Vodnik za začetnike – stimulatorji klitorisa

Vodnik za začetnike – stimulatorji klitorisa

Stimulatorji klitorisa so posebna vrsta naprav, namenjenih, kot že samo ime pove, draženju erogene cone, ki pri večini žensk vodi do orgazma – zato jih pri iskanju užitka nikakor ne bi smeli spregledati ali podcenjevati.

Ker gre za zelo različne naprave, vam v tem vodniku prinašamo njihov pregled in medsebojno primerjavo, da boste lažje našli prav tistega, ki ustreza vašim potrebam.

Klasični stimulator klitorisa
We Vibe - Touch X

Vibrator zelo stiliziranega dizajna, velikosti jajca ali, na primer, paketka robčkov. V večini primerov rahlo ukrivljenega telesa, da sledi naravne konture vulve in tako vibracijski motor umesti na področje klitorisa.

– niti popolnoma natančna niti preširoka stimulacija – idealno, če niste prepričani, katera vrsta stimulacije vam bolj ustreza
– učinkovita stimulacija drugih erogenih con za njo in njega ter uporaba za stimulacijo klitorisa med penetracijo zaradi ozkega telesa
– lahko se uporablja statično (nastavljen na klitoris za vzburjenje, na primer), držeč ga v roki in pozicionirajoč na želeno mesto ali, pogosto, kot lay-on vibrator, kjer se na njega lahko leže in drgne

Bullet vibrator
Blush – Limited Addiction Power Bullet

Bullet je najmanjši in najbolj vsestranski vibrator, ki obstaja. Dovolj majhen, da zagotavlja milimetrsko natančno draženje, a hkrati dovolj velik, da motor v njem lahko proizvede zelo močne in prodorne vibracije. Preprost dizajn je hkrati prednost in slabost – uporablja se lahko v neskončno mnogo scenarijih, a majhno telo hkrati pomeni, da je primarno namenjen natančni stimulaciji klitorisa.

Če odkrijete, da vam tak natančen, direkten dražljaj ni prijeten, je priporočljivo bullet vibrator uporabljati, na primer, preko spodnjic, da se vibracije nekoliko nevtralizirajo in omilijo.

– primeren za zelo natančno stimulacijo klitorisa
– na splošno zelo dostopne cene
– izjemna vsestranskost uporabe – v različnih scenarijih, za stimulacijo drugih zunanjih erogenih con in v kombinaciji z drugimi vrstami igrač – penis prstan, finger vibrator, ob strap-on pasu…

Zračni stimulator
Satisfyer - Dual Love Air Pulse Vibrator

Zračni stimulator je novejša vrsta naprave, ki uporablja tehnologijo stisnjenega zraka – premični bat stiska zrak in proizvaja vrsto stimulacije, ki nima neposrednega stika s klitorisom, temveč stimulira to erogeno cono posredno, vendar zelo intenzivno.

Ker nima neposrednega stika, je zračna stimulacija še posebej primerna za tiste z občutljivim klitorisom, prav tako pa je odlična za tiste, ki želijo doživeti večkratne orgazme – ker ni direktnega draženja, ni izčrpanosti ali potrebe po počitku po orgazmu.

– primeren za občutljive klitorise, oziroma za tiste, pri katerih je treba izogibati neposrednemu kontaktu
– omogoča širok razpon jakosti stimulacije, kar je idealno, če niste prepričane, kako močna stimulacija vam ustreza – večina naprav bo imela razpon od blažje do zelo intenzivne stimulacije

Wand vibrator
Doxy - Number 3

Absolutno priporočilo za vse, ki za doseganje orgazma potrebujejo izjemno moč in hkrati ne preferirajo natančne stimulacije, temveč draženje širšega območja. Wand vibrator je z razlogom že pol stoletja epitom moči pri vibracijah in prva naprava, ki je bila široko sprejeta kot seksualna igrača, potem ko je bila (pravzaprav) izumljena za masažo celega telesa.

Njegova široka in velika glava je idealna za stimulacijo ne glede na položaj, v katerem se nahajate, pa naj bo to samostojna uporaba ali uporaba v paru.

– izjemna moč – priporočljivo je kupiti, če že veste, da potrebujete močnejši dražljaj
– odličen tudi za globinsko masažo telesa in za intenzivnejšo stimulacijo drugih erogenih con, kot je frenulum.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.