Vodnik za začetnike – strap-on

Vodnik za začetnike - strap-on

Strap-on igrače so nedvomno zabaven dodatek k seksualnim aktivnostim parov. Uporabljajo se lahko pri vaginalnem ali analnem seksu in medsebojni masturbaciji. Uporabljata jih lahko oba spola, tako v heteroseksualnih kot homoseksualnih odnosih. Ni ovir.

Vrste strap-on igračk

Strap-on igračke prihajajo v več osnovnih oblikah, a običajno gre za dildo, pritrjen na pas, s katerim prodremo v partnerja/ico.

Strap-on kompleti
Malesation - Strap-on Harness z luknjo za bullet

Strap-on lahko kupite kot pripravljen komplet, ki vsebuje pas (harness), O-obroč in dildo. V tem primeru se dildo z omejevalnikom (razširjeno bazo) običajno vstavi v O-obroč, pritrjen na pasu.

Začetniški strap-on sistemi so lahko tudi pripravljeni kompleti, kjer je dildo neločljiv od pasu, ali pa je pas izdelan iz več elastičnih trakov. V takšnih setih ni mogoče zamenjati dilda niti ga uporabiti z drugim pasom.

Če kupujete pas in dildo ločeno, je vaša izbira veliko večja – lahko posebej izberete pas po lastnih parametrih (širina trakov, trdnost, velikost, vzorci…) in mu dodate strap-on dildo, ki popolnoma ustreza vašim in partnerjevim željam, ter uporabljate isti pas z različnimi dildi.

Strap-on z utorom
Fetish Fantasy – Strap-on s utorom, 20 cm

Čeprav ga lahko nosijo tudi ženske, je strap-on z utorom običajno namenjen moškim, ki trpijo zaradi erektilne disfunkcije ali prezgodnjega izliva, oziroma parom, ki si želijo močnejše in intenzivnejše stimulacije z večjim dildom.

Strap-on z utorom je trdnejši in manj fleksibilen kot standardni dildo, saj je zasnovan tako, da omogoča spolni odnos brez erekcije, zato je pri uporabi nujno uporabiti večje količine lubrikanta, da se izogne nelagodju.

Utori pri strap-onih so običajno premajhni, da bi vanje lahko vstavili penis v erekciji. Če želite dodati dolžino in obseg, ne da bi imeli težave z erekcijo, so rešitev navlake za penis.

Dvostrani strap-on
Fetish Fantasy Elite - Double Delight Strap-On

Dvostrani strap-on je igračka, ki vključuje dva dilda – enega nositeljica vstavi v vagino, drugi pa služi za penetracijo partnerja ali partnerke. Z njenimi gibi se strap-on premika in stimulira oba.

Če dvojni strap-on pride brez dodatnih pasov in se uporablja tako, da nositeljica manjši konec dilda zadrži v vagini, se takšna vrsta imenuje brezpasovni strap-on (strapless strap-on).

Strap-on za dvojno penetracijo
Frisky – Double Delight

S to vrsto strap-ona je omogočena dvojna penetracija – istočasno vaginalna in analna ali dvojna vaginalna ali dvojna analna.
Strap-on običajno prihaja s prstanom ali podobnim sistemom, ki omogoča pritrditev na penis ali dildo tistega, ki penetrira.

Kako izbrati

Pri izbiri je pomembno upoštevati naslednje točke: velikost pasu (obseg pasu in bokov), material pasu (usnje, sintetika, elastin…), premer O-ringa (okrogli obroč, v katerega se pritrdi dildo) ter velikosti priloženih dildov.

Pri nakupu O-ringa je pomemben njegov notranji premer ali obseg, ki mora biti vsaj pol centimetra večji, če je obroč nedeformabilen (na primer izdelan iz kovine) ali enake velikosti kot dildo, če je obroč deformabilen. Pri dildih je pomembna dimenzija pri bazi, tik pred širjenjem. Te mere boste našli podrobno navedene v naših opisih izdelkov.

Če kupujete dildo z utorom, poleg na pas in zunanje dimenzije dilda, bodite pozorni tudi na globino in notranji premer utora. Upoštevajte, da so strap-oni z utorom trši in manj fleksibilni, zato za prvi nakup vsekakor priporočamo izbiro modelov manjših dimenzij, saj bo uporaba lažja in prijetnejša.

Kako uporabljati strap-on?

Pri uporabi nujno pojdite počasi. Pogovarjajte se s partnerjem o intenziteti in globini penetracije, še posebej pri večjih igračkah. Uporabite veliko lubrikanta.

Če iščete strap-on dildo za analno stimulacijo ali pegging (vrsto strap-on scenarija, kjer ženska analno penetrira moškega), predlagamo, da začnete z manjšimi, nevsiljivimi modeli dildov in napredujete proti večjim.

Pri prvih uporabah strap-ona (ne glede na to, ali ga uporabljate vaginalno ali analno), je priporočljivo, da nosilec/nosilka strap-ona nadzor prepusti partnerju, ki prejema stimulacijo. Na ta način je lažje določiti intenziteto in globino stimulacije, postopoma pa lahko to dinamiko spreminjate in aktiven partner lahko prevzema več nadzora.

Strap-on igrače so zelo priljubljen način seksualne zabave v razmerjih, ki omogočajo popolnoma drugačno dinamiko v seksu, bodisi s spremembo vlog, dimenzij ali z odkrivanjem novih položajev in seksualnih praks. Uporabljati jih lahko prav vsi v vseh vrstah odnosov, zato jih zagotovo preizkusite.