9 nasvetov za grob seks in dominacijo

Grublji seks

Sanjate o malo bolj grobem seksu, želite dominirati ali biti podrejeni, velikokrat med seksom razmišljate, kako bi bilo, če vas našeška po ritki ali pocuka za lase, ampak vas je bilo strah vprašati? To je članek za vas.

Grob seks ni nič neobičajnega, niti čudnega in čeprav ljubite nežno ljubimkanje, bolj grobi scenariji lahko vsake toliko čudovito osvežijo odnos in razburkajo strasti, za katere niste niti vedeli, da jih imate.

Čeprav se pogosto srečujemo s trditvami, da ženske med seksom pričakujejo izključno nežnost, veliko število žensk želi od partnerja tudi bolj avtoritivni pristop, kar pomeni bolj grob seks, kot je šeškanje in podobne oblike dominacije.

1. Občasna želja po grobem seksu nima povezave z običajnim spolnim repertoarjem

Raznolik seks je najbolj okusna začimba vsakega spolnega odnosa. Vsaka spolno aktivna oseba ima neki svoj najljubši spolni stil. Nekateri imajo raje intimen odnos s polno božanja in nežnosti, drugi bolj grob seks, tretji pa uživajo v kombinaciji nežnih in grobih strasti, kar je zelo dober način za ohranjanje svežine in raznolikosti v spalnici.

A človeška spolnost ni nikoli črno-bela, in če imate občutek, da občasno želite grob seks, to ne pomeni, da vas od zdaj samo to privlači in obratno; če si kdaj zaželite nežno ljubljenje, ne pomeni, da je to od takrat naprej stalnica.

2. OBVEZNO se prej pogovorite s partnerjem

Ko preberete besede »grob seks« in »dominacija« se vam v glavi ustvari zelo specifična slika in to je samo vaš, edinstven mozaik scen. Ta slika je drugačna pri vsakem izmed nas, tako da se je treba pogovoriti s partnerjem in potrditi, kaj mislimo pod »hočem bolj grobo« ali »bodi dominanten«.

Morda, ne veste, kaj točno želite, ampak veste, kaj nikakor ne pride v poštev – pa začnite pogovor pri tem in počasi razdelite scenarij in definirajte, kaj obema odgovarja in kaj točno je absolutno prepovedano.

3. Kako naj vemo kaj želimo?

Grob seks je lahko veliko različnih stvari, a nekaj najbolj popularnih scenarijev vključuje šeškanje po zadnjici (spanking), uporabo lisic ali drugih oblik vezanja, uporabo preveze za oči, vlačenje za lase in intenzivnejši seks, kjer je tempo hitrejši in premiki bolj grobi. Odličen dodatek grobemu seksu je tudi dirty talk.

Grob seks nima pravil – popoln je prav tisti, ki odgovarja vam in ne skrbite o tem, če je kaj »primerno«. Dokler delate, kar ustreza obema ste na dobri poti.

4. Najprej bo nerodno

Grob seks običajno zahteva, da (najpogosteje) ženska prosi moškega, da naj bo grob ali da dominira, kar moške redno postavlja izven njihovega območja ugodja, ker so se celo življenje učili, da je grobost do ženske veeeliki nou-nou.

Prav tako, brez obzira na spol, ne želimo poškodovati partnerja/-ico oziroma mu/ji povzročiti bolečine, zato je pričakovano, da bomo prvih nekaj poskusov malce nerodni in imeli občutek, da smo smešni. To je vse normalno in vsi smo šli skozi to.

5. Pomembno je medsebojno zaupanje

Seveda grob seks in dominacija potrebujeta določeno dozo medsebojnega zaupanja, zato se priporoča, da ga prakticirate s partnerjem, ki mu zaupate, oziroma se ne priporoča na začetku zveze. Začetek zveze je obdobje, v katerem odkrivamo, kaj nam odgovarja in kaj ne, učimo se, kako partner reagira na nas in v katerem skušamo doseči neko vrsto spolne norme in določiti, kako funkcioniramo v redni spolni rutini.

6. JASNO povejte, če vam kaj ne odgovarja

Eksperimentiranje z bolj grobim seksom potrebuje obdobje poskusov in napak, zato naj vas ne bo strah vprašati po več, bolj grobo ali močneje, če vam je dražljaj preveč šibek. Ravno tako, če vam je nekaj pregrobo, zaustavite partnerja/-ico in razložite, kaj vam ne odgovarja.

Dobra ideja je tudi, da se dogovorite o varnih besedah (safe word), ki vam bodo olajšale sporazumevanje kot semafor: zelena –nadaljuj, oranžno – bolj počasi, rdeče – takoj nehaj.

7. Privlačnost moške dominacije

Moška dominacija simbolizira njegovo moč. V tem smislu ženske uživajo pri majhnih grobostih, kot je privezovanje, nežno vlačenje za lase, uporaba položajev, pri katerih dominira moški in njegova volja.

Primer tega je misijonarski položaj, ki je nepošteno označen, kot položaj lenih žensk. Večini žensk je prav to priljubljena poza zaradi odlične stimulacije klitoritisa in dostopnosti do drugih erogenih con.

Pri tem so tudi na neki način prepuščene partnerju in zaradi samega občutka predanosti in ujetosti pod močnim moškim telesom in tudi dejstvo, da je partner z močjo svojega telesa gospodar in vlada. Vse to daje ženski nekaj posebnega, če seveda uživa pri dominaciji moških.

Drugi položaj, katerega ljudje povezujejo z moško dominacijo je doggy. Zaradi specifičnosti položaja ima moški veliko večjo kontrolo nad močjo in globino penetracije ter s stimuliranjem ostalih erogenih con.

Ženska je proti moškemu obrnjena s hrbtom in zaradi tega mnogi ljudje pravijo, da se takrat izgubi intimnost spolnega kontakta zaradi oviranega pogleda iz oči v oči. Odličen pa je za grob seks, šeškanje, cukanje za lase in splošen submisivno – dominantni roleplay.

8. Privlačnost ženske dominacije

Ne bojte se vzeti stvari v svoje roke. Neke ženske uživajo v dominaciji nad partnerjem in občutku, da imajo popolno kontrolo nad moškim in celotnim spolnim dejanjem. Hkrati, čeprav moški včasih želijo pokazati svojo moč, prav tako želijo občutiti oblast ženske in njeno dominacijo.

Moškega do vzburjenosti privede dejstvo, da je njegov užitek odvisen od vas, od vaših premikov, vaših želj in namenov.
Pri ženski dominaciji se najpogosteje uporabljajo položaji, pri katerih so one na vrhu (npr. Kavbojka in različice). Na ta način imajo mnogo večjo kontrolo nad lastno stimulacijo in posledično užitkom.

9. Zakaj uvesti grob seks in dominacijo

Brez obzira ali se odločimo za malo bolj grob seks, se poigramo z bondage rekviziti (lisice, prevez za oči in podobno), želimo dominirati ali biti dominirani, take občasne spremembe bodo osvežile in začinile naše spolno življenje.

Če sta oba partnerja za take aktivnosti bo vse to naredilo spolno igro še bolj zanimivo, zabavno in nagajivo.

Image: mocker/Bigstock

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.