8 enostavnih načinov kako povečati libido v zvezi

kako povečati libido

Stres, nepravilna prehrana, prepiri s partnerjem, finančni problemi, problemi z zdravjem in mnogo drugih običajnih vsakodnevnih problemov počasi, ampak vztrajno spodjeda tudi vašo željo po seksu ali libido.

Slabši seks, manj seksa in daljša sušna obdobja so direkten rezultat zmanjšanega libida, lahko pa nastanejo tudi resnejši problemi v zvezi in končno lahko tudi razhod. Preprečite to pravočasno in pazite na sledeče …

1. Aktivirajte moč uma

Seks se začne in konča v glavi in še več – vaš libido in vaša glava morajo biti sinhronizirani. To veste tudi sami – pogostejši in boljši je seks toliko bolj o njem razmišljate in obratno; manj razmišljate o seksu in več o računih in službi, ki je ne marate, toliko manj si boste želeli seksa. V kriznih trenutkih “pretentajte” možgane z razmišljanjem ne samo o lepih in pozitivnih stvareh temveč tudi o odličnem, znojnem in strastnem seksu.

2. Spremenite prehrano

Hitri življenjski slog, obroki na nogah ali prenajedanje s čipsom in čokolado po napornem dnevu, dolgoročno vplivajo ne samo na libido temveč tudi na ostanek duha in telesa. Jejte raznoliko in zdravo, s poudarkom na sadju in zelenjavi ter na znanih afrodiziakih, ki bodo dodatno povečali libido.

3. Rezervirajte si čas samo zase

Vsakodnevna rutina v kateri je vse predvidljivo, varno in poznano lahko deluje kot varno zatočišče, ampak to počasi načenja seksualno privlačnost in vaju spremeni iz ljubimcev v cimre. Izberita si dan ko se posvečata eden drugemu ali “dneve za seks”, pojdita na zmenek, bodite seksi in zapeljivi eden do drugega preko dneva in vsake toliko dodajta v rutino nekaj novega.

4. Naredite prostor samo zase

Vaša spalna soba naj ostane samo vajina. Otroci in hišni ljubljenčki se pogosto znajo pritihotapiti k vama, zato morate potegniti jasno mejo – vajina postelja in spalna soba morati ostati mesto vaše intime in vaše igrišče v katerem ste lahko razigrani, skupaj in samo svoji. Prav tako spalno sobo uredite minimalistično, da lahko energija svobodno potuje.

5. Imejta skupne interese

Skupni hobi ali aktivnost vaju bo povezala in vama dala priliko, da se angažirajte okoli nečesa, ki vaju oba zanima. Skupne fizične aktivnosti, kot so šport, dolgi sprehodi ali kolesarjenje vama bodo prinesle veliko pozitivne energije, ki je odličen uvod v seks.

6. Telovadite

Fizična aktivnost, gibanje v naravi in telovadba pomaga telesu izločati endorfin, nevrotransmiter, ki se imenuje hormon sreče, zaradi česar se boste po takih aktivnostih počutili sproščeno, srečnejše in zadovoljnejše in s tem – tudi bolj seksi. Telovadba tudi povečuje raven testosterona, ki je glavni krivec za velik libido.

7. Bodite razigrani

Slab libido lahko prebudite s spontanimi seksi dejanji, preskušanjem novih stvari in sproščenemu pristopu. Pomanjkanje želje po seksu v razmerje velikokrat prinese prepire in medsebojna obtoževanja, zato je dobro, da pravočasno preprečite večje probleme in se odkrito pogovarjajte. Seksa ne silite, raje ga zamenjajte z nežnostjo, tudi z malimi seksi stvarmi skozi dan.

8. Pot po noge

Sprememba okolja, tudi če kratkoročno in tudi samo odhod v tetin vikend vam pride prav.
Vzemite samo najosnovnejše in ne obremenjujta se z malenkostmi in enostavno uživajta eden v drugem. Spomnita se kako sta funkcionirala v prvih mesecih zveze, odkrivajta nove stvari in za nekaj časa pozabita na ostanek sveta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.