Vokaliziranje zadovoljstva

Vokaliziranje zadovoljstva

Med seksom so mnogi ljudje še vedno precej zadržani in čeprav zelo uživajo ne morejo na glas izraziti svojega zadovoljstva in če se to v trenutku užitka zgodi, se ne počutijo dobro in čutijo sram.
Zanimivo je tudi, da ti isti ljudje uživajo čutiti in slišati partnerjevo zadovoljstvo, ampak oni so še vedno zadržani s svojimi vzdihljaji, kričanjem in drugimi oblikami vokaliziranja zadovoljstva.

Prava resnica je očitna in večina se bo strinjala – vokaliziranje zadovoljstva med seksom je zaželjeno. Ne nujno stalno ali preveč glasno. Ni potrebno vznemirjati sosedov in jim dajati na znanje, da doživljate orgazem, vendar občasno izkazovanje zadovoljstva z besedami ali vzdihom je dobrodošlo.

Običajno je, da se vsak seks odvija s svojim tempom, različno stopnjo strasti in užitka, in zato je tudi različna potreba za vokaliziranjem. Ne pomeni, da vrhunski seks ne more biti v tišini in, da morajo strast obvezno spremljati glasne reakcije. Ampak vsakdo je vsak enkrat v življenju doživel vrtoglavi užitek, ki privede do nekontroliranega oglašanja, katerega so slišali tudi peti sosedje.

Vokaliziranje zadovoljstva pozitivno vpliva na seksualni odnos

Z vokaliziranjem stimulirate partnerjevo vzburjenost in povečate njegovo poželenje.
Zvočno izražanje zadovoljstva v večini primerov na partnerja deluje, kot dodatna stimulacija in dodatno povečuje partnerjevo vzburjenost.

Z glasnim izražanjem na neki način poučujete partnerja in mu posredno sporočite kateri premiki in položaji vam posebno ustrezajo. Pomembno je tudi naslednje. Ker se med spolnim odnosom mnogo naučimo iz lastnih postopkov in reakcij partnerja je pomembno, da smo iskreni. Če mislite, da je dobro, da se pretvarjate, da ste v sedmih nebesih samo, da bi pihali na partnerjev ego ali sebe prikazali v boljši luči, se motite in delate veliko napako. Partner bi lahko presodil, da vam to kar dela povzroča velike užitke in zato bo to kretnjo ponavljal, čeprav vam ni všeč (ker ste igrali).

Ne lažite o svojem užitku. Prepustite se občutkom in reagirajte samo tedaj, ko je vaše zadovoljstvo realno in v trenutkih, ko ste res vzburjeni. Lažnim prikazovanjem zadovoljstva zmedete partnerja in sebe prikrajšajte za vse tisto kar vam dejansko ustreza.

Če ste sproščeni sami s sabo in dejansko uživate v seksu ne boste zgrešili če med spolnim odnosom celotno situacijo na kratko začinite s sladkimi besedami, pohvalami na račun partnerja ali mu z vzdihljaji pokažete svoje navdušenje. Partnerju bo to dodaten stimulans in tudi sami se boste počutili bolj zadovoljno ker ste pokazali užitek in ga delili s partnerjem.

Vokaliziranje zadovoljstva v postelji, ampak brez pretiravanja je dobrodošlo. Ne sramujte se svojega glasu, ker v nobeden slučaju ni slabo dati partnerju na znanje koliko je dober v tistem kar dela in za nazaj boste sigurno dobili še več.

Image: B-D-S/Bigstock.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.