Vodnik za začetnike – mastrubator

masturbator

Spolne igračke za moške, v obliki mastrubatorja, so se začele izdelovati šele pred kratkim, seveda poleg ljubezenskih lutk. Današnja tehnologija omogoča vrhunske materiale, kateri na občutek zelo (če ne celo boljše?) spominjajo na občutek vaginalne ali analne penetracije. Lahko se uporabljajo samostojno ali med vzajemno mastrubacijo.

Vrste masturbatorjev

Na voljo so različne oblike, realistični ali nerealistični, z ali brez vibracij, s premičnimi dodatki, ki stimulirajo penetracijo, iz PVC-ja za napihovanje, pa vse do vrhunskih materialov, ki dajejo resnični občutek. Notranje teksture mastrubatorja vplivajo na občutek med samo uporabo. Prav tako so zelo zanimivi in popularni modeli z regulacijo vakuma (ustavrijo občutek sesanja).

Kako izbrati

Med izbiranjem bodite pozorni na material iz katerega je izdelan, na notranje teksture, ter seveda na velikost. Izdelki, ki se lahko dobro očistijo (odstranite in operete) bi morali biti na vrhu vaše liste želja. Dva najbolj znana proizvajalca sta Fleshlight in Tenga in če se odločite za premium izdelek teh dveh proizvajalcev, zagotovo ne boste razočarani.

Kako uporabljati mastrubator

Pred uporabo mastrubatorja ga je potrebno očistiti z mlačno vodo in nežnim šamponom. Pred uporabo na glavo penisa in na vhod mastrubatorja nanesite lubrikant na vodni osnovi. Sicer je to odvisno od modela, ampak nekateri mastrubatorji omogočajo odpiranje in nanos lubrikanta direktno v notranjost. Ne uporabljajte rastlinskih ali baby olj, niti silikonskih lubrikantov, saj bo to povzročilo hitro uničenje igračke. Za večino igračk se priporoča uporaba vodnih lubrikantov.

Mastrubatorji so lahko odličen pripomoček za vajo pri prehitri ejakulaciji. Na ta način lahko brez obremenitev in čustvenih pritiskov vadite do točke tik pred ejakulacijo in jo poskusite zadržati.

Po uporabi in po temeljitem čiščenju, je potrebno mastrubator dobro osušiti. Najboljše je pri tem uporabiti brisačko iz mikrovlaken ali podobnega materiala, ki ne pušča vlaken. Če je vaš mastrubator v ohišju kot Fleshlight, je potrebno tudi ohišje temeljito očistiti in osušiti.

Zelo koristno je, če igračke po čiščenju, popršite z enim izmed sredstev za dezinfekcijo igračk. S tem boste občutno podaljšali rok trajanja vašemu mastrubatorju, z upoštevanjem, da porozni materiali kot so TPR in ostali Cyberskin materiali lahko postanejo podlaga za razmnoževanje glivic.

V primeru Flashlight mastrubatorja je potrebno igračko napudrati s posebnim pudrom za vzdrževanje ali pa s koruznim škrobom, kot to navaja proizvajalec Fleshlight-a. Nikoli v ta namen ne uporabljajte npr. baby pudra.

Priporočamo vam, da mastrubator vpeljete v seksi igrice s partnerjem, odlično vam bo služil med predigro ali pri vzajemni mastrubaciji. Presenečeni boste nad količino vzburjenja in obagatili boste svoje spolno življenje.