10 zdravstvenih prednosti orgazma

10 zdravstvenih koristi orgazma

Vsi vemo kakšno zadovoljstvo občutimo ob orgazmu. Toda ta vrhunec užitka je veliko več kot le trenutno zadovoljstvo. V obdobju Hipokrata, pa do začetka prejšnjega stoletja, so zdravniki za veliko število bolezni pripisovali “zdravstveno masažo, posebne vrste”-orgazem! Najnovejše znanstvene študije so dokazale, da so imeli prav!

Navdeli bomo najpomembnejše zdravstvene koristi orgazma:

1. Orgazem kot zdravilo

Če vas boli glava se ne izogibajte seksu, on vam lahko pomaga. Preden posežete po Aspirinu, poskusite z orgazmom. Ta vrhunec spolnega doživetja, blokira bolečino s tem, da oslabi hormone, ki povečujejo prag bolečine. Spolni odnos in tudi samozadovoljevanje, zmanjša mestrualno bolečino, artritis bolečino, tako kot tudi glavobol.

2. Poveča odpornost

Orgazem je kot multivitamin! Dokazano je, da 1-2 orgazma na teden dvigneta raven imunoglobina. In za kar 30% zmanjšata nevarnost akutnih infekcij in kroničnih vnetnih stanj.

3. Zmanjša apetit

Največja prednost orgazma je ta, da deluje na sprostitev hormona oksitocina, hormona sreče, ljubezni in povezanosti. Ta ljubezenski val dvigne stopnjo CCK (cholecystokinin) hormona, odgovornega za razgradnjo maščob in beljakovin, ki se izloča med obroki in nam daje signal, da smo siti. No in prav ta hormon se izloča tudi med orgazmom!

4. Jutranji orgazem, dvigne celodnevno razpoloženje

Jutranji seks (ali samozadovoljevanje) sprošča endorfine, naravne opijate, katere ustvarja telo samo. Zaradi endorifna se počutimo lahkotne in srečne. Ta občutek lahkotnosti pa bo trajal čez cel dan.

5. Izboljša cirkulacijo v medenici

Orgazem izboljša prekrvavljenost celotnega organizma, še posebej medenice, kar ima številne koristi. V prvi vrsti izboljšana prekrvavljenost, v medeničnem področju ureja menstrualni ciklus, ter zmanjšuje menstrualne bolečine. Povečan dotok krvi, dovaja večje količine kisika in ostalih hranljivih snovi, kar omogoča regeneracijo tkiva.

6. Poveča plodnost

Kontrakcija maternice in vagine, ki je posledica orgazma, poveča možnost za zanositev. S kontrakcijo bo spermo “potegnila” globlje in jo zdržala dlje, kar avtomatsko pomeni večjo verjetnost , da bo eno semenčece priplavalo do jajčeca in ga oplodilo.

7. Razstrupljanje telesa

Povečana prekrvavljenost po orgazmu pripelje tudi do povečanega limfnega krvnega obtoka, zaradi česar se odpadne snovi veliko lažje izločijo iz telesa. Te lastnosti so tudi razlog, zakaj nas seks pomlajuje, dobro deluje na mišični tonus, vezivno tkivo in kožo.

8. Uravnava raven estrogena

Orgazem odlično uravnava razmejre med estrogenom, testosteronom, znižuje raven kortizola (stresnega hormona) in ščitničnih hormonov (hormon ščitnice). S sprožanjem rednih orgazmov, se lahko izognete potrebi po škodljivih hormonskih terapijah.

9. Antikancerogeno delovanje

Stres poveča izločanje hormona prolaktina. Visoka koncentracija prolaktina lahko pripelje do raka dojke, možganskega tumorja, levkemije in nekaterih drugih vrst raka. Oksitocin, ki se izloča med orgazmom zmanjša izločanje tega hormona, ki deluje antikancerogeno.

10. Sproščujoče delovanje

Vrnimo se na oksitocin in dopamine, hormone sreče in zadovoljstva. Orgazem povzroča, izpiranje povečane količine hormona stresa iz obtoka. Tako nas orgazem vodi v sproščenost in blaženost. Zdaj veste zakaj se tako lepo potopite v sanje, po dobrem orgazmu.

Zaključimo s tem, da orgazem v vseh svojih oblikah, deluje zdravilno na različne zdravstvene motnje. Torej, če želite ostati zdravi, se podajte v lov za velikim “O”.

Image: B-D-S/Bigstock.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.