Vodnik za začetnike – mastrubator

masturbator

Spolne igračke za moške v obliki masturbatorjev so začele nastajati razmeroma nedavno, zahvaljujoč razvoju tehnologije, ki omogoča nove, vrhunske materiale izjemnih lastnosti, ki pri uporabi odlično simulirajo občutek vaginalne ali analne penetracije.

Vrste masturbatorjev

Glede na način uporabe ločimo 3 vrste masturbatorjev – manjše, ki jih držimo v roki, večje, ki jih uporabljamo brez uporabe rok, in ljubezenske lutke kot ločeno kategorijo.

Manjši masturbatorji in drgnilniki

Najpogosteje srečamo masturbatorje iz prve kategorije, ki so hkrati najrazličnejši. Na voljo so v res različnih oblikah, lahko so realistični ali nerealistični, z ali brez vibracij, s premičnimi elementi, ki simulirajo penetracijo ali oralni seks, z odprtim ali zaprtim koncem … a pojdimo po vrsti.

Masturbatorji so lahko opremljeni z ohišjem, ki omogoča diskretno shranjevanje in olajša čiščenje, ali pa so v celoti izdelani iz enakega materiala, torej brez ohišja. Lahko imajo odprt konec, biti popolnoma zaprti ali imeti na koncu navojni pokrovček, ki deluje kot regulator občutka sesanja ali vakuum, ki nastane pri uporabi igrače. Če je konec popolnoma zaprt, je vakuum zelo močan in doživite izjemno močan občutek sesanja. Modeli, ki se lahko dobro očistijo (odstranijo iz ohišja in operemo), bi morali biti na vrhu vašega seznama izbire.

V največji meri so izdelani iz mehkih, podatljivih materialov, ki neverjetno dobro replicirajo občutek prave človeške kože, kot so TPE in TPR materiali, oziroma njihove variacije kot so Superskin, Cyberskin itd. Ti materiali zahtevajo nekoliko več nege pri vzdrževanju kot silikon, vendar so silikonski masturbatorji danes še vedno redki in nekoliko dražji.

Glede na dizajn so lahko realistični ali nerealistični – kar pomeni, da so lahko popolnoma nerealistično oblikovani ali da je odprtina zvesta kopija ali celo pravi odlitek določenega dela telesa – vagine, anusa ali ust.

Masturbatorji imajo običajno skrbno zasnovane notranje teksture, kot so reliefni nabori, pikčaste ali valovite izbokline in posebne komore, kar v kombinaciji z mehkim, realističnim materialom in obilno količino lubrikanta zagotavlja fantastično dobro izkušnjo in edinstven občutek.

Posebno pozornost notranjim kanalom, kot tudi realističnim odlitkom vagin, ust in anusov največjih pornozvezd današnjega časa, namenja Fleshlight, najbolj priljubljena in najbolje prodajana spolna igračka za moške.

Če iščete nekaj nerealističnega, bo odlična izbira japonska Tenga, ki pokriva vse cenovne razrede in vse ravni izkušenj, ne glede na to, ali iščete začetniški masturbator ali res vrhunski model za dolgoročno spolno zadovoljstvo.
Tenga - Flip Hole Zero EVTenga - Egg Brush

Nerealistični masturbatorji so tudi masturbatorji popolnoma odprtega konca (včasih imenovani rokavi) ali odprti po celotni dolžini, kar omogoča popolnoma individualno uporabo pritiska in povsem drugačno stimulacijo, in so pogosteje izdelani iz silikona.

Večji (prostoročni) masturbatorji

Eden izmed finančno zahtevnejših naložb v neverjetno realistično izkušnjo so večji, oziroma prostoročni masturbatorji v obliki različnih delov telesa v naravni velikosti.

Izdelani so popolnoma realistično, iz mehkega in podatljivega materiala, kot se uporablja tudi pri izdelavi boljših manjših masturbatorjev. Notranji kanali pogosto vključujejo dodane gube in izbokline za dodatno stimulacijo, ob tem pa je posebna pozornost namenjena njihovi velikosti – vagina je pogosto širša, medtem ko je analni kanal ožji za popolnoma realistično izkušnjo.

Uporabljate jih lahko brez uporabe rok zaradi naravne velikosti in pomembne teže. Ne glede na to, kje jih postavite in uporabljate, nudijo občutek, kot da je pravi.
Pipedream Extreme – Fuck Me Silly Masturbator 2 Pipedream Extreme – Fuck Me Silly Mega

Zaradi velikosti in teže zavzamejo tudi več prostora, kar je treba upoštevati pri shranjevanju. Vzdrževanje je enako kot pri manjših masturbatorjih iz realističnih materialov.

Handsfree masturbator je mogoče tudi “improvizirati”, bodisi z uporabo nekaterih izdelkov, namenjenih pritrditvi masturbatorja (kot je na primer Fleshlightov Shower Mount), ki omogoča nemoteno penetracijo, ali pa z uporabo manjšega masturbatorja skupaj z ljubezensko lutko.

