Izdelki in stimulansi za povečanje občutljivosti klitorisa

povečanje občutljivosti klitorisa

Večini žensk je za orgazem najvažnejša stimulacija klitorisa, katere med spolnim odnosom primanjkuje ali je premalo močna, neposredna in dolgotrajna. Toda zraven nezadostne stimulacije so lahko neobstoječi, redki in premalo močni orgazmi posledica nezadostno občutljivega klitorisa. To se lahko zgodi zaradi hormonskega neravnovesja, stranskih učinkov določenih zdravil in tablet za kontracepcijo.
Ena izmed rešitev za omenjene težave so lahko sredstva (stimulansi), ki povečujejo prekrvavljenost klitorisa, zaradi česar je stimulacija le-tega intenzivnejša, občutek je bolj čuten, kakor je tudi orgazem močnejši. Zraven stimulansov so učinkovite erotične igračke, ki povečujejo občutljivost klitorisa ali pomagajo k boljši stimulaciji med samim spolnim odnosom.

Povečanje občutljivosti klitorisa/močnejši orgazem

geli in balzami – v malih in diskretnim pakiranjih so geli in balzami podobni kozmetičnim preparatom. Naravne sestavine (mentol, ginseng itd.) ustvarjajo občutek mravljinčenja ali hlajenja na klitorisu ter ga delajo bolj občutljivega. Geli in balzami pogosti vsebujejo sestavine, ki blagodejno delujejo na kožo (mandljevo ali kosovo olje, shea maslo itd.).
stimulacijski lubrikant – za razliko od gelov in balzamov, ki se nanesejo neposredno na klitoris, se učinek lubrikanta zaznava in čuti na večjem področju ter mnogo bolj intenzivneje. Kot popularno »2 v 1« sredstvo stimulacijski lubrikant istočasno lubricira vagino (spolni odnos je prijetnejši) in jo greje ali hladi, kar čutita oba partnerja.
Pjur - MySpray, 20ml

Kako uporabljati stimulanse

Pri prvi uporabi stimulacijskega gela ali balzama vam priporočamo, da poskusite z manjšimi količinami (manj od zrna graška). Gel ali balzam nanesite na klitoris, bradavice, sramne ustnice ali na katerikoli drugi del telesa, ki ga želite spodbuditi k večji občutljivosti, in počakajte na odziv vašega telesa na stimulans. Potrebovali boste nekaj prakse, da boste pravilno ocenili količino stimulansa, ki vam ustreza. Pri tem upoštevajte zlato pravilo, ki pravi, da je manj več.
Delovanje stimulansa je odvisno od uporabljene količine le-tega. To lahko traja med 10 in 30 minut.
Večina stimulansov vsebuje mentol, ki sproža prijeten občutek mravljinčenja in hlajenja, in druge preparate, ki povečujejo krvni pretok. Kot rezultat se klitoris poveča in postane bolj občutljiv.
Za razliko od gela ali balzama, ki ga čuti le en izmed partnerjev in se ga nanaša v manjših količinah ter točno na določeno mesto, na katerem želimo povečati občutljivost, lahko učinke stimulacijskega lubrikanta začutita oba sodelujoča v spolnem odnosu. V kolikor uporaba stimulacijskega lubrikanta moškega sili k prezgodnjem orgazmu, naj ta med spolnim odnosom uporabi kondom.

Ostala sredstva za povečanje občutljivosti klitorisa in močnejše orgazme

Črpalka za klitoris in vagino

Namen črpalke za klitoris in vagino je ustvariti vakuum nad klitorisom ali sramnimi ustnicami, zaradi česar ti otečejo in omogočijo večji pretok krvi ter večjo občutljivost tega področja. Po uporabi črpalke izpostavljeno tkivo postane izredno občutljivo na vsako vrsto stimulacije, kar je še posebno dobro za ženske, ki imajo težave z doseganjem orgazma.

Cal Exotics – Silikonska mini črpalka za klitoris
Keglove kroglice

Z rednim izvajanjem Keglovih vaj se bodo vaginalne mišice okrepile, kar bo dolgoročno vplivajo na moč in pogostost orgazmov. S krepitvijo vaginalnih mišic bodo krčenja le-teh ob orgazmu močnejša, kakor bo do njih tudi pogosteje prišlo.
We-Vibe – Bloom
Vibrirajoči obroček za penis/vibrator za pare

Erotične igračke, ki med penetracijo omogočajo dodatno stimuliranje klitorisa z vibriranjem, so učinkovite pri reševanju problemov s premajhno stimulacijo le-tega med spolnim odnosom. Vibrirajoči obročki za penis lahko moškemu sprožajo čvrstejše erekcije, medtem ko so vibratorji v obliki črke C istočasno sposobni stimuliranja G-točke in klitorisa, kar pripelje do fantastičnih istočasnih orgazmov.
Cal Exotics - Dual Rockin' Rabbit
Elektro stimulacija

Elektro stimulatorji predstavljajo novost v ponudbi erotičnih igračk. Penetracijske igračke z dodatkom elektro stimulacije s pomočjo nežne električne napetosti izzivajo krčenje vaginalnih mišic, kar se dogaja tudi med samim orgazmom. Telo tako dobi lažen občutek, da že doživlja orgazem, zaradi česar ženska po končani električni stimulaciji lažje doživi pravi orgazem. Elektro stimulatorji so primerni za ženske, ki imajo kljub številnim preizkušenim metodam težave pri doživljanju orgazma.
Impulse - E-Stimulator Remote Kegel Exerciser

Ne pozabite

Kakor vsak drugi človeški organ tako tudi klitoris potrebuje redno »telovadbo«. V tem primeru mislimo na večjo prekrvavljenost, ki se zgodi med spolnim vzburjenjem in erekcijo klitorisa. Na tak način se omenjeno tkivo ohranja zdravo. V kolikor se klitoris ne uporablja (ne prihaja do redne spolne stimulacije), lahko to privede do klitoralne atrofije. V tem primeru se klitoris prične postopoma umikati nazaj v telo. V najbolj skrajnem primeru ga lahko popolnoma prekrije prekrivna kožica.
Orgazmi so zelo pomembni za zdravje in preprečujejo pojav klitoralne atrofije. Do njih lahko pride z rednimi spolnimi odnosi ali masturbacijo. Orgazmi imajo tudi številne druge pozitivne učinke na naše telo, med katere spada krepljenje imunitete, boljši spanec in ohranjanje hormonskega ravnovesja. Zapomnite si, da si vsakih nekaj dni vzemite čas zase in se privedite do orgazma. Ta bo psiho-fizično vplival na vaše zdravje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.