator in na penis nanesite lubrikant na osnovi vode. Večina masturbatorjev je izdelanih iz materialov, katere lubrikanti na osnovi silikona ali olja poškodujejo ali skrajšajo njihovo življenjsko dobo. Zaradi tega uporabljajte izključno lubrikante na osnovi vode. Kakor pred uporabo tako tudi po njej masturbator temeljito sperite. Podrobno ga posušite, saj vlaga v njegovi notranjosti predstavlja idealno mesto za bakterije. Za sušenje lahko uporabite krpo iz mikrofiber materiala ali kakšnega podobnega, ki ne izpušča vlaken.

Kondom

Določeni posebni kondomi že sami po sebi vključujejo oz. so v notranjosti premazani z aktivnimi sestavinami, ki jih vsebujejo delay geli. Prav tako bo občutljivost zmanjšal že navadni kondom. Za razliko od seksa brez kondoma, kjer drgnjenje kože ob kožo stimulira živčne končiče, pri seksu s kondomom le-ta ustvarja nekakšno oviro, katera zmanjšuje intenziteto stimulacije penisa, kar posledično zakasni ejakulacijo. Kondom ima tako zraven zaščite pred spolno prenosljivimi boleznimi in preprečevanja zanositve še dodaten plus, zmanjševanje trenja.
Prehitra ejakulacija je pogost pojav, za katerega pa obstaja veliko načinov, kako se z njim spoprijeti v fazi, ko ta postane problem in ne samo občasna neprijetnost. Kot pri vseh ostalih spolnih težavah je zdrava komunikacija v zvezi ključna in prvi korak k reševanju le-teh. Razumevanje in podpora sta tista dejavnika, ki omogočata prepoznavanje težave ob pravem času in kasnejše izbiranje pravilne odločitve.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.