Seks med menstruacijo?

Seks za vrijeme menstruacije

Ženska ima v povprečju menstrualne krvavitve okoli 3000 dni svojega življenja. Mogoče sklepate, da se morate v tem času izogibati seksu. Veliko število žensk se v teh dneh v mesecu počuti nezainterisirano, neprivlačno, mogoče celo “umazano”. Obstaja možnost, da vaš partner ne želi seksa med vašo menstruacijo.

V vsakem primeru je to osebna odločitev ali želite spolno intimo v teh dneh ali ne.

Moramo poudariti, da je seks med menstruacijo popolnoma naravna in zdrava navada ter, da ne obstajajo nikakršne ovire, da se odrečete temu zadovoljstvu.

Če že prakticirate to aktivnost, ste verejetno opazile zdravstvene koristi, ki vam jih doprinese:
Seks med menstuacijo občutno zmanjša menstruano bolečino, počutite se boljše zaradi sproščanja endorfina po orgazmu in tudi menstruacija traja kakšen dan manj.
Če imate težave z vlaženjem, so ti dnevi odlično obdobje za seks z naravnim vlaženjem. Zaradi naglega povišanja estrogena in testosterona, par dni po menstruaciji pride do močnejše prekrvavljenosti medenice, posledično se ženske lažje vzburijo in zato je lahko seks v tem obdobju zelo, zelo “hot”.

Pogovorite se s pratnerjem in ugotovite kakšne so njegove želje, razmišljanja in ideje. Seks med menstruacijo je lahko zabaven samo če odgovarja tako vam kot tudi njemu. Po nekaterih ugotovitvah, so ženske tiste, ki zavračajo seks med menstruacijo, večina moških nima nič proti.

Priprava je pol dela

Pripravite posteljo, razgrnite temno brisačo, pripravite vlažilne robčke, kondome in… pričnite z delom. Prav tako pri seksu med menstuacijo ni veliko več nereda kot sicer. Poskusite različne položaje. Seks na hrbtu ali boku ne bo tako “krvav” kot če ste zgoraj.

Ali lahko zanosite v času menstruacije?

Lahko! Verjetnost je sicer manjša, vendar je vse odvisno od dolžine ciklusa. Kot verjetno veste se menstrualni ciklus meri od prvega dne krvavitve pa do prvega dne naslednje menstrualne krvavitve. Povprečen menstrualni ciklus traja od 28 do 32 dni, seveda pa je lahko ciklus tudi malo daljši oz. krajši (24-35 dni).

Ovulacija je kratko obdobje znotraj ciklusa, ki traja le 12-24 ur, v katerem je jajčna celica pripravljena za oploditev. Življenska doba spermijev je veliko daljša od tega obdobja in sicer 3 do 6 dni od ejakulacije. Povprečno se ovulacija zgodi 14dni pred prvim dnem naslednje krvavitve.

Če imate nereden ciklus ali pa iz katerega koli drugega razloga pride do ovulacije predčasno (npr. 9. dan ciklusa), odnos pa ste imeli med menstruacijo (npr. 6. dan ciklusa), obstaja objektivna možnost, da zanosite.

Najboljša preventiva nezaželene zanositve je uporaba kondomov, ki vas obenem ščitijo pred spolno prenosljivimi boleznimi. Zato je kondom pomemben del celotne zgodbe. Seveda to ne velja za pare, ki so v monogamnem razmerju.

Seks med menstruacijo ni nekaj zaradi česar bi vam bilo lahko neprijetno in nerodno. Pa kaj če je seks v teh dneh z malček nereda? Seks z malce nereda je najboljši seks!

Image: lekcej/Bigstock.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.