8 korakov za ohranitev razmerja

očuvanje veze

Vsi včasih podležemo in dopustimo zunanjemu svetu, da upravlja z nami in se prepustimo slabim mislim. Medtem pa pravzaprav, najbolj trpi naš odnos z okolico, še najbolj pa s partnerjem ali partnerko. Ne dovolita, da se vama to zgodi in se na vsake toliko spomnita teh mjahnih napotkov.

1.Poljubljajta se

Poljubljajta, ne v smislu poljuba na obraz ob prihodu in odhodu, pomemben je način povezovanja s partnerjem/ko in ohranjanje intime, ne samo v predigri.

2.Pogovarjajta se

Ne samo o nujnih stvareh ali površno. Aktivno poslušajta en drugega in ne dovolita, da se drugi počuti zanemarjenega ali da ne dobiva dovolj pozornosti. In ne pozabite, da je skupni smeh najboljši način, da ohranita razmerje.

3.Bodite pozitivni

Ne podležite stresu in vse splošni negativi. Spomnite se vsega dobrega in lepega, kar imate radi pri partnerju/ki in mu to pogosto povejte. Izogibajte se kritiziranju, ampak kritiko raje preobrazite v konstruktivni predlog.

4.Cenite dobro in lepo

Praznujta dosežke, veselita se bodočih skupnih trenutkov in aktivnosti. Odstranita vse slabosti iz vajine komunikacije, razen stvari katerim se ni moč izogniti. Vse slabega kar se vama zgodi…bosta preživela.

5.Ne jemljita skupnih trenutkov za samoumevne

Tudi, če ste utrujeni lahko skupaj poležavata pred TV-jom, pomebno je da sta si blizu. Lezita en drugemu v naročje, crkljajta se in se šalita.

6.Spomnite se majhnih stvari

Na vsake toliko časa razveselita drug drugega, z majhnimi pozornostmi, z masažo ali s stvarimi za katere veste, da jih ima rad/a. Tekom denva pomislita drug na drugega in to tudi dajta vedeti.

7.Postavita se na prvo mesto

To je najpomembnejši korak. Vi ste okvir vašega življenja in nič ne more in ne sme biti pomembnejše. Vaš odnos ne sme trpeti zaradi službe, niti otroci ne smejo biti pomembnejši, niti kaj drugega ne sme imeti vpliv nad vama. Zakaj? Ker, če vidva ne funkcinirata dobro, bo trpela tudi vajina služba in vsa ostala življenska področja, vključno z otroki. Ne dovolita si, da se zamajejo temelji, ki sta jih skupaj gradila, ker sta preveč zaposlena s stvarmi, ki so bile včasih vajin skupni cilj. Vrnita se na začetek, spomnita se kakašna sta bila na začetku veze, ko so vse te stvari, stanovanje, hiša, otroci in služba bili šele sanje, katere sta skupaj sanjala. Spomnita se kako je to sanjati in sanjajta skupaj še naprej.

8. In na koncu, ljubezen med seboj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.