Najbolj priljubljeni modeli vibratorjev za začetnice – vodnik

Najbolj priljubljeni modeli vibratorjev za začetnice - vodnik

Izjemno velika izbira in veliko različnih vrst nas lahko zmede. Iz tega razloga vam prinašamo naša priporočila najbolj priljubljenih vrst vibratorjev za popolne začetnice.

Bullet vibrator

Odlična izbira za začetnice – spoznavanje učinka vibracij z napravo manjših dimenzij pomeni, da bo naprava veliko bolj vsestranska in da boste z njo lahko raziskovali bistveno drugačne načine uporabe – samostojno leže na hrbtu, trebuhu, sede, med penetracijo, za draženje bradavic in še veliko več, kar vam pade na pamet. Poleg tega jih lahko uporabljate ne samo za draženje klitorisa in genitalnega predela, ampak tudi za druge erogene cone, na primer bradavice itd. So vrhunska izbira za predigro kot tudi dodatno stimulacijo med vaginalnim, analnim in oralnim seksom.

Priporočila:

– čeprav so nekoliko dražji, vsekakor bolj priporočamo modele z polnilnimi baterijami. Tradicionalno so bili bullet vibratorji izdelani z baterijami LR44, ki niso zelo močne, poleg tega pa jih je vedno težje dobiti, zato je polnilna baterija tudi ekološko osveščena rešitev.

Izogibajte se:

– samo eni hitrosti vibracije – nasprotno splošnemu mnenju, začetnicam ne priporočamo naprav s šibkejšimi motorji ali z manj hitrostmi/jakostmi vibracije. Ena hitrost, še posebej šibka, je lahko dobra za ženske, ki vedo, da jim ustreza nežen dražljaj, toda če niste prepričane, je bolje imeti možnosti.

Modeli za priporočilo
Rose – Bliss Bullet Vibrator
The Screaming O – Charged Vooom! Bullet
Shots – Rechargeable Bullet Vibrator

Rabbit vibratorj

Ena najbolj priljubljenih vrst vibratorjev, ki je skoraj sinonim za te. Pogosto opremljen z dvema motorjema, omogoča sočasno stimulacijo klitorisa in G-točke.

Priporočila:

– izberite bolj fleksibilen model, oziroma vsaj takšnega, pri katerem je klitoralni nastavek fleksibilen – lažje ga boste natančno pozicionirali, prav tako ga lahko približate ali oddaljite, če stimulacija postane preintenzivna po klitoralnem orgazmu
– idealno je, da imajo motorji ločene tipke – na ta način lahko samostojno vklopite enega ali drugega motorja in tako preizkusite, ali vam bolj ustreza stimulacija G-točke, klitorisa ali obojega hkrati

Izogibajte se:

– togim in nefleksibilnim modelom – če vam dizajn ne ustreza, lahko to povzroči nelagodje
– rabbit nastavkom, ki ne ustrezajo vašemu klitorisu – klitorisi so lahko bolj ali manj oddaljeni od vhoda v nožnico ter bolj ali manj izpostavljeni – bodite pozorni na dizajn klitoralnega nastavka

Modeli za priporočilo
Cal Exotics – Teasing Tickler
Love Rabbit – Exciting Rabbit Vibrator
Fame – The Skyler Rabbit

Klasični vibrator

Popolnoma raven in gladek dizajn je odličen za raziskovanje občutljivih delov, in ker je dizajn v bistvu kot velik bullet, ga boste z lahkoto uporabljali tudi za stimulacijo klitorisa pri solo igri ali med seksom. Čeprav se lahko uporabljajo za penetracijo, za to niso namenjeni – ker so popolnoma trdni in nefleksibilni, se ne prilagajajo vaginalnemu kanalu niti z njimi ne morete stimulirati G-točke.

Prednost je, da enakomerno in močno prenašajo vibracije po celotni dolžini igračke.

Modeli za priporočilo
Gaia – Eco Vibrator
Fifty Shades of Grey – New Charlie Tango vibrator
The Collection – Limited Edition Vibe Lattice

Wand vibrator

Že desetletja epitom masaže in pogosto viden gost v retro filmih za odrasle. Izjemno močan, ni priporočljiv za začetnice, ki iščejo vibrator izključno za stimulacijo klitorisa – boljša rešitev, če iščete tudi masažer celotnega telesa, kjer se bodo njegove močne vibracije lahko bolje izkoristile, če vam bodo na klitorisu preintenzivne. Seveda lahko klitoris stimulirate tudi preko oblačil, kar bo nekoliko zmanjšalo njihov intenzitet, vendar imejte v mislih, da takšna moč praviloma vodi do hitrega orgazma – vibratorji so odličen način za raziskovanje svojega telesa in učenje, kako odložiti orgazem.

Modeli za priporočilo
EasyToys – Wonder Wand Vibrator
Toy Joy – Zenith
Rosy Gold – Nouveau Wand Massager

Vibrator za stimulacijo G-točke

Za stimulacijo G-točke velja več pravil – večji, zakrivljen vrh, ki bo lažje lociral to točko, in manjša fleksibilnost igračke, ker (ko je vibrator vstavljen) vsaka sprememba kota vpliva na pritisk vrha na točko.

Modeli za priporočilo
Good Vibes Only – Jane Double End Vibrator
Love Rabbit – Awesome G-Spot Vibrator
Fifty Shades of Grey – Mini G-spot vibrator

Splošni nasveti pri nakupu vibratorja

Ne glede na to, kateri tip vibratorja izberete, priporočamo, da pozornost namenite naslednjim vidikom:

a) Velikost

Težko je oceniti velikost preko slik, centimetri in milimetri pa včasih izgledajo nenevarno. Vendar pa lahko pol centimetra naredi pomembno razliko. Razmislite o tem, kot da ne bi kupili čevljev po načelu “ma, številka 37, 42, isto je, to je samo par številk razlike”. Če ne boste pozorni, lahko kupite nekaj, kar vam bo neudobno ali celo neuporabno.

Nasvet: Vzemite kumaro, bučko ali korenček s podobnimi dimenzijami, za katere menite, da so primerne, in jih izmerite. Če nimate šublerja, ovijte vrvico okoli najširšega dela, označite jo in izmerite z ravnilom. To vam da obseg, za približni premer pa ta številko delite z 3,14.

b) Fleksibilnost

Če ste začetnica, bo fleksibilno telo igrače bolj udobno v uporabi kot trše ali popolnoma nefleksibilno. Če preferirate tršo igračo, razmislite o manjših dimenzijah, saj fleksibilnejša igrača iz mehkejšega materiala običajno deluje manj invazivno.

c) Obilje možnosti

Nasprotno splošnemu mnenju običajno začetnicam priporočamo naprave z manj različnimi načini draženja in možnostmi. Preprostejše naprave vam omogočajo, da se bolje seznanite z osnovnimi funkcijami in učinki vibracij. Seveda, če želite več možnosti, je to tudi sprejemljivo.

d) Površinske proti globokim vibracijam

Tip vibracij bistveno vpliva na občutek, ki ga vibrator zagotavlja. Površinske vibracije čutite na koži, medtem ko globlje vibracije prodrejo globlje v tkivo, kar je še posebej koristno za stimulacijo klitorisa, saj je večji del klitorisa skrit pod površino.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.