Lutke

Klasične za fantovščine in dekliščine, lutke so ena najstarejših in najpreprostejših spolnih igrač za moške, in princip se skozi leta ni spreminjal – gre za nekoliko manjšo (okoli 1,5 metra visoko) plastično lutko na napihovanje z nekaj odprtinami. Luksuznejši modeli lahko imajo dodane nekaj dodatnih realističnih elementov – 3D obraz, lasje, 3D roke in noge ter vgrajen masturbator iz realističnega materiala.
Becky ljubavna lutkaHot Lucy Life Size lutka

Kako izbrati

Pri izbiri masturbatorja boste vodili po dveh glavnih smernicah – ceni in ali želite predvsem realistični ali nerealistični masturbator. Masturbatorji so na voljo v več cenovnih razredih in resnično lahko vsak najde nekaj zase.

Vedno so priporočljivi masturbatorji priznanih proizvajalcev, kot sta Fleshlight ali Tenga, ki so prodajne uspešnice z razlogom, vendar lahko priporočamo tudi masturbatorje manj znanih proizvajalcev, zlasti če ste začetnik, ki želi preizkusiti učinek take vrste stimulacije, ne da bi porabil nekaj deset evrov.

Če je navedeno, da masturbator vsebuje ftalate, ga ne kupujte.

Uporaba

Če želite v celoti izkoristiti potencial svojega realističnega masturbatorja, je nujno uporabiti večje količine lubrikanta. Mehak in raztegljiv material “na suho” povzroča trenje, kar nikakor ni prijetno.

Ker so realistični materiali nekoliko zahtevnejši za vzdrževanje, se za njih priporočajo izključno lubrikanti na vodni osnovi. Te bo lažje sprati iz materiala v primerjavi, na primer, s silikonskimi ali oljnimi, ki lahko hkrati poškodujejo material.

Pred uporabo na glavič penisa in na vhodu masturbatorja nanesite lubrikant. Nekateri modeli omogočajo odprtje in vstavljanje lubrikanta neposredno noter. Potrebna količina lubrikanta se razlikuje od izdelka do izdelka in šele po nekaj uporabah boste vedeli, koliko ga potrebujete.

Održavanje

Realistični materiali imajo mikropore, v katerih se lahko razvijejo bakterije in glive, če jih ne vzdržujete po navodilih. Zaradi mikropor je priporočljiva uporaba izključno lubrikantov na vodni osnovi, saj se silikon ali olje lahko vsrkata v material in jih bo težje sprati, lahko pa tudi reagirajo z materialom.

Po uporabi masturbator vzemite iz ohišja, če ga ima, in ga sperite pod curkom mlačne vode. Vse ostanke in sledi lubrikanta pod curkom previdno odstranite s prsti. Proizvajalci navajajo, da se pri čiščenju nikakor ne smejo uporabljati običajna mila in čistila iz gospodinjstva, ker lahko poškodujejo material, prav tako se težko izperejo iz njega. Če želite masturbator temeljito oprati, nanj nanesite malo izopropilnega alkohola s krpo. Oprani masturbator lahko tudi popršite s sredstvom za dezinfekcijo igrač, kar bo preprečilo razvoj bakterij.

Po temeljitem pranju masturbator pustite, da se popolnoma posuši na prostem. Prav vlaga v notranjem kanalu lahko povzroči nastanek bakterij, zato je sušenje nujen korak. Popolnoma suh masturbator posipajte s pudrom za vzdrževanje realističnih igrač, to je navaden koruzni škrob. Za to nikoli ne uporabljajte otroškega pudra ali podobnih pripravkov, ker bodo poškodovali material.

Pudranje celotnega masturbatorja bo najlažje opravili tako, da ga postavite v vrečko z zadrgo (ziplock), dodate puder, zaprete vrečko in jo pretresete. Koruzni škrob dolgoročno ohranja mehkobo in prilagodljivost materiala ter preprečuje, da bi se poškodoval, saj imajo realistični materiali po pranju rahlo lepljivo površino.

Zakaj uporabljati masturbator?

Obstaja vrsta koristi za telo, ki jih pridobimo z masturbacijo, in masturbatorji so tu, da jo izboljšajo, naredijo drugačno in nam nudijo občutke, ki jih drugače ni mogoče doživeti. Poleg tega so masturbatorji edinstveni, saj so lahko fantastično orodje za trening pri prezgodnjem izlivu in pri mlajših, neizkušenih moških, ki želijo odpraviti tremo in z vadbo doseči svoj spolni potencial.

Z masturbatorjem lahko brez obremenitev in čustvenega pritiska vadite in se učite prepoznavati znake, ki napovedujejo orgazem, da bi ga lahko odložili, to je doseganje točke pred ejakulacijo in ustavitev.

Masturbatorji so lahko tudi odličen dodatek pri seksi igrah v paru. Lahko jih uporabljate pri predigri ali pri medsebojni masturbaciji, pa tudi kot odličen dodatek v razmerjih na daljavo.