Navodila za začetnike – sexy perilo

Sexy rublje

Sexy perilo je odlična stvar – odlična začimba v razmerju, presenečenje za partnerja, ki bo zagotovo doprinesel prave rezultat, genialno darilo boljši polovici in nujna stvar, ki jo morate imeti v predalu, če ste samski ali pa v novem razmerju. S sexy perilom sebe prikažete v novi luči, preizkušate lastne meje in posledično se počutite samozavestno in sexy.

Vrste perila

Sexy perilo je lahko tako diskreteno zapeljiv kot pa brezkompromisno nabit s čisto, surovo strastjo ali pa vse skupaj – različno perilo bo na nas delovalo na različen način in pomembno je vedeti kakšno vrsto perila iščemo, ter kakšen učinek želimo z njim doseči – kaj na partnerju/ici in kaj na nas samih. V kolikor niste prepričani kako bi se odločili, si zastavite naslednja vprašanja:
– kaj mi je sprejemljivo, do katere meje želim iti
– katere adute imam – izberite tisti kos perila, ki bo vaše adute še bolj poudaril
– v čem se počutim prijetno
– kakšen učinek želim pustiti na partnerju/ici

Želite sexy oblekico, ki jo lahko oblečete tudi za v klub? Spalno srajčko ali babydoll, ki bo poudaril vaše obline? Mrežasti bodi za celo telo, ki vas bo spremenil v boginjo ljubezni? Korzet z učinkom visokega sijaja? Komplet spodnjic in modrca za vsako priložnost? Dodatek k vašemu perilu, kot so rokavice ali klobički?

Velikost

Kako vedeti katera velikost vam odgovarja? Na vsakem, našem kosu perila se nahaja tablica z merami – s pomočjo šivilijskega metra preverite katera mera je prava za vas. V kolikor je izdelek univerzalne velikosti, vam ni potrebno skrbeti, saj je narejen tako, da odgovarja večini teles in je zelo raztegljiv. Vendar je pomemno kakšno obliko telesa imate:

Hruška
• močnejši boki, zadnjica in stegna, boki so širši od ramen
• oblika hruške je najpogostejša pri ženskah
• tej obliki najboljše pristajajo babydoll-i in lahke oblekice, ki poudarijo prsi, zadnjico pa elegantno prekrijejo z nežno, prozorno tkanino

Jabolko
• poudarjene prsi in pas, vitke noge in boki
• poudarite prsi ali noge – modrc, komplet modrc + tangice
• z V- izrezom naredite učinek daljšega trupa

Peščena ura
• ozek pas in poudarjene prsi ter boki
• ta tip ima veliko atributov, ki si zaslužijo pozornost, korzet ali bodi s podveznim pasom bosta vizualno povezala in poudarila prava mesta
• pokažite obline v pravi meri- v oblačilih, ki niso niti preozka, niti preširoka

Atletska
• manjše prsi, ozki boki in ravno telo
• ničesar vam ni potrebno prekrivati, poudarite pa roke in noge in ustvarite vtis oblin
• obvezni so detajli na modrcu, različni materiali in teksture
• zaželene plasti

Kako uporabljati

Kako uporabljati sexy perilo se zdi samoumevno, no tukaj imamo v mislih nekja drugega – in sicer to da se zavedate učinka, ki ga želite doseči z določenim kosom ali dodatkom na perilu. Materiali, ki prevladujejo v kolekciji sexy perila so mrežasti materiali, čipka, wetlook, lateks, svila. Vsak material bo na vas deloval drugače, drugače se boste počutili med nošenjem določenega materiala in drugačen bo celoten vtis.

Romantika in erotika
Mrežasti materiali, čipka in svila nakazujejo smer erotike – nekaj sveč in zatemnjena svetloba, cvetovi na postelji, prijetna glasba in čutno zapeljevanje. Perilo v tej skupini preprosto prikaže lepoto telesa, pravljično spremeni oris v silhueto in spretno poudari atribute, vendar jih ne odkrije popolnoma. V tej skupini se nahajajo oblekice, babydoll-i, diskretno spodnje perilo, spalne srajce

Kratko in jasno – sex
Predvsem govorimo o mrežastih bodijih z luknjami in tudi o nekaterih kosih oblačil iz čipke ali svile – kroji so pogumni in odprti, veliko manj je prepuščeno domišljiji in posledično je povsem drugačna dinamika med partnerjema. Rože in romantika skoraj ne spadajo sem, kot tudi ne čutno zapeljevanje. Ženska v mrežastem ali čipkastem bodiju ve kaj želi in kako to dobiti – od nje pričakujte, da bo stvar vzela v svoje roke, ter izražala jasne in glasne besedne želje.

Fetiš in uniforme
Želite spodbuditi domišljijo, sebi ali komu drugemu, uniforme ali fetiš oblačila, najpogosteje tista z visokim sijajem (angl. wetlook efekt) je vsekakor temeljno orodje. Feitiš oblačila in uniforme so sredstvo za realizacijo fantazije, vendar brez fantazije in domišljije bi bile le običajen kos oblačila. Opremljeni z domišljijo, vam fetiš oblačila in uniforme dajo novo indetiteto, vas osvobodijo in vam omogočajo igro zunaj običajnih meja.

Image:prometeus/Bigstock.com