Vodnik za začetnike – analne kroglice

kuglice

Analne kroglice (anal beads) so v zaporedju po neki čvrsti osnovi ali fleksibilni vrvici razporejene kroglice. So vrsta erotične igračke, ki je posebno oblikovana za njeno vstavljanje v analno odprtino z namenom sprožanja spolnega zadovoljstva.
Analne kroglice se uporabljajo pri vseh ravneh spolnih izkušenj. Uporabljajo jih tako ženske kot moški. Kroglice stimulirajo sfinkter, mišice anusa, kar je še posebno prijetno, saj je na tem mestu ogromno živčnih končičev.
Najpogosteje se kroglice v zaporedju postopoma večajo, kar vam omogoča možnost, da si sami ustvarite jakost stimulacije in posledičnega užitka. Analne kroglice imajo v primerjavi s preostalimi analnimi igračkami določene prednosti. Ena izmed njih je, da jih lahko nosite neposredno med samim spolnim odnosom. V trenutku orgazma jih lahko počnete odstranjevati iz analne odprtine, kar bo sprožilo neverjetno intenzivno in nepozabno izkušnjo. To se zgodi zaradi sfinktra, krožnih mišic anusa, ki se med orgazmom prične krčiti in zategovati, zaradi česar je stimulacija, ki jo sproža odstranjevanje kroglic iz analne odprtine, zelo prijetna in povečuje intenzivnost ter trajanje orgazma.

Vrste analnih kroglic

Analne kroglice so lahko vibrirajoče ali brez te možnosti. Prve med spolnim odnosom prinašajo svojevrstno stimulacijo (zaradi karakteristične oblike), medtem ko slednje med njihovim odstranjevanjem iz analne odprtine sprožajo občutek izpolnjenosti, še posebno, če to počnete med doživljanjem orgazma.
Fifty Shades of Grey - Analne kuglice
Druga večja razlika med analnimi kroglicami je ta, da se kroglice pri določenih modelih postopoma večajo, medtem ko so pri drugih vse enake velikosti. Analne kroglice, ki se postopoma večajo, so primerne za začetnike. Nekoliko bolj izkušeni pa uporabljajo večje kroglice z enako velikostjo.
See You - Analne kroglice

Kako izbrati analne kroglice

Popolnim začetnikom priporočamo izbiro analnih kroglic, pri katerih je prva kroglica v zaporedju izjemno majhna. Njihovo vstavljanje je preprosto in nežno. Do katere velikosti kroglice boste šli, je na koncu odvisno le od vas.
Kot pri ostalih erotičnih igračkah je tudi pri analnih kroglicah potrebno paziti, da največje kroglice med spolnim odnosom ne vstavite v analno odprtino, saj sfinkter med orgazmom prične pulzirati in lahko refleksno zaradi ustvarjenega vakuuma celotno erotično igračko posrka vase. Temu se lahko izognete, če si priskrbite analne kroglice z veliko bazo oz. varovalom, s katerim se slednje omenjeno ne bo moglo zgoditi. Če se vam to po nesreči zgodi, je edini način, da analne kroglice odstranite iz analne odprtine, odhod k doktorju.
Pri izbiri analnih kroglic imejte v mislih, da je silikon z razlogom najboljši material za erotične igračke. Silikonske analne kroglice so izdelane iz enega kosa silikona, kar zelo olajša čiščenje le-teh. Takšna igračka nima spojev kroglic, torej mest, katere je potrebno še posebno temeljito čistiti. Pri silikonu je dovolj že, če ga sperete pod vodo z blagim milom.
Če so analne kroglice trde in nefleksibilne, so po vsej verjetnosti izdelane iz stekla ali kovine. Tudi v tem primeru je čiščenje zelo enostavno. Takšne kroglice omogočajo igranje z različnimi temperaturami, saj jih lahko ohladite ali zagrejete ter preizkusite nove občutke.

Kako uporabljati analne kroglice

Pred prvo uporabo analne kroglice temeljite sperite in podrobno preverite njihovo kvaliteto izdelave. Poglejte, če so na erotični igrački kakšne poškodbe, ostri robovi in podobni pojavi, ki bi lahko poškodovali vašo analno odprtino. V tem primeru od prodajalca zahtevajte, da vam analne kroglice zamenja za nove, nepoškodovane. Prav tako je zelo pomembno, da pred samim vstavljanjem igračke v analno odprtino, preverite moč vrvic oz. osnovo, na kateri so kroglice. Te morajo biti čvrsto pritrjene, ne glede na njihovo velikost. Vrvica oz. osnova ne sme v nobenem primeru počiti ali se strgati.
Če vas skrbi higiena, pred uporabo analnih kroglic opravite analno tuširanje. Tako se boste lahko popolnoma brezskrbno prepustili užitkom.
Na analne kroglice in anus nanesite večjo količino lubrikanta, saj anus nima lastne lubrikacije. Za prijetno in brez bolečinsko izkušnjo je lubrikant obvezen.
Idealen položaj za začetnike v analni stimulacije je ležanje na hrbtu z vzglavnikom pod ritjo in razširjenimi nogami, doggy položaj, čepenje ali klečanje. V teh položajih so analne mišice najbolj sproščene.
Globoko dihajte in na anus vstavite prvo kroglice. Nežno jo potisnite not. Upoštevajte svoje občutke in na podlagi njih vstavite toliko kroglic, kot je za vas najbolje. Ko se boste na občutek navadili, jih lahko pričnete uporabljati med masturbiranjem ali spolnim odnosom. Kroglice boste čutili, vendar bo ta občutek prijeten. V primeru, da občutite neprijetnost, odstranite zadnjo kroglice. Ko se bo orgazem pričel približevati, nežno pričnite iz analne odprtine odstranjevati eno kroglico za drugo. Občutili boste pritisk v notranjosti sfinktra. Doživeli boste močnejši, daljši in nepozabni orgazem. Vendar analnih kroglic ne odstranjujte prehitro, saj se sfinkter refleksno zatega med samim odstranjevanjem kroglic iz njega.
Po uporabite analnih kroglic le-te očistite, posušite in dezinficirajte s sredstvom za čiščenje erotičnih igračk.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.