Vodnik za začetnike – dildo

Dildo

Dildo je najstarejša erotična igračka na svetu in na sploh najbolj priljubljena. Najpogosteje ga srečamo v obliki zelo realističnih replik penisa v erekciji s podrobno vensko strukturo, glavico in celo porami. Vendar obstajajo tudi v drugih oblikah, ki same po sebi ne spominjajo na moški spolni organ.

Vrste dildov

Realističen dildo
Toy Joy – Get Real Dildo, 18 cm
• Zelo realistične replike penisa v erekciji, pogosto s podrobno vensko strukturo, porami, glavico in testisi.
• So mehkejši in fleksibilni (odvisno od materiala).
• Narejeni iz silikona, TPR ali TPE plastike.
• Venska struktura omogoča dodatno stimulacijo ob penetraciji.
• Realistični dildi so velikokrat nameščeni na neko bazo, katera omogoča njegovo uporabo na strap-on pasu ali pričvrščanje na stabilno podlago za izkušnjo brez uporabe rok.

Stiliziran dildo
Cal Exotics - Boundless 17,75 Smooth
• Ne spominja na moški spolni organ, kakor tudi nima realističnih podrobnosti. Je zelo stiliziran, kar se velikokrat kaže v stilizirani glavici, ki služi za stimuliranje toče G.
• Stilizirani dildi so običajno narejeni iz stekla, kovine ali keramike. Vendar obstajajo tudi drugi materiali.

Stekleni, kovinski ali keramični dildo
Gildo - Glass Dildo No. 5
• Takšni dildi so čvrsti in popolnoma nefleksibilni. Ker so narejeni iz ekoloških materialov (steklo, kovina ali keramika), so zelo gladki na otip, kar omogoča preprosto penetracijo in prelepo interno stimulacijo.
• Omenjeni materiali so dolgotrajni, kakor lahko pri njihovi uporabi koristite tudi vse vrste lubrikantov.
• Omenjeni dildo je idealen za igre »toplo-hladno«. Preprosto ga zagrejete pod curkom tople vode ali ga ohladite v hladilniku za posebno stimulacijo.
• Skrb za to vrsto dildov je enostavna. Niso porozni in dovolj je že, če jih speremo z vodo in milom. Veliko večino teh dildov je možno oprati tudi v pomivalnem stroju za posodo.

Dvojni dildo
Dildo Collection - Silikonski dvojni dildo, 40 cm
• Nekoliko daljši dildo, ki ima na vsakem koncu glavo namenjeno penetraciji.
• Idealen je za uporabo v dvoje ali za dvojno penetracijo. V dvoje ga lahko koristite s partnerjem, ne glede na vajin spol.
• Lahko je v povsem realistični obliki ali stiliziran.

Analni dildo
Dream Toys - Spiral Plug
• Pri analnih dildih je pomembno, da imajo nekoliko razširjeno bazo, ki jim onemogoča, da bi zašli pregloboko. Pri orgazmičnih kontrakcijah se namreč rado zgodi, da se anus stisne, kar bi lahko dildo povleklo globje.
• Običajno so ožji od preostalih dildov. So zgubane oblike ali posebno oblikovani za stimuliranje prostate.
• Ker anus ni sposoben proizvajanja naravnega lubrikanta, je za analno penetracijo obvezna uporaba lubrikanta.

Strap-on dildo
Naked Addiction - Rotating & Vibrating Dong, 20 cm
• Takšen dildo je lahko vsak, ki ima razširjeno bazo, s katero se ga da pričvrstiti na strap-on pas.
• Če strap-on pas in dildo kupujete posebej, bodite pozorni na premer samega dilda in notranji premer O-prstana, ki ga ima pas.

Dual density dildo
Neo Elite - Dual Density Dildo, 19 cm
• Dildo je izdelan na podlagi tehnologije, pri kateri se uporabljata 2 materiala različne gostote. Čvrsti za jedro in mehkejši za zunanjo ovojnico. Rezultat tega je erotična igračka, ki ima trdoto napete mišice ob hkratni fleksibilnosti in mehkosti. Dual density dildo je primer za vse, ki iščejo erotično igračko, ki bi jim sprožala realistične občutke.

Kako izbrati pravega?

Pri izbiri dilda so najpomembnejše mere in material, iz katerega je ta narejen. Podobno kot pri vibratorju, večje še ne pomeni nujno tudi boljše. Za začetnika je nekoliko bolj priporočljivo, če si izbere dildo manjših dimenzij. V naši ponudbi lahko najdete modele dildov, katerih mere segajo od začetniških do zelo izkušenih.
Material, iz katerega je dildo narejen, vpliva na občutke, ki ji bo le-ta sprožal ob uporabi. Dildi iz trših materialov, kot so steklo, kovina ali keramika, so zaradi svoje togosti idealni za interno raziskovanje telesa in natančno stimulacijo. Medtem ko so tisti nekoliko mehkejši (silikon, PVC, TPE ali TPR plastika) bolj fleksibilni, kar omogoča popolno prilagajanje vaši anatomiji telesa. Ne glede na vaše želje, priporočamo izbiro materiala, ki bo najbolj varen za vaše telo. Torej tisti dildi, ki ne vsebujejo mehčalce plastike (ftalate).
Če želite dildo uporabljati analno ali kot strap-on, potem izberite tistega z razširjeno bazo. Le-ta lahko običajno ustvari tudi vakuum, ki omogoča pričvrščevanje dilda na ravno in gladko podlago (ploščice, stena itd.), kar omogoča njegovo uporabo brez rok.

Kako ga uporabljati?

Dildo pred in po vsaki uporabi sperite z vodo in antibakterijskim milom ali posebnim sredstvom za nego erotičnih igračk. Le tako boste lahko popolnoma prepričani, da bakterije in ostale nečistoče ne bodo ob igranju končale v vas.
Ne glede na to, ali dildo koristite vaginalno ali analno, vam priporočamo njegovo uporabo z lubrikantom. Ta bo vsako vašo izkušnjo olajšal in jo naredil še bolj vzburjajočo. Pri materialih, kot so steklo, kovina in keramika, lahko uporabljate vse vrste lubrikantov, medtem ko se pri silikonskih in ostalih mehkih materialih (PVC, TPR, TPE) priporoča uporaba lubrikantov na vodni osnovi. Vodni lubrikanti omogočajo tudi lažje čiščenje, saj jih je lažje sprati z erotične igračke kot tiste na osnovi olja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.