Rabbit vibratorji – vse, kar morate vedeti

Rabbit vibratorji – vse, kar morate vedeti

Rabbit vibratorji so ena izmed najbolj priljubljenih seksualnih igračk za ženske. Kombinacija istočasne penetracijske in klitoralne stimulacije, ki mnogim ženskam zagotovo olajša (ali zagotovi) orgazem, je zagotovo razlog za to.

Od prve pojavitve v 1980-ih so rabbit vibratorji izjemno evolvirali in danes obstaja ogromen spekter dizajnov in variacij na to temo, ki lahko zadovoljijo celo najzahtevnejše uporabnice.

Zakaj prav zajček?

Čeprav so obstajali realistično oblikovani modeli vibratorjev, ki so omogočali istočasno klitoralno in penetracijsko stimulacijo, so rabbit vibratorji danes tako imenovani, ker je njihova popularnost eksplodirala šele z japonskimi modeli, kjer so bili klitoralni dodatki oblikovani kot različne živali: zajci, želve, ptice, metulji, ribe itd. Japonski proizvajalci so bili prvi, ki so začeli proizvajati stilizirane vibratore, da bi se izognili strogi zakonodaji o morali, ki velja na Japonskem in ki cenzurira realistične upodobitve falusa.

Švicarski nož seksualnih igrač

Poleg vibracij klitoralnega in penetracijskega dodatka nekateri modeli rabbitov ponujajo zares zanimive dodatne funkcionalnosti, idealne za ženske, ki želijo preizkusiti različne dražljaje in odkriti, kako bo njihovo telo reagiralo na njih.

Na primer, zelo priljubljene so vrste rotirajočih kroglic, pozicioniranih pod vrhom, tako da med penetracijo dražijo vaginalni vhod ali sramne ustnice.
Priljubljeni so tudi rabbiti z rotirajočim vrhom (kjer se vrh vrti za 360° glede na telo naprave) ali tisti s tako imenovano thrusting funkcijo, pri kateri se vrh neodvisno od preostalega dela naprave premika naprej-nazaj, kar zagotavlja posebno obravnavo G-točke.

Različni načini klitoralne stimulacije

Klasični rabbit vibratorji klitoris stimulirajo z vibracijo klitoralnega dodatka, vendar se v zadnjem času vse več eksperimentira z različnimi vrstami draženj. Tako so se pojavili rabbit vibratorji, ki imajo na klitoralnem dodatku zračni stimulator klitorisa, nekateri modeli pa imajo klitoralni dodatek, ki se vrti ali poskuša drugače simulirati oralni seks.

Pomemben je stik s klitorisom

Pri izbiri rabbit vibratorja je izjemno pomembno, da ste pozorni na dimenzije. Če je penetracijska dolžina prevelika za vašo udobno uporabo (torej, pri globlji penetraciji lahko pride do bolečega stika s cerviksom), se lahko zgodi, da klitoralni dodatek ne bo imel dovolj stika s klitorisom in vibrator ne bo tako učinkovit, kot bi moral biti, isto se lahko zgodi tudi, če je sam dodatek prekratek ali pozicioniran pod kotom, ki vam ne ustreza.

Proizvajalci temu problemu najpogosteje rešujejo tako, da celoten vibrator naredijo nekoliko fleksibilnejšim, da ga lahko prilagodite lastni anatomiji, kot tudi izrazito fleksibilnim klitoralnim dodatkom, tako da se ga lahko približa in oddalji, da bi bil v stalnem stiku s klitorisom.

Če iščete rabbit vibratorje z določenimi dodatnimi funkcijami (kot so rotirajoči vrh, thrusting funkcija ali rotirajoče kroglice), je velika verjetnost, da bo zaradi posebnega dizajna motorja zelo ali popolnoma nefleksibilen, zato je tukaj potrebna posebna pozornost – priporoča se, da je penetracijski del nekoliko manjši od tistega, na katerega ste sicer navajeni. Konec koncev je pri takih specifičnih napravah največji užitek v prepustitvi njihovi tehnologiji, ne toliko v globoki penetraciji ali občutku polnosti. Ker je G-točka oddaljena le 5-7 cm od vhoda v vagino, penetracijski del sploh ne bi smel biti znatno večji.

Motorji in vibracije

Če kupujete svoj prvi rabbit, vam morda opis delovanja motorjev sprva deluje nekoliko zmedeno, zato tukaj pojasnjujemo načela delovanja glede na število motorjev in možnosti nadzora:

– en motor – če je naprava opremljena samo z enim motorjem, bo ta običajno pozicioniran v penetracijskem delu, rabbit dodatek pa bo vibriral toliko, kolikor se te vibracije prenesejo nanj. Na splošno so to vibratorji, namenjeni začetnicam, ki želijo preizkusiti takšno draženje, vendar sama vibracija v klitoralnem dodatku morda ne bo zadostna. Po drugi strani pa so lahko vibracije na vrhu dovolj močne tudi za zunanjo stimulacijo.
dva motorja – veliko boljša rešitev, saj ima vsak vrh svoj motor. Idealno je, če so tudi nadzori bolj napredni, tako da lahko oba vrha nadzirate neodvisno, kar vam omogoča, da popolnoma prilagodite draženje obeh stimulacij, oziroma ustvarite izkušnjo točno po svoji meri.
nadzor preko aplikacije – še sofisticiranejši način upravljanja so nadzori preko aplikacije, ki običajno omogočajo tudi ustvarjanje lastnih vzorcev vibriranja in jakosti vibracije, kot tudi prepustitev nadzora partnerju/partnerki, ne glede na medsebojno oddaljenost. Poleg tega je z aplikacijo tudi samostojno lažje nadzorovati vibracije, saj ni potrebe po iskanju pravega gumba, ko ste napravo že popolnoma nastavili.

Zaključek

Rabbit vibratorji so zagotovo specifična vrsta naprav, katerih stimulacija je vredna preizkusa – možnost istočasnega draženja klitorisa in G-točke lahko pri nekaterih ženskah privede do fantastičnih večkratnih orgazmov, vendar bo veliko vpliva imel tudi dizajn igrače glede na lastno anatomijo in občutljivost. Nekaterim ženskam lahko istočasen direkten dražljaj deluje preintenzivno, zato je ponovno priporočljivo, da je vaš prvi rabbit vibrator fleksibilnejši in s fleksibilnejšim klitoralnim dodatkom.

Kot pri večini, cena ne nujno pomeni, da bo naprava boljša za vas osebno. Višja cena običajno označuje kompleksnejšo tehnologijo, kakovostnejše materiale in podobno, vendar je za začetniške ravni varnejša izbira preprostejši dizajn in tehnologija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.