Hrana kot afrodiziak

Hrana afrodizijak

Različne kulture so bila mnenja, da imajo določena živila lastnosti afrodiziaka – pogosto zaradi sugestivnega izgleda, z mišljenjem, da hrana, ki je podobna določenemu organu, pomaga pri njegovemu delovanju. Ostala živila, ki naj bi imela lastnosti afrodiziaka, so na nas delovala na različne načine – dale so nam energijo, spodbujale naše čute, naredile so nas bolj srečne in so nas polnile z endorfinom.

Za večino tradicionalnih afrodiziakov danes velja, da je bil njihov učinek čisti placebo – medtem pa nam je današnja medicina omogočila, da si ogledamo nam dobro poznana živila in v njih odkrijemo nove, do takrat še nepoznane sestavine, ki pozitivno delujejo na naš organizem. Tako se sedaj mnogim živilom pripisujejo lastnosti afrodiziaka, zaradi hranil, vitaminov in mineralov, ki jih vsebujejo, vendar ne pričakujte takojšnji učinek, ki se ga rado pripisuje afrodiziakom. Uravnotežena prehrana (kjer je poudarek na boljši krvni sliki, primer), bo vsekakor vplivala na vaš libido in si vzemite to kot dolgoročno naložbo za bolj zdravo (spolno) življenje.

Česen

Začnimo pri začimbi, ki je nekako najmanj seksi – česen. Njegovega vonja ne prekrije niti najmočnejši žvečilni gumi, vseeno pa je poln alicina, sestavine, ki izboljša prekrvavitev. Zato, zberita moči, oba ga prežvečita tako da nihče ne bo niti žrtev in niti napadalec in uživajta v njegovih pozitivnih učinkih.

Mandlji

Mandlji so bogati z vitaminom B2 in E, proteini, magnezijem in kalcijem, kar jih naredi za odlično “hrano za možgane”, ki obenem izboljša spolno željo. Moškim se priporoča uživanje mandljev nekaj ur pred seksom, za prebuditev libida in dvig ravni spermijev.

Granatno jabolko

Je izredno blagodejen za kardiovaskularni, živčni in kostni sistem, ter učinkovit za zmanjševanje krvnega tlaka in raven holesterola. Vsebuje številne antioksidante, ter pozitivno deluje na prostato, krvni tlak in plodnost.

Dateljni

Zaradi vsebnosti sladkorja, ki ga vsebuje, so dateljni poznani kot najslajše sadje na svetu – kar pomeni veliko, veliko energije za dolg in strasten seks. Po ayuverdi, prečiščujejo kri in višajo raven spermijev.

Ostrige

So bogate s cinkom, ki povečujejo testosteron in izboljšujejo kakovost sperme. Ne pozabimo, da je pri njih posebej privlačen dejavnik prestiža, ter da je pravzaprav že samo uživanje posebno dejanje.

Čokolada

Čokolada, posebej tista z visokim deležom kakava, pozitivno učinkuje na delovanje srca in vpliva na sproščanje endofrina, hormona sreče. Velja za kraljico naravnih afrodiziakov, čokolada vsebuje anandamide, psihoaktivno sestavino, ki spodbuja dobro razpoloženeje in triptofan, ki proizvaja serotonin, ki daje občutek zadovoljstva in duševne sprostitve (pomanjkanje ali višek pripelje do nenavadnih stanj, kot je depresija)

Banane

Še eno živilo, ki je doberšenj del svojega spolnega slovesa dobila, zaradi falične oblike. Vendar pa
brani ta naslov z visokim deležom kalija in naravnega sladkorja, ter vitamina B in magnezija, dodajte ji še orehe in že ste pripravljeni! Za dober dan, snedite eno in se napolnite z energijo.

Med

Med velja za enega od boljših regeneratorjev spolne energije, v kombinaciji z oreščki, sadjem , jajcem ali mesom pa deluje kot najboljši pripravek za povečanje spolne želje.

Kava

Kava izboljša pretok krvi v spolne organe in daje energijo za spolne dogodivščine.

Feferoni, pekoče paprika

Pordečite, vse težje dihate, srce vam bije hitreje, dlani se potijo… vam je poznan ta scenarij in kaj pripelje do njega? Seveda, pekoča hrana. Zaradi vseh teh učinkov, jo je potrebno uživati zmerno, pekoča hrana bo vplivala na sproščanje endofrina, hormona sreče, ki vas bo popeljal v pravo razpoloženje.

Mango

Po izgledu spominja na testise, mango že na pogled spodbuja našo domišljijo in željo. Ayuverda ga opisuje kot prebavljivo sadje, ki daje moč in spodbuja.

Avokado

Avokado že na prvi pogled pove zakaj ga povzujemo s spolnostjo in zakaj so ga Azteki imenovali “drevo s testisi”. Poleg fizičnega izgleda ima tudi druge adute – bogat je s folno kislino, vitaminom B6 in kalijem in izbolša odpornost.

Šparglji

Šparglji, ki po obliki spominjajo na falus, se že od nekdaj uporabljajo pri težavah s prostate. So bogati z asparaginom, ki je znan kot diuretik. Odličen je za spodbujanje spolne želje zaradi vsebnosti vitamina A, kalija in kalcija. Uživajte jih spomladi, ko so maldi.

Bazilika

Bazilika velja za fantastično aromo in afrodiziak. Je zelo spodbujevalna, v preteklosti so jo uporabljali za pospeševanje plodnosti in boljšo občutljivost spolnih organov.

Figa

Edino seky perilo, ki ga omenja Sveto pismo, je list te izjemno cenjene rastline, med tem ko njen sad spominja na ženski spolni organ, čutne teksture. Na Mediteranu jo cenijo in povezujejo z ljubeznijo in plodnostjo.

Zelena

Zelena je moškim najboljša prijateljica – izjemno bogata z vitaminom E, magnezijem, kalijem in cinkom, dokazano zvišuje raven spermijev in vpliva na potenco. Vsebuje arginin, ki izboljša pretok krvi v genitalije in vam omogoča močnejšo in daljšo erekcijo.

V tem članku smo želeli prikazati različne učinke vsem poznane hrane, pijače in začimb, ki koristijo našemu telesu – lahko jih označimo kot afrodiziake, v smislu, da nam bodo izboljšali in nas popeljali v razpoloženje za seks. Vendar ne pričakujte, da je polna miza česna v medu, posuta z oreščki in okrašena z zeleno v feferonu, zagotovljena pot do večkratnih innepozabnih orgazmov. Rajši pričakujte, da vam bo telo hvaležno, če nadomestite kalorične prigrizke za pest mandljev ali pa zjutraj pojeste sadje namesto kave na prazen želodec. Bodite spoštljivi do svojega telesa in telo vam bo povrnilo!

Image: Hemeroskopion/Bigstock.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.