Vodnik za začetnike – maserji prostate

prostata

V kolikor do sedaj še niste uživali v čarih masaže prostate – potem veliko zamujate! Prostata je žleza v velikosti oreha, ki se nahaja med mehurjem in danko. Osnovna funkcija prostate je proizvodnja večine semenske tekočine.

Glavni namen masaže prostate je doseganje orgazma, prostato veikokrat naslavljajo kot moška G-točka, katere stimulacija pomaga pri močnejši erekciji in povečani skupni moči orgazma. Veliko moških to prakticira med solo mastrubacijo ali kot del predigre/odnosa.
Cal Exotics - Wireless Pleasure Probe

Vrste maserjev prostate

Maser prostate je spolna igračka izdelana posebaj za stimulacijo prostate, dobavljiva je v različnih velikostih in oblikah, večinoma so v standardni obliki z zaukrivljenim in zmanjšanim vrhom, ter stimulatorjem perineuma, ti. presredek. Veliko moških preide na maserje prostate, ko odkrijejo užitke analne stimulacije s prstom. Odločitev ali želite maser prostate z vibratorjem ali ne je zelo osebna, vendar si zapomnite, da vibracije vedno lahko izključite.
Dream Toys - Booty Rocker

Kako izbrati?

Med izbiranjem svojega prvega maserja prostate bodite pozorni na velikost igračke, za večino moških je začetek z manjšimi igračkami odličen način za preizkušanje ozemlja. V kolikor imate izkušnje z igranjem z zadnjico, preizkusite malo večje modele, ki bodo vsekakor intenzivneje stimulirali pravo mesto. Upoštevajte, da so modeli izdelani iz ABS plastike zelo trdi, kar nekaterim odgovarja zaradi natančne stimulacije, vendar kot pri vsem ostalem boste z ekspiremintiranjem odkrili najboljšo izbiro za vas.

Kako uporabljati

Kateri koli maser prostate izberete, je uporaba večinoma enaka. Udobno se namestite na hrbet ali bok, kolena povlecite proti trebuhu, lahko tudi ležite na hrbtu z dvignjenimi nogami, priporočamo vam, da ekspiremintirate in najdete položaj, ki vam ustreza.

Ko ste pripravljeni, celotno igračko in sebe premažite z lubrikantom – igranje z zadnjico vedno zahteva veliko lubrikanta, da je užitek čimvečji in brez bolečine. Ko ste vstavili igračko, je to kaj sledi popolnoma odvisno od funkcij in oblike igračke. Maserji brez vibratorja se najboljše uporabljajo s stiskanjem medeničnih mišic (kakor da poskušate zaustaviti tok med uriniranjem). Ko stisnete – vdihnite, ko izdihnete – popustite. Nežni gib maserja so dovolj za stimulacijo prostate in vam ni potrebno uporabljati rok, ter ga premikati.

Z vibrirajočim maserjem lahko uporabite tehniko stisni/spusti, vendar bodo vibracije iz maserja dosegle direktno na vašo prostato. Nekateri maserji imajo osnovo, ki se nasloni na presredek (točka med anusom in testisi), stimulacija obeh točk nudi zares fantastičen občutek. Najpomembnejša stvar, ki si jo velja zapomniti je, da se popolnoma sprostite in bodite nežni med uporabo maserja za prostato. V kolikor vas skrbi higiena (kar ni potrebno), preberite naš članek o analnem izpiranju.

Čiščenje igračk je bistevenega pomena, da igračke ostanejo na nivoju. Najboljše jih je takoj po (in vedno pred) uporabi dobro očistiti s šamponom in mlačno vodo. Pred shranjevanjem jih osušite.