Ženska ejakulacija ali špricanje – najdite svojo G-točko!

Pronađite svoju G-točku

G-točka je skrivnost, okrog katere se stoletja vodijo polemike. Ali resnično obstaja to območje, ali prispeva k užitku, ali ga imajo vse ali samo nekatere ženske, ali lahko ženska res “ejakulira” s stimulacijo G-točke? Vsa ta vprašanja so povezana s skrivnostjo G-točke in njenim obstojem.

Ta zloglasna točka resnično obstaja. Poimenovali so jo po nemškem ginekologu Ernestu Grafenbergu, ki jo je odkril in prvi govoril o njej. To izjemno občutljivo spolno območje, velikosti zrna graha, je bogato z živčnimi končiči in se nahaja približno 5 cm od vaginalne odprtine na sprednji steni vagine. Za razliko od okoliškega tkiva, ki je gladko, je to območje nekoliko odebeljeno in grobo na dotik ter zelo enostavno za najti.
Stimulacija G-točke pri nekaterih ženskah povzroča izjemno zadovoljstvo in neizmerne orgazme. Vendar pa, ker je vsaka ženska individualna in različna, je povsem normalno, da pri nekaterih ženskah stimulacija te točke ne predstavlja posebnega vznemirjenja. To ne bi smelo skrbeti, saj, tako kot obstajajo ženske z različno občutljivostjo nekaterih delov telesa, na primer bradavic, je tudi občutljivost G-točke različna in bo vsaka ženska drugače doživela igro s tem erogenim območjem.

Ženska ejakulacija

Ženska ejakulacija ali “squirting” je nekoliko novejši pojav v repertoarju spolnih praks – načeloma. Seveda obstaja ženska ejakulacija, odkar obstajajo tudi (zadovoljne) ženske, a stoletja je bil “squirting” imenovan le – uriniranje med seksom, danes pa vemo, da tekočina, ki se izloča med stimulacijo žlez okoli G-točke, ni urin.

Dokazano je, da ženske z stimulacijo G-točke lahko ejakulirajo, torej izpustijo določeno količino bele ali prozorne tekočine. Za razliko od moških, ki ejakulirajo med orgazmom, se ženska ejakulacija, sprožena s stimulacijo G-točke, zgodi neposredno pred orgazmom. Čeprav to ni pojav, ki bi se nujno moral zgoditi, obstajajo ženske, ki redno ejakulirajo s stimulacijo G-točke.

Raziskave potrjujejo še eno zanimivo teorijo, povezano z obstojem in smislom G-točke. Sprva se je verjelo, da je njena vloga izključno povzročanje užitka, toda znanstveniki so ugotovili, da stimulacija G-točke pomaga pri porodu, saj je z njeno stimulacijo prag bolečine pri ženskah povečan za približno 80 %.

Želite preizkusiti “squirting”, se naučiti, kako do tega pride, ali preveriti, ali to počnete pravilno?

Pripravite se… ejakulacija!

Ne tako hitro. Preden začnete:

“Squirting” zahteva popolnoma sproščeno telo, brez naglice in pritiska ter, bog ne daj, frustracij. Vstopate v napredna področja lastnega spolnega vedenja in pristopite k temu z dovolj potrpljenja, saj bo razmerje med vloženim in pridobljenim preseglo vsa pričakovanja.
Prav tako, imejte v mislih, da se bo, ko enkrat osvojite veščino “squirtinga”, to včasih zgodilo tudi nenamerno.
Odkrivanje “squirtinga” ni kratka seja, ki jo lahko opravite pred prihodom gostov ali kot odmor med pripravo predstavitve za jutri – si vzemite čas, sprostite koledar, sprostite se in podložite brisačo pod zadnjico.

V tej avanturi se boste večinoma zadrževali na teritoriju G-točke, vendar ne pozabite tudi na vaš dragi mali klitoris, še posebej, ker se kljub temu, da ženska ejakulacija poteka z notranjo stimulacijo G-točke, ne bo zgodila, če niste tudi zunanje dovolj vzburjene. Idealno je, pravzaprav, da se raziskovanju G-točke prepustite po tem, ko ste že doživele klitoralni orgazem.

Ko ste dovolj vzburjene, je čas, da najdete svojo G-točko, kar lahko storite s prstom ali igračko, namenjeno za stimulacijo G-točke. Nahaja se približno 5 cm od vaginalne odprtine na sprednji steni vagine in jo s prstom iščite z imitacijo geste “pridi sem”. Igračke, namenjene stimulaciji G-točke, se bodo verjetno izkazale za boljše, saj njihovo trdo in pogosto nefleksibilno telo zagotavlja močnejši in natančnejši dražljaj, ki ustreza živčnim končičem na tem področju. Zakrivljen in/ali odebeljen vrh bo pomagal lažje najti kot, pod katerim vam bo stimulacija najbolj ustrezala.
Pillow Talk - Sassy

Ko najdete G-točko, boste po stimulaciji občutili, kot da morate opraviti malo potrebo, kar pomeni, da ste na pravi poti! Vzdržite se in nekoliko nelagoden občutek bo nadomestil občutek globinskega orgazma. Ko se orgazem bliža, PC mišico (mišico, ki jo stiskate pri Keglovih vajah) ne stisnite, kot pri Keglovih vajah, temveč jo “usmerite” navzven, kar bo sprostilo Skeneove žleze in… čestitamo, ejakulirali ste!
Njoy – Pure Wand

Ko enkrat obvladate to veščino, jo lahko poskusite tudi pri penetraciji, pri kateri je stimulacija G-točke precej težavna in nerodna, vendar je v nekaterih položajih in z malo prakse to izvedljivo. Najboljši med njimi je položaj od zadaj, znan kot doggy položaj, in misijonarski položaj, pri katerem pod zadnjico položite blazino, da drugačen položaj medenice omogoči stimulacijo G-točke.

Image: Tiplyashin Anatoly/Bigstock.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.