Vodnik za začetnike – stimulacija sečnice (urethra play)

urethra_play

Stimulacija sečnice ali urethra play je spolna praksa, ki ima korenine v medicini. Dilatorji in sonde so se razvili iz uretralnih sond (na primer kateter), katerih namen je skozi sečnico doseči mehur. Kot del spolnosti se stimulacija sečnice preizkuša predvsem za tešenje medicinskih in BDSM fetišev (bondage in dom-sub igrice).

Vrste igračk

Pri izbiri prve igračke za tovrstne igrice je potrebno misliti na par stvari. Igračke primerne za stimulacijo sečnice se v grobem delijo v 2 kategoriji: dilatorji in sonde. Obe vrsti se vstavita v sam penis, vendar se razlikujeta po funkcionalnosti in tipu stimulacije.
Kratki dilatorji oz. čepi za penis (do cca. 10 cm) stimulirajo glavico penisa in notranjost sečnice. Imajo varovalo, ki spominja, ko je dilator vstavljen v sečnico, na pirsing. Ob uporabi dilatorja penis postane občutljiv na dotik, erekcija je močnejša, kakor je tudi orgazem bolj čuten.
Shots - Mini Plug 15 mm
Dilatorji imajo običajno po dolžini različne okrogle izbokline ali se proti bazi širijo. Oboje z namenom stimulacije sečnice in glavice penisa. Vsak dilator mora imeti varovalo, kar sploh omogoča varno igranje. Varovalo je lahko tudi v obliki prstana. Nekateri dilatorji so votli, kar pomeni, da lahko skozi njih odteka urin ali sperma.
Večji dilatorji oz. sonde so dolgi približno 20 cm. Njihov namen je širjenje sečnice in stimuliranje prostate od znotraj. Ta tip stimulacije izvira iz medicinskih praks (jemanje brisa in podobno), vendar ga del moških prakticira za doživljanje spolnega zadovoljstva. Sonde so veliko daljše od predhodno omenjenih čepov za penis kakor tudi ožje, zaradi česar jih je mogoče vstaviti globje v sečnico in tako doseči prostato. Sonde lahko najdemo v popolnoma gladkih oblikah ali z zanimivo teksturo za dodatno stimulacijo. Lahko so povsem ravne ali nekoliko ukrivljene na enem mestu (oblika črke J).
Ouch – Urethral Sounding 10 mm

Kako izbrati prvo igračko za stimulacijo sečnice

Pri izbiri prve igračke za stimulacijo sečnice je dolžina veliko manj pomembna od samega premera dilatorja. Dolžino namreč lahko nadzorujete, medtem ko premera ne morete zmanjšati ali povečati. Preozki in preširoki dilatorji niso primerni za začetnike. Slednji lahko povzročijo pokanje sečnice, če jih nasilno vstavljate, medtem ko lahko preozki dilatorji sečnico prebodejo.
Prebod sečnice lahko povzročijo tudi igračke slabe izdelave. Vse igračke, ki so namenjene stimulaciji sečnice, morajo biti izdelane izključno iz varnih materialov, med katere spadata silikon in medicinsko jeklo, ki je sterilizirano. Pri nakupu dilatorja bodite pozorni, da je le-ta kvalitetno izdelan brez ostrih robov ali sledi kalupa. Podrobno preglejte in preverite igračko tudi pred samim vstavljanjem v sečnico. Uporabljajte le igračke, ki so namenjene samo stimulaciji sečnice.
Dilatorji so običajno iz medicnskega jekla, katero zraven sterilizacije zaradi točno določene teže še dodatno doprinese k stimulaciji sečnice. Površina takšnih dilatorjev je popolnoma gladka, zaradi česar lažje zdrsijo v sečnico. Silikonske igračke so zanimive zaradi svoje fleksibilnosti.

Priprava na stimulacijo sečnice

Čep za penis se vstavlja izključno, ko je ta v sproščenem stanju. Vstavljanje čepa med časom erekcije zna biti zelo neprijetno in ne pretirano normalno, saj mora biti sečnica sproščena, da se lahko prilagodi samemu čepu. Pred vstavljanjem mora biti penis čist in suh ter čep steriliziran. Priporoča se sterilizacija v vreli vodi, zaradi česar izberite čep iz primernega materiala, npr. silikon ali kovina. Prav tako si dobro umijte roke ali uporabite kirurške rokavice, ki zagotavljajo še večjo varnost. Visoka raven higiene je nujna, če ne želite tvegati infekcije urinarnega trakta. Iz podobnega razloga se priporoča tudi uporaba sterilnega lubrikanta.
Sterilni lubrikant, 10 kos

Kako izvesti stimulacijo sečnice

Nanesite večjo količino lubrikanta na glavico penisa in odprtino sečnice. Z aplikatorjem lahko lubrikant nanesete neposredno v sečnico. Večjo količino lubrikanta nanesite še na čep. Če ležite, sproščen penis vzdignite v 90 stopinjski položaj in namestite čep na odprtino sečnice.
Gravitacija bo pomagala, da bo ta sam začel počasi vstopati v sečnico. Čepa v nobenem primeru ne potiskajte na silo, saj lahko poškodujete steno sečnice. Njegova teža je zadostna, da sam spolzi v odprtino. Če začutite odpor, se sprostite ali nanesite še več lubrikanta.
V kolikor občutite bolečino, prenehajte in čep nežno odstranite iz sečnice. Ta bi moral sprva sprožati nekoliko neobičajen, a ugoden občutek, vendar nikakor ne boleč.
Ko je čep popolnoma vstavljen v sečnico, ga lahko nežno premikate gor in dol ter na ta način stimulirate prostato do orgazma. Kot pri vsakem drugem spolnem početju, če boli, je neprijetno ali vas moti, tega ne počnite. Ejakulacija je mogoča, če uporabljate votle čepe. V primeru, ko ta ni votel, ga pred orgazmom nežno in počasi odstranite iz sečnice. Zraven vseh predhodno naštetih namenov je en izmed namenom čepov za penis tudi preprečevanje ejakulacije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.