Vodnik za začetnike – sexy perilo

Sexy rublje

Seksi perilo je odlična stvar – fenomenalen začin v razmerju ali zakonu, presenečenje partnerju, ki bo zagotovo prineslo rezultate, genialno darilo boljši polovici in nujna stvar, ki jo morate imeti v predalu, če ste samski ali v novem razmerju. S seksi perilom se prikažete v novi luči, preizkušate lastne meje in kot rezultat se počutite samozavestno in seksi.

Vrste perila

Združene pod izrazom seksi perilo najdemo številne različne kroje in različice ženskega spodnjega perila in izbira včasih lahko postane težka – zato tukaj navajamo najpogostejše vrste seksi perila, njihove značilnosti in načine, na katere poudarjajo ali skrivajo posamezne atribute in dele telesa.

Babydoll

Popularna vrsta kratke spalne srajčke z ožjim delom okoli prsi (včasih tudi oblikovanimi in okrašenimi košaricami) in širokim materialom okoli pasu, ki sega do popka ali bokov. Pogosto so okrašene s čipko, volančki, trakovi, pentljami in podobno, zaradi poudarjenega prsnega dela in kroja, ki se širi proti stegnom, so idealne za poudarjanje prsi in nog. Prav tako so idealne za odvračanje pozornosti od trebuščka.
Obsessive – Imperia babydoll i tanga gaćice

Body

Oblikovan je kot enodelna kopalna obleka in podoben teddyju, vendar izrazito strukturiran, tako da poudari prsi, medtem ko kroj spodnjega dela čutno poudarja stegna. Če želite izpostaviti svoje obline, še posebej noge, je body odlična izbira.
Daring Intimates – Body 75144

Bodystocking ali catsuit

Bodystocking ali catsuit je enodelni kos perila, ki pokriva trup, noge in včasih tudi roke. Najpogosteje je zelo raztegljiv, izdelan iz elastičnih materialov (kakršni se uporabljajo za samostoječe nogavice, na primer) v vzorcu z luknjicami ali mrežastem vzorcu, kot je priljubljen fishnet (ribiška mreža). Ker so iz enega kosa, se oblečejo skozi odprtino na vratu in običajno imajo odprtine na genitalijah, tako da omogočajo spolno stimulacijo in odnos brez slačenja.
Daring Intimates - Catsuit 75255

Korzet

Korzet je kos spodnjega perila, narejen za oblikovanje trupa ali linije pasu iz estetskih razlogov (da se doseže oblika peščene ure), kar se običajno doseže z vezanjem. Korzeti so izdelani iz fleksibilnega materiala, podprtega z “rebrastimi” vložki, ki so vstavljeni v kanale materiala, medtem ko se zategovanje in sproščanje korzeta doseže z vrvico.
Lolitta - Mansion of Love korzet in tangice

Mini obleka

Kot že samo ime pove, gre za obleko, ki je nekoliko manjša od standardne – tu je najpogosteje govora o zelo, zelo kratki obleki. Običajno so strukturirane in izdelane iz raztegljivih materialov, tako da so zelo oprijete, nekatere med njimi pa se lahko nosijo od spalnice do kluba.
Penthouse - Earthshaker obleka in spodnjice

Negliže

Spalna srajca različnih dolžin (lahko je zelo kratka, lahko pa sega vse do tal) je podobna obleki in narejena iz prosojnega materiala. Pogosto je okrašena s čipko ali trakovi, z nekoliko širšim dizajnom, ki daje vtis zračnosti in diskretne erotike.
Excellent Beauty - Negliže No. 1

Otvoreni (flyaway) babydoll

Kot standardni babydoll tudi flyaway poudari prsi in noge, vendar bo ta prav tako pokazal in poudaril trebuh. Flyaway ima vse značilnosti standardnega babydolla, vendar z velikim, seksi razporkom spredaj ali zadaj.
Obsessive – Roseberry Babydoll i gaćice

Nogavice

Nogavice so priljubljen dodatek k seksi perilu, saj dodajo raven skrivnostnosti, naredijo noge privlačnejše ali ustvarijo edinstveno modno kombinacijo z dodajanjem različnih vzorcev. Nogavice so lahko samostoječe, kjer jih na mestu drži silikonski ali elastični rob, ali pa jih na mestu lahko držijo podvezice. Obstajajo modeli, ki prihajajo s podvezicami iz istega materiala in v istem vzorcu za odličen vizualni učinek.
7-Heaven - Samostoječe nogavice No. 1

Modrčki in hlačke

Spodnje perilo je vedno seksi – tudi ko je povsem običajno – toda nekaj posebnega je v seksi kompletih modrčkov in hlačk z enakim vzorcem, čipkastimi in satenastimi dodatki … Glede na vaše preference lahko izberete zaprt ali odprt modrček, push up, z žico ali brez in tako naprej. Hlačke v seksi perilu so najpogosteje tangice, ki zadnjici omogočajo, da pride popolnoma do izraza.

Besired - Dvodelni komplet Marinka

Podvezice

Kot pravi klasik med seksi perilom, podvezice že desetletja razvnemajo domišljijo moških in žensk ter dokazujejo, da je včasih manj res več. Podvezice so sestavljene iz pasu in trakov s sponkami, ki držijo nogavice na mestu in preprečujejo, da bi zdrsnile.

Kinky Diva - Halter pas

Kostumi in uniforme

Kostumi in uniforme služijo uresničevanju vaših ali tujih fantazij kot nekateri izmed priljubljenih kompletov (kot so medicinska sestra, sobarica, policistka in podobno, kar se tiče ženskih kompletov), in pogosto prihajajo kot kompleti modrčkov in hlačk, bodijev ali kompletov topov in kril.
Baci – Šolarka No. 6

Velikosti

Kako vedeti, katera velikost vam ustreza? Na vsakem našem izdelku perila je tabela z merami – s krojaškim metrom preverite, katera velikost vam ustreza. Če gre za izdelek univerzalne velikosti, ne skrbite, običajno so narejeni tako, da ustrezajo večini teles in so zelo raztegljivi. Pomembna je tudi oblika vašega telesa:

Hruška
• močnejši boki, zadnjica in stegna, boki so širši od ramen
• oblika hruške je najpogostejša pri ženskah
• najbolje jim pristajajo babydoll-i in lahke oblekice, ki poudarjajo prsi in zadnjico komplimentirajo z nežno, zračno tkanino

Jabolko
• poudarjene prsi in pas, vitke noge in stegna
• poudarite prsi ali noge – modrček, komplet modrček + tangice
• z V-izrezom ustvarite vtis daljšega trupa

Peščena ura
• ozek pas in poudarjene prsi in boki
• ta tip ima mnoge atribute, ki zaslužijo pozornost in korzet ali body s podvezicami jih bo vizualno izenačil, pri čemer bo poudarek na pravih mestih
• pokažite obline v pravem izgledu – v oblačilih, ki niso ne pretesna, ne preširoka

Atletski
• manjše prsi, ozki boki in raven pas
• ničesar vam ni treba skrivati, poudarek dajte na roke in noge ter ustvarite vtis oblin
• obvezni detajli na modrčku, različni materiali in teksture
• zaželeni so sloji

Image:prometeus/Bigstock.com