11 stvari ki jih niste vedeli o penisih

niste vedeli o penisih

Penis, kurc, piton, pipek. Do dan danes najboljša naprava za lulanje stoje.

Vsi so slišali zanje, nekateri so jih tudi videli v živo, ampak koliko pravzaprav vemo o enem tako zelo pomembnem delu pretežno moškega prebivalstva?

1. Imate dvakrat večji penis, kot si mislite

Dolžina penisa ni najbolj pomembna stvar na svetu. Pravzaprav sploh ni pomembna, pomembna je samo tehnika.

No, da ne daljšamo brez potrebe, vaš penis je dvakrat večji, kot si mislite, ker se del, kot pri ledeniku, skriva pod površino in ima pravzaprav obliko bumeranga.

2. 1 od 400 moških lahko izvede (in verjetno tudi prakticira) autofelacio

Eden od 400 moških je dovolj fleksibilen, da lahko sam sebi nudi oralni seks, se pravi, ga dobi sam od sebe. Razmislite o tem naslednjič, ko ste na odprtju novega nakupovalnega centra obkroženi s tisoči upokojencev.

3. Kdo se je zmanjšal?

Penis, kot tudi druge mišice, potrebuje reden trening. Če ga zanemarite, mu ne nudite dovolj ljubezni in varnosti z erekcijami, masturbacijo in seksom, se bo tudi on zmanjšal.

Do tega pride, ker tkivo penisa brez rednih erekcij zgublja na elastičnosti in tako se lahko penis zmanjša za 1-2 cm.

Masturbacija je tudi drugače zelo zdrava in preprečuje veliko potencialnih zdravstvenih problemov kasneje v življenju.

4. Hitro, hitreje, najhitreje

Evolucija spremlja seks, manj kot zabavno aktivnost, sredstvo za sproščanje ali napredovanje v službi, in bolj kot mehanizem za ohranjanje vrste, zato je moške opremila z darom hitrosti – večina moških (okoli 85 %) lahko doseže orgazem v manj kot 3 minutah.

Ampak ženske uživajo dlje – moški orgazem je 4x krajši od ženskega, 6 sekund v nasprotju s 23 sekundami pri ženskah.

5. Velikost brez erekcije ni pomembna!

Tako je, ni povezave med velikostjo penisa izven in v erekciji, kot tudi ni korelacije med velikostjo penisa in dolžino stopala, nosa, niti plavalne kožice. Kolikor se trudimo, ne obstaja način, da bi vedeli kakšna je dolžina nekega penisa, ne da ga vidimo v erekciji.

6. Vazektomija, fak ja!

Naredili ste vazektomijo in ste pripravljeni na ves seks brez potencialnih otrok. Ne tako hitro. Spermiji so odporna bitja, ki lahko živijo tudi do 2 meseca po operaciji, zato vprašajte doktorja za zeleno luč in do takrat uporabljajte zaščito.

Vazektomija ne vpliva na moški libido niti na spolno moč.

7. Čestitamo, strgali ste si penis

Pri naglih premikih penisa v erekciji (agresiven seks ali masturbacija) lahko pride do strganja membrane (tunica albuginea), ki obkroža spužvasto tkivo (corpora cavernosa), ki je v erekciji napolnjeno s krvjo. Ko ta membrana poči, kri v spužvastem tkivu odteče in ustvari modrice in podplutbe.

8. V nasprotju s številom prodanih pakiranj …

… po podatkih zbranih pri proizvajalcih kondomov, samo 6 % populacije resnično potrebuje XL kondom.

9. Nagibam se v levo

Večina penisov izbere desno ali levo opcijo, zato v erekciji ne stojijo povsem na sredini, ampak se nagibajo na desno ali levo stran, kar ne predstavlja zdravstvenega problema, niti ne otežuje seksa.

Pogosto se zgodi tudi, da je penis zakrivljen, kar tudi ne otežuje seksa. Samo v ekstremnih situacijah, kot je Peyroniejva bolezen, pri kateri penis ne nabrekne enakomerno med erekcijo, zaradi vlaknastega tkiva v penisu.

10. Genetika nima veze

Bodoči penisi se formirajo v maternici pod navalom hormonov in nimajo veze z genetskim nasledstvom. V maternici se ustvari tudi »šiv« na spodnji strani penisa, ki gre preko mod. Pri ženskah na tem šivu nastanejo sramna usta.

11. In sladica na koncu

Ena čajna žlička sperme ima samo 7 kalorij!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.